Gerecht: Hoe maak je Wok met gamba’s, broccoli en dragon

Wok met gamba’s, broccoli en dragon

Welkom bij ons artikel over een heerlijk wokgerecht met gamba’s, broccoli en dragon. In dit artikel zullen we je alles vertellen over dit smakelijke gerecht en hoe je het zelf kunt bereiden. Wokken is een populaire kooktechniek die zorgt voor behoud van smaak en voedingsstoffen. Met dit recept zul je zeker indruk maken op je gasten. Lees verder om meer te weten te komen over de ingrediënten, bereidingswijze en variaties van dit gerecht.

Ingrediënten voor wok met gamba’s, broccoli en dragon

Voor dit gerecht heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram gamba’s
  • 1 broccoli
  • 1 bosje dragon
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gram taugé
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel maïzena
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie om te wokken

Bereidingswijze

Volg deze stappen om de wok met gamba’s, broccoli en dragon te bereiden:

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het schoonmaken van de gamba’s. Verwijder de schalen en het darmkanaal. Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze kort in kokend water. Hak de knoflook fijn, snijd de rode ui en paprika’s in reepjes en pluk de dragonblaadjes van het bosje.

Stap 2: Het wokken

Verhit een beetje olie in een wokpan op hoog vuur. Voeg de gamba’s toe en bak ze tot ze roze kleuren. Haal de gamba’s uit de pan en zet ze even apart. Voeg nog wat olie toe aan de pan en bak de knoflook, rode ui en paprika’s tot ze zacht zijn. Voeg de geblancheerde broccoli en taugé toe en roerbak alles kort.

Lees ook:   Hoe zachtgekookte eieren opnieuw verwarmen? - Complete gids!

Stap 3: De saus

In een kom, meng de sojasaus, oestersaus, sesamolie en maïzena. Voeg dit mengsel toe aan de wokpan en roer goed door. Laat de saus indikken en voeg dan de gamba’s en dragonblaadjes toe. Roerbak alles nog een paar minuten tot de gamba’s volledig gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.

Variaties

Je kunt dit gerecht naar eigen smaak aanpassen. Voeg bijvoorbeeld wat cashewnoten toe voor extra crunch, of voeg wat rode peper toe als je van pittig houdt. Je kunt ook kip of tofu gebruiken in plaats van gamba’s, of verschillende groenten toevoegen zoals sugar snaps of champignons. Experimenteer en ontdek jouw favoriete variatie!

Conclusie

De wok met gamba’s, broccoli en dragon is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Door te wokken blijven de smaken en voedingsstoffen behouden, waardoor dit gerecht zowel gezond als lekker is. Probeer verschillende variaties uit om de smaak aan te passen aan jouw voorkeur. Serveer het gerecht met rijst of noedels voor een complete maaltijd. Geniet ervan!

FAQs

1. Kan ik dit gerecht vegetarisch maken?

Zeker! Je kunt de gamba’s vervangen door tofu of extra groenten toevoegen voor een vegetarische versie van dit gerecht.

2. Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden?

Ja, je kunt de groenten en saus van tevoren voorbereiden en op het laatste moment de gamba’s toevoegen en het gerecht afmaken.

3. Kan ik dit gerecht invriezen?

Hoewel het mogelijk is om dit gerecht in te vriezen, raden we aan om het vers te bereiden voor de beste smaak en textuur.

Lees ook:   Waarom Verse Pasta Niet Invriezen? (Perfect answer)

4. Kan ik andere vissoorten gebruiken in plaats van gamba’s?

Natuurlijk! Je kunt zalm, kabeljauw of een andere vissoort naar keuze gebruiken in plaats van gamba’s.

5. Kan ik dit gerecht pittiger maken?

Ja, voeg wat extra rode peper of chilivlokken toe als je van pittig houdt. Pas de hoeveelheid naar smaak aan.

Met deze heerlijke wok met gamba’s, broccoli en dragon zul je zeker indruk maken op je gasten. Experimenteer met verschillende smaken en variaties om jouw perfecte versie van dit gerecht te creëren. Veel kookplezier!