Gerecht: Hoe maak je Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje

Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje

Een heerlijk en gezond recept

Ben je op zoek naar een verrassend en gezond gerecht? Dan zijn wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje de perfecte keuze. Deze wraps zitten boordevol voedingsstoffen en smaken overheerlijk. In dit artikel geven we je het recept en vertellen we je alles wat je moet weten over dit gerecht.

Wat zijn wraps van groene kool?

Wraps van groene kool zijn een gezonde en koolhydraatarme variant van de traditionele tortilla wraps. In plaats van bloem of maïs, worden ze gemaakt van grote groene koolbladeren. Deze koolbladeren dienen als een voedzame en knapperige omhulling voor de vulling van de wraps. Ze zijn een perfecte optie voor mensen die graag gezond eten of een glutenvrij dieet volgen.

Hoe maak je avocadospread?

Avocadospread is een heerlijke en romige spread gemaakt van rijpe avocado’s. Het is een gezond alternatief voor mayonaise of andere sauzen. Om avocadospread te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Rijpe avocado’s
  • Limoensap
  • Knoflook
  • Zout en peper naar smaak

Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak de avocado’s met een vork in een kom en voeg limoensap, fijngehakte knoflook, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar tot je een gladde spread hebt. Proef en voeg indien nodig meer zout, peper of limoensap toe.

Het pittige dipsausje

Het pittige dipsausje is een perfecte aanvulling op de wraps van groene kool. Het geeft een extra kick aan de smaak en maakt het gerecht helemaal af. Hier is een eenvoudig recept voor het dipsausje:

  • Griekse yoghurt
  • Sriracha-saus
  • Knoflookpoeder
  • Verse koriander
Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Crêpes Hawaï met vers roomijs van kokos

Meng Griekse yoghurt met sriracha-saus in een kom. Voeg knoflookpoeder naar smaak toe en garneer met verse koriander. Roer alles goed door elkaar en zet het sausje in de koelkast om de smaken te laten mengen.

Hoe maak je de wraps van groene kool?

Het maken van wraps van groene kool is heel eenvoudig. Volg deze stappen:

  1. Verwijder de harde kern van de groene koolbladeren.
  2. Blancheer de koolbladeren kort in kokend water om ze zachter te maken.
  3. Leg de koolbladeren op een snijplank en dep ze droog met keukenpapier.
  4. Spreid een laag avocadospread over de koolbladeren.
  5. Voeg je favoriete groenten en proteïnebronnen toe, zoals gegrilde kip, tofu of bonen.
  6. Voeg een scheutje van het pittige dipsausje toe.
  7. Rol de wraps strak op en snijd ze doormidden.
  8. Geniet van je heerlijke wraps van groene kool!

FAQs

1. Kan ik de groene koolbladeren vervangen door andere bladgroenten?

Ja, als je geen groene kool kunt vinden, kun je andere bladgroenten zoals boerenkool, snijbiet of collard greens gebruiken als alternatief voor de wraps.

2. Kan ik de avocadospread van tevoren maken?

Ja, je kunt de avocadospread van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Zorg ervoor dat je de spread afdekt met plasticfolie om oxidatie te voorkomen.

3. Kan ik het pittige dipsausje minder pittig maken?

Natuurlijk! Pas de hoeveelheid sriracha-saus aan naar jouw smaak. Begin met een kleine hoeveelheid en voeg meer toe als je van pittig houdt, of laat het weg als je liever een mildere smaak hebt.

Lees ook:   Kerststol muffins

4. Welke andere groenten kan ik aan de wraps toevoegen?

Je kunt experimenteren met verschillende groenten zoals paprika, komkommer, wortel, rode kool of taugé. Voeg gewoon toe wat je lekker vindt!

5. Kan ik deze wraps van groene kool bewaren voor later?

Ja, je kunt de wraps van groene kool bewaren in de koelkast voor maximaal 2-3 dagen. Wikkel ze goed in plasticfolie om ze vers te houden.

Conclusie

Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje zijn een heerlijke en gezonde optie voor een maaltijd. Dit gerecht zit vol smaak en voedingsstoffen, en is ook nog eens makkelijk te maken. Met de juiste ingrediënten en een beetje creativiteit kun je eindeloos variëren met de vulling van de wraps. Probeer dit recept uit en geniet van een smakelijke en voedzame maaltijd!