Hoe krijg ik droog slijm uit tapijt?

Hoe droog slijm uit tapijt te krijgen

Ouders van jonge kinderen weten hoe belangrijk slijm kan zijn. Als er die dag niets op het programma staat – geen afleiding – en er een lange middag moet worden gevuld, kan een uurtje slijm een totale redding zijn.

De kinderen zullen plezier hebben. Het is enigszins educatief (er komt beslist wat chemie bij kijken om het slijm op de juiste manier te mengen!), en als de kinderen het grootste deel van de dag tegen elkaar schreeuwen en elkaar door het huis achtervolgen, is alles wat de kinderen een uur lang stil laat zitten absoluut goud waard.

Het probleem is natuurlijk dat slijm geen goud is. Het is slijm. En daarom is het slijmerig en heeft het de neiging om overal te komen.

Hoe voorzichtig je ook probeert te zijn, er is een grote kans dat dit ook op het tapijt terecht komt.

Weten hoe je slijm uit het tapijt krijgt, kan erg handig zijn als je probeert je huis schoon te houden en ook je kinderen tevreden na een leuke middag met slijm.

Wat je moet weten over slijm

Er zijn verschillende soorten slijm verkrijgbaar. Welk soort slijm je het beste kunt gebruiken, hangt af van de ervaring die je met je kinderen zoekt.

Enkele van de primaire soorten slijm zijn:

Zelfgemaakte slijm

Zelfgemaakte slijm

  1. Eetbaar slijm: Dit wordt vaak gemaakt van jello-producten, en wat dit type slijm extra bijzonder maakt, is dat het volledig eetbaar is, wat betekent dat als er een beetje in de mond van je kinderen komt terwijl ze spelen, het niet het einde van de wereld is. Dit is vooral een goed type slijm om te gebruiken als je jonge kinderen wilt vermaken die het moeilijk vinden om hun handen uit hun mond te houden. Het nadeel van eetbaar slijm is natuurlijk dat het vaak ergere vlekken maakt dan andere soorten slijm.
  2. Zelfgemaakt slijm: Er zijn een heleboel recepten online voor het maken van slijm van babyolie en maïszetmeel, en sommige van deze recepten zullen vrij goed werken. Je kunt voedselkleurstof gebruiken om het slijm verschillende kleuren te geven, of je kunt kralen en glitter gebruiken om het slijm leuk en feestelijk te maken zonder dat er vlekken op je aanrecht of tapijt komen.
  3. In de winkel gekocht slijm: Er zijn veel verschillende winkelopties voor slijm, van de speeldeegvariant met verschillende texturen tot het type met glitters in verschillende leuke bakjes. In de winkel gekocht slijm is een beetje makkelijker te controleren, en het niet altijd vlekken zo veel als de zelfgemaakte soorten.
Lees ook:   5x recepten voor zomerse pannenkoeken

Hoe krijg je nat slijm gemakkelijk uit tapijt?

Alle drie deze soorten slijm kunnen zorgen voor een leuke onderbreking in de middag van de chaos die vaak gepaard gaat met een hele dag thuis met de kinderen. Maar als het gaat om het opruimen na afloop, moet je er rekening mee houden dat er verschillende strategieën en hulpmiddelen nodig kunnen zijn, afhankelijk van het soort slijm.

Wanneer er slijm in het tapijt terechtkomt, is snel handelen van vitaal belang om alle slijmresten volledig en gemakkelijk te verwijderen.

In de meeste gevallen, wanneer het slijm op het tapijt valt, kunt u een natte doek of een vochtige papieren handdoek gebruiken en het slijm snel van het tapijt halen voordat het opdroogt.

Stevig kloppen moet helpen om al het resterende vocht en residu uit het tapijt te krijgen, en afhankelijk van de lengte van je tapijt en de kleurstelling is er misschien niet veel anders dat je hoeft te doen om ervoor te zorgen dat het schoon blijft.

Hoe verwijder je opgedroogd slijm?

Soms merk je echter niet meteen waar slijm heen gaat, en het resultaat is dan dat je de volgende ochtend korstjes, opgedroogd slijm op je tapijt aantreft. Wanneer dit gebeurt, zijn er methoden die je moet volgen om het opgedroogde slijm uit je tapijt te krijgen.

Methode 1: Gebruik warm water en een vochtige handdoek

Het toevoegen van meer vocht aan het slijm kan de nuttigste eerste stap zijn. Soms is het zo simpel als een beetje water toevoegen aan het gedroogde slijm.

Lees ook:   Mini citroen meringue taartjes - LeukeRecepten

Probeer een natte doek of vochtige papieren handdoek te gebruiken en kijk of het werkt.

Neem een kopje water mee, zodat je iets hebt om de handdoek in te weken als hij opdroogt. Gebruik de vochtige doek om continu te deppen om het slijm eruit te krijgen. Warm water helpt vaak beter dan koud water.

Methode 2: Warm water en azijn

Als water alleen de truc niet lijkt te doen, voeg dan een klein beetje van witte azijn bij het mengsel en laat dat samenwerken om te zien of het helpt om het opgedroogde slijm uit het tapijt te krijgen.

Combineer 2/3 kopjes azijn en 1/3 kopje water in een spuitfles en meng goed. Besproei het slijm voldoende om het vochtig te maken, niet kletsnat.

Azijn kan genoeg zijn om een deel van het slijm weer te activeren en het zonder veel gedoe van het tapijt te verwijderen.

Gebruik een schraper of een bot mes om het droge slijm uit het tapijt te pellen.

Stofzuig het gebied om alle slijmresten te verwijderen en om het tapijt te pluizen.

Methode 3: Het gebruik van tapijtreinigingsproducten

Traditionele tapijtreinigers zoals Goo Gone kunnen ook helpen om slijm uit tapijt te krijgen, maar je moet voorzichtig zijn met het gebruik van chemicaliën zoals deze om ervoor te zorgen dat ze geen vlekken maken op je tapijt. Lees de instructies op de fles voor richtlijnen.

Methode 4: Schrobben met een borstel.

Zodra je in staat bent om het droge slijm te verzadigen, zal het gebruik van een stevige schrobborstel helpen om de slijmresten uit het tapijt te verwijderen.

Borstel in één richting en help zo de deeltjes omhoog en uit het tapijt te duwen. Zorg ervoor dat u niet te krachtig of in een cirkelvormige beweging schrobt, omdat dit het slijm dieper in de matten kan duwen en een vlek intenser kan maken.

Als alle bestanddelen van het slijm niet meer zichtbaar zijn, dep dan droog met een papieren handdoek.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Salade van gemarineerde rode kool met kip

Hoe krijg je slijm uit tapijt zonder azijn?

Mocht je geen azijn willen gebruiken, probeer dan deze alternatieven die net zo effectief kunnen zijn. Voordat je het toepast op slijm, test dan eerst op een klein oppervlak om te kijken of er nadelige effecten zijn op het tapijt.

  1. Isopropyl alcohol: Giet alcohol op het slijm om het te verzadigen en gebruik dan een borstel om te schrobben. Denk eraan, niet te hard duwen of in een cirkelvormige beweging, maar wrijf in één richting met genoeg druk om het slijm los te maken.
  2. WD40: Draag handschoenen om je handen te beschermen tegen de olieresidu. Nevel net genoeg WD40 op het slijm. Wacht ongeveer 15 minuten om het slijm van de tapijtvezels los te maken, gebruik dan een papieren handdoek om het te verwijderen en gooi het in een afvalbak.

Ik zou het gebruik van WD40 afraden omdat je de olieachtige resten verwijdert met een tapijtreinigingsproduct of vetoplossende afwasmiddel, wat een extra stap is.

Hoe krijg je slijm uit tapijt met zuiveringszout?

Een andere optie om slijm te verwijderen is door zuiveringszout te gebruiken. De eerste stap is het afschrapen van overtollig slijm met een bot mes. Als het slijm aan de vezels blijft kleven, vernevel dan wat warm water om het te helpen verdrijven.

Nadat het slijm eruit is, strooi je zuiveringszout op de vlek. Giet witte azijn op de vlek of vernevelen met een spuitfles. U zou het mengsel moeten zien reageren. Laat het minstens vijf minuten op de plek zitten.

Pak een schone handdoek om het gebied droog te deppen. Herhaal de vorige stappen als de vlekken nog steeds zichtbaar zijn. Zo niet, vul dan een spuitfles met water en benevel het gebied om alle resten azijn en zuiveringszout te verwijderen. Droog met een schone handdoek.

Het gebruik van een nat/droog stofzuiger kan de droogtijd verkorten. Stofzuig met een stok- of staande stofzuiger om overtollige resten baksoda te verwijderen en herstellen de pluizigheid van het tapijt.