Gerecht: Hoe maak je Cordon bleu van zeeduivel met mimolette

Cordon bleu van zeeduivel met mimolette

Wat is cordon bleu van zeeduivel met mimolette?

Cordon bleu van zeeduivel met mimolette is een heerlijk gerecht dat bestaat uit zeeduivelfilet gevuld met mimolettekaas en omwikkeld met ham. Het is een culinaire traktatie die zowel visliefhebbers als kaasliefhebbers zal bekoren. De combinatie van de delicate smaak van de zeeduivel, de romige textuur van de mimolettekaas en de zoute ham zorgt voor een perfecte balans van smaken.

Ingrediënten voor cordon bleu van zeeduivel met mimolette:

Voor het bereiden van cordon bleu van zeeduivel met mimolette heb je de volgende ingrediënten nodig:

  1. 4 zeeduivelfilets
  2. 200 gram mimolettekaas
  3. 8 plakjes ham
  4. Bloem
  5. 2 eieren
  6. Panko-broodkruimels
  7. Zout en peper naar smaak
  8. Olijfolie

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de zeeduivelfilets in de lengte doormidden, maar zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Hierdoor ontstaat er een opening waar je de vulling in kunt plaatsen. Bestrooi de filets met zout en peper naar smaak.

Stap 2: Vulling

Snijd de mimolettekaas in plakjes en plaats een paar plakjes kaas in de opening van elke zeeduivelfilet. Zorg ervoor dat de kaas goed verdeeld is over de filets.

Stap 3: Het cordon bleu maken

Wikkel elke zeeduivelfilet in met twee plakjes ham, zodat de kaas goed is bedekt. Druk de ham voorzichtig aan, zodat deze goed blijft zitten tijdens het bakken.

Stap 4: Paneren

Haal de ingepakte zeeduivelfilets door de bloem, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Klop de eieren los in een kom en haal de filets door het eimengsel. Bedek de filets vervolgens met panko-broodkruimels, zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Gevulde ciabatta met gehakt, taleggio en venkel-courgettesla

Stap 5: Bakken

Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de cordon bleu van zeeduivel aan beide kanten goudbruin. Haal de filets uit de pan en leg ze op een bakplaat. Bak ze vervolgens 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de kaas smelt en de vis gaar is.

Variaties op cordon bleu van zeeduivel met mimolette:

Er zijn verschillende variaties mogelijk op het klassieke recept voor cordon bleu van zeeduivel met mimolette. Hier zijn een paar ideeën om mee te experimenteren:

  • Gebruik in plaats van zeeduivel andere witte visfilets, zoals kabeljauw of schelvis.
  • Voeg gehakte kruiden toe aan de vulling, zoals peterselie of basilicum, voor extra smaak.
  • Probeer verschillende soorten kaas, zoals goudse kaas of camembert, in plaats van mimolettekaas.
  • Voeg een scheutje witte wijn toe aan de pan tijdens het bakken voor een extra smaakdimensie.
  • Serveer de cordon bleu van zeeduivel met aardappelpuree en gestoomde groenten voor een complete maaltijd.

Conclusie:

Cordon bleu van zeeduivel met mimolette is een heerlijk gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden of gewoon als je jezelf wilt verwennen met een gastronomische maaltijd. De combinatie van zeeduivel, mimolettekaas en ham zorgt voor een smaakexplosie in je mond. Het bereiden van dit gerecht vergt wat tijd en moeite, maar het resultaat is het zeker waard. Probeer het eens uit en verras jezelf en je gasten met dit verrukkelijke gerecht!

FAQs:

1. Kan ik andere vissoorten gebruiken in plaats van zeeduivel?

Ja, je kunt andere witte vissoorten gebruiken, zoals kabeljauw of schelvis, als je geen zeeduivel kunt vinden. Zorg ervoor dat je vis van goede kwaliteit gebruikt voor het beste resultaat.

Lees ook:   BORA kookveldafzuiging: prijs, prestaties, reiniging en meer aan de kookplaat met afzuigkap naar beneden

2. Kan ik de ham vervangen door spek?

Ja, je kunt de ham vervangen door spek als je dat lekkerder vindt. Spek voegt een extra smaakdimensie toe aan het gerecht.

3. Kan ik de cordon bleu van tevoren bereiden?

Ja, je kunt de cordon bleu van zeeduivel met mimolette van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren tot je het gaat bakken. Zorg ervoor dat je ze goed bedekt om uitdroging te voorkomen.

4. Kan ik de cordon bleu invriezen?

Ja, je kunt de cordon bleu invriezen voordat je het bakt. Zorg ervoor dat je ze goed verpakt om vriesbrand te voorkomen. Laat ze volledig ontdooien voordat je ze gaat bakken.

5. Kan ik de cordon bleu ook frituren in plaats van bakken in de oven?

Ja, je kunt de cordon bleu ook frituren in plaats van bakken in de oven. Verhit de olie tot 180 graden Celsius en frituur de filets tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier voordat je ze serveert.