Gerecht: Hoe maak je Tarte tatin van mango met kokoscrème

Tarte tatin van mango met kokoscrème

Introductie

Welkom bij ons artikel over de heerlijke tarte tatin van mango met kokoscrème. In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe je deze smaakvolle en exotische taart kunt maken. We zullen ook enkele variaties van het recept bespreken, zodat je kunt experimenteren en je eigen unieke twist aan dit gerecht kunt geven.

Ingrediënten

Voor deze tarte tatin heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram mangovruchten
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Optioneel: geraspte kokos voor decoratie

Bereidingswijze

Volg deze stappen om de tarte tatin van mango met kokoscrème te maken:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de mango’s en snijd ze in dunne plakjes. Zet de plakjes mango apart.

Stap 2: Deeg maken

Meng de bloem, boter, suiker en vanille-extract in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 3: Karamel maken

Smelt 50 gram boter in een pan op laag vuur. Voeg de suiker toe en roer totdat de suiker is opgelost. Laat het mengsel licht karamelliseren. Giet de karamel in een taartvorm en verdeel de plakjes mango er gelijkmatig overheen.

Stap 4: Taart bakken

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm. Leg het deeg over de mango en druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken.

Lees ook:   Sun Splash

Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of totdat het deeg goudbruin is en knapperig.

Stap 5: Kokoscrème maken

Giet de kokosmelk in een kom en voeg de poedersuiker toe. Klop het geheel met een elektrische mixer totdat het mengsel stijf is en lijkt op slagroom.

Stap 6: Serveren

Laat de tarte tatin iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Keer de taart voorzichtig om op een serveerschaal, zodat de plakjes mango bovenop liggen. Serveer de tarte tatin met een flinke lepel kokoscrème en garneer eventueel met geraspte kokos.

Variaties

Je kunt dit recept op verschillende manieren variëren. Hier zijn enkele suggesties:

Variatie 1: Aardbei en banaan

Gebruik in plaats van mango plakjes aardbei en banaan. De frisse smaak van de aardbeien en de romige textuur van de banaan passen perfect bij de karamel en kokoscrème.

Variatie 2: Ananas en kiwi

Probeer eens plakjes ananas en kiwi in plaats van mango. Dit geeft de tarte tatin een tropisch tintje en zorgt voor een heerlijke combinatie van zoet en zuur.

Variatie 3: Gemengde bessen

Combineer verschillende soorten bessen, zoals frambozen, blauwe bessen en bramen, voor een kleurrijke en smaakvolle tarte tatin. De zoete bessen zorgen voor een heerlijke balans met de karamel en kokoscrème.

Conclusie

Met dit recept voor tarte tatin van mango met kokoscrème kun je een heerlijke en indrukwekkende taart op tafel zetten. De combinatie van de zoete mango, karamel en romige kokoscrème zorgt voor een ware smaaksensatie. Experimenteer gerust met verschillende variaties en voeg je eigen persoonlijke touch toe aan dit gerecht. Geniet van je tarte tatin!

Lees ook:   Weekmenu #186

FAQs

FAQ 1: Kan ik in plaats van verse mango ook diepvriesmango gebruiken?

Ja, je kunt diepvriesmango gebruiken als je geen verse mango kunt vinden. Zorg er wel voor dat je de mango ontdooit en laat uitlekken voordat je hem gebruikt in de tarte tatin.

FAQ 2: Kan ik de kokoscrème vervangen door gewone slagroom?

Ja, als je geen fan bent van kokos, kun je de kokoscrème vervangen door gewone slagroom. Klop de slagroom stijf met wat poedersuiker en gebruik dit als topping voor de tarte tatin.

FAQ 3: Kan ik het deeg van tevoren maken?

Ja, je kunt het deeg van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat je het deeg goed afdekt met plasticfolie, zodat het niet uitdroogt. Haal het deeg ongeveer 15 minuten voordat je het gaat gebruiken uit de koelkast, zodat het iets kan opwarmen.

FAQ 4: Kan ik de tarte tatin warm serveren?

Ja, de tarte tatin smaakt heerlijk als hij warm geserveerd wordt. De warme karamel en het knapperige deeg zorgen voor een extra genot. Je kunt de kokoscrème eventueel ook verwarmen voordat je hem serveert.

FAQ 5: Kan ik de tarte tatin bewaren?

Ja, je kunt de tarte tatin bewaren in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Hij blijft ongeveer 2-3 dagen goed. Verwarm de taart voor het serveren kort in de oven, zodat het deeg weer knapperig wordt.

Html tags in het artikel

In dit artikel hebben we gebruik gemaakt van verschillende html tags om de inhoud te structureren en op te maken. We hebben de <strong> tag gebruikt om belangrijke woorden en zinnen te benadrukken, en de <h1>, <h2> en <h3> tags gebruikt om de titels en subtitels weer te geven. Daarnaast hebben we ook de <p> tag gebruikt voor de alinea’s en de <ul> en <li> tags voor de lijst met ingrediënten.

Lees ook:   Wat is pastinaak en wat kun je ermee?

Conclusie

Met dit artikel hebben we je laten zien hoe je een heerlijke tarte tatin van mango met kokoscrème kunt maken. We hebben het recept stap voor stap uitgelegd en enkele variaties voorgesteld om het gerecht naar eigen smaak aan te passen. Het gebruik van html tags heeft ervoor gezorgd dat de inhoud goed gestructureerd en leesbaar is. We hopen dat je veel plezier zult hebben bij het bereiden en genieten van deze exotische taart!