Goed stofzuigen: 5 tips voor effectief stofzuigen

Stofzuigen is een van de belangrijkste en vervelendste schoonmaaktaken binnen uw eigen vier muren. De volgende tips laten zien hoe vaak u moet stofzuigen, waar u op moet letten om goed te kunnen stofzuigen en hoe u daarbij zelfs energie en geld kunt besparen.

1. voorbereiding is alles!

Het is veilig om te zeggen dat heel weinig mensen erover nadenken en gewoon weg stofzuigen. Maar dat is een grote fout, want zonder goede voorbereiding duurt stofzuigen veel te lang en is het nog minder leuk. Als je rond talloze voorwerpen moet stofzuigen, verlies je onnodig veel tijd en verlies je ook snel je zin.

In het ergste geval stoot u tijdens het stofzuigen een vaas of plant om en veroorzaakt u veel vuil, of zuigt u een groter voorwerp op en beschadigt u de stofzuiger. Om zo effectief en veilig mogelijk te kunnen stofzuigen, moet u de volgende voorbereidingen treffen:

  • Zet alle stoelen omhoog of verwijder ze uit de kamers.
  • Verplaats alle planten en gevoelige voorwerpen naar een veilige plaats
  • Te lange gordijnen kunnen het best naar boven worden geknoopt of op een vensterbank worden geplaatst.
  • Zet alle voedings- of luidsprekerkabels goed vast of verwijder ze helemaal.
  • Verwijder grote voorwerpen zoals haarbanden, flessendoppen, zakdoeken of speelgoed van huisdieren.

2. regelmatig stofzuigen

Er zijn mensen die van stofzuigen houden of het als een zinvolle training zien en mensen die stofzuigen uiterst vervelend vinden of het zelfs echt haten. Tot welke groep je ook behoort, je kunt niet om regelmatig stofzuigen in je eigen huis heen. Tenzij je een schoonmaakster inhuurt, wat veel geld kost!

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Panzanella met gegrilde asperges en tonijn

Om de vloeren betrouwbaar schoon te houden, moet u minstens om de 2 à 3 dagen de stofzuiger pakken en de flat schoonmaken. De frequentie hangt vooral af van de ruimte of het gebruik ervan. In een keuken of woonkamer is er aanzienlijk meer vuil dan in andere kamers. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit moet u uiterlijk om de 3 dagen stofzuigen.

In de badkamer komen dagelijks haren en andere deeltjes op de vloer terecht en deze moeten om de 2 à 3 dagen worden verwijderd. Gangen, gangen en slaapkamers worden relatief minder gebruikt en hoeven daarom niet elke tweede of derde dag te worden gestofzuigd. Gestoffeerde meubels, zoals fauteuils of banken, kunnen om de 2 weken grondig worden gestofzuigd. Als er huisdieren in het huishouden wonen die veel haren of veren afgeven, moeten de desbetreffende kamers meestal dagelijks worden gestofzuigd.

3. Goed stofzuigen: Hoe effectief stofzuigen!

In het algemeen moet u pas beginnen met stofzuigen zodra de betreffende kamer vrij is. Als je goed wilt stofzuigen, hangt het ook af van de technologie. U kunt het beste beginnen in de hoek die het verst van de deur verwijderd is en zo naar voren werken.

Je moet de stofzuiger gebruiken rijd nooit te snel over een oppervlakanders kan hij niet alle kruimels, haren en stofdeeltjes opzuigen. Beste ga over elke plek 2 tot 3 keerzodat de stofzuiger al het vuil opneemt. Hoe intensiever het vuil, hoe meer tijd u moet nemen voor het schoonmaken.

Verwijder in hoeken altijd het stofzuigerhulpstuk en stofzuig uitsluitend met de stofzuigerstaaf. Als u tegels of laminaat stofzuigt, moet u altijd een borstel gebruiken, anders kunnen deze oppervlakken krassen krijgen. De meeste hulpstukken kunnen zonder problemen worden gebruikt op harde vloeren en tapijt. Zorg er voor de veiligheid voor dat de borstelring altijd uitgeklapt is.

Lees ook:   Halloumi spies

4. energie besparen bij het stofzuigen

Stofzuigers verbruiken veel energie. Als u in een grote flat of zelfs een huis woont, hebt u de stofzuiger vele bedrijfsuren per maand nodig en verbruikt u veel elektriciteit. Dit is een belasting voor het milieu en voor uw portemonnee. Met de volgende tips kunt u veel energie besparen bij het stofzuigen:

  • U kunt het beste een moderne en energiezuinige stofzuiger gebruiken.
  • In het algemeen is een stofzuiger zonder zak ecologischer, omdat hij aanzienlijk minder afval produceert.
  • op de lange termijn bespaart u veel geld met een stofzuiger zonder zak…
  • Tapijten hoeven niet altijd gestofzuigd te worden, vaak volstaat het om ze gewoon uit te kloppen
  • veel kleine meubelstukken, zoals planken of tafels, kunnen worden schoongemaakt met een eenvoudige stofdoek

5. wanneer mag er überhaupt gestofzuigd worden?

In Duitsland is er geen specifieke wet die verbiedt om op een bepaalde dag of op een bepaald tijdstip te stofzuigen. In het algemeen kunnen alle huishoudelijke taken te allen tijde op kamervolume worden uitgevoerd. Dit werkt natuurlijk alleen met een modern en relatief stil apparaat. Als u nog een oude en lawaaierige stofzuiger hebt, moet u misschien een nieuw en stil model overwegen. Bovendien zijn moderne stofzuigers veel energiezuiniger en goedkoper.

Onze aanbeveling: Het is het beste om altijd de geldende rusttijden in acht te nemen. De federale staten en gemeenten mogen deze zelf vaststellen. Alle geluiden die luider zijn dan het kamervolume zijn verboden tijdens de volgende stille uren:

  • 22.00 uur tot 6.00 uur (of 7.00 uur) op werkdagen (maandag tot en met vrijdag).
  • De hele dag op feestdagen en in het weekend
Lees ook:   Wat Is De Functie Van De Lever?

Foto door The Creative Exchange op Unsplash