Ravioli lasagne bolognese

Dit is een recept voor een heerlijke Ravioli Lasagne Bolognese. Deze overheerlijke lasagne is een combinatie van twee klassieke Italiaanse gerechten, namelijk ravioli en lasagne. De ravioli wordt gevuld met een smaakvolle bolognesesaus en vervolgens afgedekt met romige bechamelsaus en geraspte kaas. Het resultaat is een smaakexplosie waar je van zult genieten!

Samenvatting

De Ravioli Lasagne Bolognese is een heerlijke combinatie van ravioli en lasagne, gevuld met een smaakvolle bolognesesaus en afgedekt met bechamelsaus en kaas. Het is een perfect gerecht voor liefhebbers van de Italiaanse keuken.

Specificaties

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Totaal aantal porties: 6

Wat heb je nodig voor dit recept?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

Ingrediënten:

  • 500 gram ravioli naar keuze
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • 250 ml melk
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 100 gram geraspte kaas

Stapsgewijs plan om het te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Kook de ravioli volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verhit een beetje olie in een grote pan en bak het gehakt samen met de ui, knoflook, wortel en bleekselderij tot het gehakt bruin is en de groenten zacht zijn.
  4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe aan de pan. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.
  5. Smelt ondertussen de boter in een andere pan. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Neem een ovenschaal en begin met een laagje bolognesesaus. Leg hier de gekookte ravioli op en bedek met de bechamelsaus. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag bechamelsaus en bestrooi met geraspte kaas.
  7. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot de kaas goudbruin is en de saus borrelt.
  8. Haal de lasagne uit de oven en laat het even afkoelen voordat je het serveert.
Lees ook:   Heerlijk Noord-Noorwegen: hier wil je naartoe

Variaties van het recept

Je kunt dit recept naar eigen smaak aanpassen. Voeg bijvoorbeeld extra groenten toe aan de bolognesesaus, zoals paprika of courgette. Je kunt ook verschillende soorten ravioli gebruiken, zoals ricotta-spinazie ravioli of champignon ravioli. Experimenteer en ontdek jouw favoriete combinatie!

Enkele tips om het te maken

Hier zijn enkele tips om deze Ravioli Lasagne Bolognese nog beter te maken:

  • Gebruik verse ravioli voor een nog smaakvollere lasagne.
  • Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe aan de bolognesesaus voor extra smaak.
  • Maak de bechamelsaus romiger door een scheutje room toe te voegen.
  • Garneer de lasagne met verse basilicumblaadjes voor een mooie presentatie.

Voedingswaarde

De voedingswaarde per portie van deze Ravioli Lasagne Bolognese is als volgt:

  • Calorieën: 450
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwit: 25 gram
  • Vezels: 5 gram

Veelgestelde vragen

1. Kan ik deze lasagne van tevoren maken?

Ja, je kunt de lasagne van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Verwarm het gewoon opnieuw in de oven voordat je het serveert.

2. Kan ik dit recept ook vegetarisch maken?

Zeker, je kunt het gehakt vervangen door vegetarisch gehakt of extra groenten toevoegen voor een heerlijke vegetarische lasagne.

3. Kan ik de bechamelsaus vervangen door een andere saus?

Natuurlijk, je kunt experimenteren met verschillende sauzen. Probeer bijvoorbeeld een romige pestosaus of een kaassaus.

Conclusie

De Ravioli Lasagne Bolognese is een heerlijk gerecht waar zowel liefhebbers van ravioli als lasagne van zullen genieten. Met een smaakvolle bolognesesaus en romige bechamelsaus is dit een gerecht dat je zeker moet proberen. Varieer met de ingrediënten en maak het helemaal naar jouw smaak. Eet smakelijk!

Lees ook:   Meghli (Libanese pudding)