Gerecht: Hoe maak je Desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons

Desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons

Inleiding

Welkom bij onze heerlijke recept voor desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons! In dit artikel laten we je zien hoe je deze smaakvolle en unieke pizza kunt bereiden. Met behulp van verse ingrediënten en een verrassende combinatie van smaken, zal deze pizza zeker indruk maken op jou en je gasten. Lees verder om te ontdekken hoe je deze culinaire creatie kunt maken.

Benodigde ingrediënten

Voor deze desempizza heb je de volgende ingrediënten nodig:

Deeg:

  • 300 gram tarwebloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 7 gram instant gist
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie

Beleg:

  • 200 gram citroenricotta
  • 200 gram aardperen
  • 150 gram boschampignons
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse tijmblaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van het deeg

Voor het maken van het deeg, meng je de tarwebloem, zout, suiker en instant gist in een grote kom. Voeg vervolgens het water en de olijfolie toe. Kneed het deeg gedurende 10 minuten totdat het soepel en elastisch is. Laat het deeg vervolgens rijzen in een met olie ingevette kom, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plaats gedurende ongeveer 1 uur.

Stap 2: Voorbereiding van het beleg

Terwijl het deeg rijst, kun je het beleg voorbereiden. Schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes. Bak de boschampignons kort aan in een pan met een beetje olie. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: Het vormen van de pizza

Lees ook:   Foe yong hai

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Verdeel het gerezen deeg in twee gelijke delen en rol elk deel uit tot een dunne cirkel. Leg de deegcirkels op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 4: Het beleggen van de pizza

Besmeer de deegcirkels met de citroenricotta. Verdeel vervolgens de plakjes aardpeer, gebakken boschampignons en rode uienringen gelijkmatig over de pizza’s. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en verse tijmblaadjes.

Stap 5: Het bakken van de pizza

Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of totdat het deeg goudbruin en knapperig is. Haal de pizza’s uit de oven en laat ze iets afkoelen voordat je ze serveert.

Variaties

Je kunt deze desempizza naar eigen smaak aanpassen. Hier zijn enkele mogelijke variaties:

  • Voeg plakjes gerookte zalm toe voor een extra smaakdimensie.
  • Gebruik geitenkaas in plaats van citroenricotta voor een romige en pittige smaak.
  • Voeg rucola toe als topping voor een frisse en knapperige textuur.

Conclusie

Met dit recept voor desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons heb je een unieke en smaakvolle maaltijd op tafel. Door de combinatie van verse ingrediënten en verrassende smaakcombinaties zul je jouw gasten zeker verrassen. Experimenteer met variaties en maak deze pizza helemaal naar jouw eigen smaak. Eet smakelijk!

FAQ

1. Kan ik het deeg van tevoren maken?

Ja, je kunt het deeg van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Haal het deeg ongeveer 1 uur voordat je de pizza wilt bakken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Lees ook:   Holife Generation II 036 in de test

2. Kan ik andere paddenstoelen gebruiken?

Natuurlijk! Je kunt ook andere paddenstoelen gebruiken, zoals oesterzwammen of shiitake. Kies gewoon jouw favoriete paddenstoelen voor deze pizza.

3. Kan ik het beleg aanpassen?

Zeker weten! Voel je vrij om het beleg aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur. Voeg bijvoorbeeld extra groenten toe of gebruik een andere kaassoort.

4. Kan ik dit recept veganistisch maken?

Ja, je kunt dit recept veganistisch maken door de kaas en ricotta te vervangen door veganistische alternatieven. Er zijn veel veganistische kazen en spreads beschikbaar die perfect zullen passen bij dit recept.

5. Kan ik de pizza invriezen?

Ja, je kunt de pizza invriezen. Zorg ervoor dat je de pizza goed verpakt in plasticfolie of een luchtdichte container voordat je hem in de vriezer plaatst. De pizza kan tot 3 maanden worden bewaard in de vriezer.