https://www.leukerecepten.nl/recepten/kippenbouten-van-de-bbq/

Kippenbouten van de BBQ

Deze heerlijke kippenbouten van de BBQ zijn perfect voor een zomerse barbecue. Met de juiste marinade worden de bouten lekker mals en vol van smaak. Volg dit eenvoudige recept voor een heerlijke maaltijd.

Specificaties

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Totale bereidingstijd: 1 uur
  • Aantal personen: 4
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Nederlands

Wat heb je nodig voor dit recept?

  • 4 kippenbouten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak

Stap-voor-stap plan

  1. Pers de citroen uit en meng het sap met de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, gedroogde oregano, zout en peper in een kom.
  2. Pel de teentjes knoflook en pers deze uit boven de kom met marinade. Roer alles goed door elkaar.
  3. Leg de kippenbouten in een grote schaal en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat alle bouten goed bedekt zijn met de marinade.
  4. Dek de schaal af met plasticfolie en zet deze minimaal 2 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast om te marineren.
  5. Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur.
  6. Haal de kippenbouten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  7. Grill de kippenbouten ongeveer 6-8 minuten per kant, of totdat ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben.
  8. Serveer de kippenbouten direct van de BBQ met bijvoorbeeld een frisse salade en stokbrood.

Variaties van het recept

Je kunt de marinade naar smaak aanpassen door bijvoorbeeld chilipoeder of gerookt paprikapoeder toe te voegen voor wat extra pit. Voor een Aziatische twist kun je de olijfolie vervangen door sesamolie en wat sojasaus toevoegen aan de marinade. Heb je geen BBQ? Je kunt de kippenbouten ook in de oven grillen op 200 graden Celsius.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Hutsepot van spruitjes met rookworst

Wat tips voor het maken van dit recept

  • Zorg ervoor dat je de kippenbouten goed marineert voor een optimale smaak. Laat ze bij voorkeur een hele nacht in de koelkast marineren.
  • Serveer de kippenbouten met een frisse salade en stokbrood voor een complete maaltijd.

Voedingswaarde

  • Calorieën: 350 kcal
  • Koolhydraten: 10 g
  • Vet: 20 g
  • Eiwit: 30 g

Veelgestelde vragen

1. Kan ik dit recept ook met kipfilet maken?

Ja, je kunt dit recept ook met kipfilet maken. Hou er wel rekening mee dat de bereidingstijd korter zal zijn, omdat kipfilet sneller gaar is dan kippenbouten.

2. Kan ik de marinade van tevoren maken?

Ja, je kunt de marinade van tevoren maken en deze in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Zo kun je de kippenbouten makkelijk marineren wanneer je wilt gaan barbecueën.

3. Kan ik dit recept ook in de oven maken?

Ja, je kunt de kippenbouten ook in de oven grillen op 200 graden Celsius. Houd er wel rekening mee dat de grillstrepen van de BBQ dan ontbreken.

Conclusie

Met dit recept voor kippenbouten van de BBQ zet je een heerlijke maaltijd op tafel. De marinade zorgt voor malse en smaakvolle bouten, die perfect passen bij een zomerse barbecue. Experimenteer gerust met verschillende smaakmakers en serveer de kippenbouten met jouw favoriete bijgerechten. Geniet ervan!