Dit zijn de allerlekkerste vegetarische pasta recepten

Dit zijn de allerlekkerste vegetarische pasta recepten

Als je op zoek bent naar heerlijke vegetarische pasta recepten, dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel delen we de allerlekkerste recepten die je kunt uitproberen. Of je nu een doorgewinterde vegetariër bent of gewoon op zoek bent naar nieuwe ideeën voor een vleesvrije maaltijd, deze recepten zullen zeker aan je smaakpapillen voldoen.

1. Romige pompoenpasta met geitenkaas

Ingrediënten:

  • 400 gram volkoren pasta
  • 1 flespompoen, in blokjes gesneden
  • 200 gram geitenkaas, verkruimeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 200 ml room
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Kook de volkoren pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de blokjes pompoen toe en bak ze tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de gedroogde salie en tijm toe en roer goed door.
  5. Giet de room erbij en laat het geheel sudderen tot de pompoen helemaal gaar is.
  6. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde massa.
  7. Giet de saus over de gekookte pasta en meng goed door.
  8. Voeg de verkruimelde geitenkaas toe en roer nogmaals door.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de romige pompoenpasta met wat extra geitenkaas en verse kruiden.

2. Spinazie en ricotta gevulde cannelloni

Ingrediënten:

  • 12 cannelloni buizen
  • 300 gram verse spinazie
  • 250 gram ricotta kaas
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blik tomatensaus
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
Lees ook:   Hoe Duur Is Uit Eten In Denemarken?

Bereidingswijze:

  1. Kook de cannelloni buizen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
  4. Haal de pan van het vuur en laat de spinazie afkoelen.
  5. Meng de ricotta kaas door de afgekoelde spinazie en breng op smaak met zout en peper.
  6. Vul de gekookte cannelloni buizen met het spinazie-ricotta mengsel.
  7. Verwarm de tomatensaus in een pan en voeg de gedroogde oregano en basilicum toe.
  8. Leg de gevulde cannelloni buizen in een ovenschaal en giet de tomatensaus eroverheen.
  9. Bestrooi de cannelloni met geraspte Parmezaanse kaas.
  10. Bak de cannelloni in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 25-30 minuten, of tot de kaas goudbruin is.
  11. Haal de ovenschaal uit de oven en laat de cannelloni even afkoelen voordat je ze serveert.

3. Pittige vegetarische pasta met gegrilde groenten

Ingrediënten:

  • 300 gram volkoren pasta
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 aubergine, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Kook de volkoren pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit een grillpan op hoog vuur.
  3. Besmeer de plakjes courgette, aubergine, rode paprika, gele paprika en rode ui met olijfolie.
  4. Grill de groenten in de grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn.
  5. Verhit wat olijfolie in een andere pan en fruit de knoflook, gerookte paprikapoeder en gedroogde chilivlokken kort aan.
  6. Voeg de gegrilde groenten toe aan de pan en meng goed door.
  7. Giet de gekookte pasta bij de groenten en roer goed door.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de pittige vegetarische pasta met wat verse kruiden en geraspte kaas.
Lees ook:   Vanaf Hoe Laat Mag Je Niet Meer Eten Ramadan?

Conclusie:

Met deze heerlijke vegetarische pasta recepten hoef je nooit meer saai te eten. Of je nu een liefhebber bent van pompoen, spinazie of gegrilde groenten, er is voor ieder wat wils. Laat je smaakpapillen verwennen en geniet van een gezonde en smaakvolle maaltijd. Probeer deze recepten snel uit en verras jezelf en je familie met een heerlijke vegetarische pasta!

FAQs:

1. Kan ik de pompoen in de romige pompoenpasta vervangen?

Ja, je kunt de pompoen vervangen door zoete aardappel of butternut squash voor een andere smaak.

2. Kan ik andere groenten gebruiken in de gevulde cannelloni?

Natuurlijk! Je kunt experimenteren met verschillende groenten zoals champignons, courgette of paprika.

3. Hoe kan ik de pittige vegetarische pasta minder pittig maken?

Als je niet van pittig houdt, kun je de gedroogde chilivlokken weglaten of verminderen in hoeveelheid.

4. Zijn deze recepten geschikt voor veganisten?

De recepten bevatten zuivelproducten zoals kaas en room, maar je kunt veganistische alternatieven gebruiken, zoals veganistische kaas en plantaardige room.

5. Kan ik de volkoren pasta vervangen door gewone pasta?

Ja, je kunt gewone pasta gebruiken als je geen volkoren pasta wilt gebruiken. Houd er wel rekening mee dat volkoren pasta meer vezels bevat en gezonder is.