Gerecht: Hoe maak je Flatbread met shoarma van schelvis

Flatbread met shoarma van schelvis

Wat is flatbread?

Flatbread is een dun, plat brood dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Het wordt gemaakt van eenvoudige ingrediënten zoals meel, water en zout. Flatbread kan op verschillende manieren worden bereid en kan zowel als bijgerecht of als hoofdgerecht worden gegeten.

Shoarma van schelvis

Shoarma is een populaire vleesgerecht dat traditioneel wordt gemaakt van lamsvlees. In dit recept geven we echter een twist aan de klassieke shoarma door schelvis te gebruiken. Schelvis is een witvis met een milde smaak en stevig vlees, waardoor het perfect is voor dit gerecht.

Ingrediënten voor flatbread met shoarma van schelvis:

– 500 gram schelvisfilet

– 4 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1/2 theelepel chilipoeder

– Zout en peper naar smaak

– 4 flatbreads

– 1 rode ui, in dunne ringen

– 1 kleine komkommer, in plakjes

– 2 tomaten, in blokjes

– Verse koriander, fijngehakt

– Griekse yoghurt om te serveren

Bereidingswijze:

1. Snijd de schelvisfilet in dunne reepjes.

2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de knoflook kort aan.

3. Voeg de schelvisreepjes toe aan de pan en breng op smaak met komijn, paprikapoeder, korianderpoeder, chilipoeder, zout en peper.

4. Bak de schelvisreepjes gaar in ongeveer 5-7 minuten.

5. Verhit ondertussen de flatbreads in een droge koekenpan of in de oven.

6. Leg de flatbreads op een bord en verdeel de gebakken schelvis, rode ui, komkommer, tomaten en verse koriander erover.

Lees ook:   gouden waterkokers

7. Serveer de flatbreads met een schepje Griekse yoghurt.

Variaties

Je kunt dit recept ook proberen met andere vissoorten, zoals kabeljauw of zalm. Daarnaast kun je experimenteren met verschillende kruiden en specerijen om je eigen unieke smaak te creëren. Voeg bijvoorbeeld wat citroensap toe voor een frisse twist.

FAQs

1. Kan ik dit gerecht ook vegetarisch maken?

Ja, je kunt de schelvis vervangen door vegetarische shoarma, zoals seitan of tempeh. Het resultaat zal iets anders smaken, maar het is zeker een lekkere optie voor vegetariërs.

2. Kan ik de flatbreads zelf maken?

Natuurlijk! Als je graag zelf brood bakt, kun je ook zelf flatbreads maken. Er zijn veel recepten online beschikbaar om je op weg te helpen.

3. Hoe lang blijven de flatbreads vers?

Flatbreads blijven meestal 2-3 dagen vers als je ze goed bewaart in een luchtdichte verpakking of zak.

4. Kan ik dit gerecht ook koud serveren?

Ja, je kunt dit gerecht ook koud serveren als een heerlijke lunch. De smaken zullen zich nog verder ontwikkelen en het is een perfect gerecht om mee te nemen naar werk of school.

5. Kan ik de Griekse yoghurt vervangen?

Natuurlijk! Als je niet van Griekse yoghurt houdt, kun je deze vervangen door een andere yoghurtsoort, zoals volle yoghurt of kwark.

Conclusie

Flatbread met shoarma van schelvis is een heerlijk en veelzijdig gerecht. Het dunne flatbread gecombineerd met de kruidige shoarma van schelvis zorgt voor een smaakexplosie. Experimenteer met verschillende vissoorten en kruiden om je eigen twist aan dit gerecht te geven. Serveer het met Griekse yoghurt en geniet van een heerlijke maaltijd!