Gerecht: Hoe maak je Kippenbillen op de bbq met peper-citroenboter, sla en tomaten

Kippenbillen op de bbq met peper-citroenboter, sla en tomaten

Introductie

Barbecueën is een populaire bezigheid tijdens warme zomerdagen. Het is een geweldige manier om te genieten van de buitenlucht en heerlijk eten. Een gerecht dat altijd goed in de smaak valt, is kippenbillen op de barbecue met peper-citroenboter, sla en tomaten. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je dit smakelijke gerecht kunt bereiden. We zullen je ook wat handige tips geven om ervoor te zorgen dat je kippenbillen perfect gegrild worden. Lees verder en ontdek hoe je een echte barbecue-meester kunt worden!

Ingrediënten

Voor het bereiden van kippenbillen op de barbecue met peper-citroenboter, sla en tomaten heb je de volgende ingrediënten nodig:

  1. 8 kippenbillen
  2. 4 eetlepels gesmolten boter
  3. 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
  4. 1 citroen (sap en rasp)
  5. Zout naar smaak
  6. 4 tomaten, in plakjes gesneden
  7. 4 handenvol gemengde sla

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het bereiden van de kippenbillen, is het belangrijk om de barbecue voor te verwarmen. Zorg ervoor dat de kolen goed heet zijn voordat je de kippenbillen op de grill legt.

Stap 2: Peper-citroenboter

Om de kippenbillen extra smaak te geven, maken we een heerlijke peper-citroenboter. Meng de gesmolten boter, versgemalen zwarte peper, citroensap en citroenrasp in een kom. Voeg naar smaak zout toe en roer goed door.

Stap 3: Kippenbillen marineren

Leg de kippenbillen in een grote kom en giet de peper-citroenboter eroverheen. Zorg ervoor dat alle kippenbillen goed bedekt zijn met de marinade. Laat de kippenbillen minimaal 1 uur marineren in de koelkast, maar het liefst een hele nacht voor een nog intensere smaak.

Lees ook:   Het goed inrichten en inrichten van de keuken: Wat hoort waar thuis?

Stap 4: Grillen van de kippenbillen

Wanneer de barbecue goed heet is en de kippenbillen voldoende gemarineerd zijn, is het tijd om ze te grillen. Leg de kippenbillen op het rooster van de barbecue en sluit de deksel. Draai de kippenbillen regelmatig om, zodat ze gelijkmatig gegrild worden. Grill de kippenbillen ongeveer 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn en een mooie bruine kleur hebben.

Stap 5: Serveren

Wanneer de kippenbillen gaar zijn, haal je ze van de barbecue en laat je ze kort rusten. Serveer de kippenbillen met plakjes tomaat en een handvol gemengde sla. Je kunt de kippenbillen ook serveren met een frisse salade en een lekker stuk stokbrood. Geniet van je heerlijke barbecue-maaltijd!

FAQs

1. Kan ik dit gerecht ook in de oven bereiden?

Ja, je kunt de kippenbillen ook in de oven bereiden. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en plaats de gemarineerde kippenbillen op een bakplaat. Bak ze ongeveer 30-35 minuten, of totdat ze gaar zijn.

2. Kan ik de peper-citroenboter van tevoren maken?

Ja, je kunt de peper-citroenboter van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat je de boter voor gebruik op kamertemperatuur laat komen.

3. Kan ik ander vlees gebruiken in plaats van kippenbillen?

Natuurlijk! Je kunt ook ander vlees, zoals kippenpoten of kipfilets, gebruiken in plaats van kippenbillen. Pas wel de bereidingstijd aan, afhankelijk van het vlees dat je gebruikt.

4. Wat voor salade past goed bij dit gerecht?

Lees ook:   Wat Mag Je Wel En Niet Eten Na Tanden Bleken?

Je kunt elke soort salade serveren bij dit gerecht. Een frisse groene salade, aardappelsalade of een couscoussalade passen allemaal goed bij de gegrilde kippenbillen.

5. Kan ik de kippenbillen ook kruiden met andere smaakmakers?

Natuurlijk! Je kunt naar smaak andere kruiden en specerijen toevoegen aan de marinade. Probeer bijvoorbeeld eens paprikapoeder, knoflookpoeder of gedroogde kruiden zoals tijm of oregano.

Conclusie

Kippenbillen op de barbecue met peper-citroenboter, sla en tomaten is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een zomerse barbecue. Met de juiste voorbereiding en marinade kun je smaakvolle en sappige kippenbillen grillen. Serveer ze met verse tomaten en een frisse salade voor een complete maaltijd. Probeer dit recept uit en verras je familie en vrienden met jouw barbecuekunsten!