Is broccoli door de mens gemaakt of natuurlijk? De meeste mensen kunnen vanwege zijn populariteit niet zeggen of broccoli een door de mens gemaakte of natuurlijke groente is,
Maak je geen zorgen, in deze blog zullen we deze vraag behandelen en alles wat je moet weten over broccoli, dus stay tuned.
Broccoli is door de mens gemaakt. Het is ontwikkeld uit de wilde koolplant Brassica oleracea. Het werd gekweekt om een bepaalde smaak en aroma te hebben die aantrekkelijker is voor mensen.
Wat is de oorsprong van Broccoli?
Broccoli werd aangeplant in Italië en in de jaren 1700 vervoerd naar Amerika en Engeland voordat het zich wereldwijd verspreidde.
Hoewel sommige onderzoeken zeggen dat broccoli zijn oorsprong vindt in het Middellandse Zeegebied en Oost-Azië, is de Romeinse Rijk de eerste soort van deze plant gekweekt.
Broccoli is het meervoud van het Italiaanse woord “Broccolo,” wat vertaald kan worden als “de bloeiende kuif van een kool”en is de verkorte versie van “brocco,” wat betekent “spruit.”
Is Broccoli door de mens gemaakt of natuurlijk?
Broccoli is een door de mens gemaakte groente. De uitvinding van broccoli is gedaan met behulp van sel methoden:
Selectieve Veredeling
Het wordt ook wel kunstmatige selectie, een complexe en tijdrovende procedure waarbij planten met gewenste eigenschappen worden vermeerderd om er een betere versie van te maken.
Stel bijvoorbeeld dat een plant van een bepaalde soort zich onderscheidt door grotere, gezondere, smaakvollere vruchten of een hogere opbrengst.
In dat geval probeert het selectieve veredelingsproces deze plant te dupliceren om toekomstige oogsten met superieure planten te realiseren.
De kunstmatige selectieprocedure wordt vaak gebruikt om planten te verkrijgen die beter bestand zijn tegen ziekten en plagen.
Of gewassen die barre klimatologische omstandigheden kunnen verdragen, zoals koude droogte, temperaturen, enz.
Plant duplication is accomplished not only by collecting seeds from desired plants but also through propagation by grafting, cuttings, layering, and other methods.
Het schijnbare nadeel van selectief kweken is dat het een langdurige procedure is die meerdere jaren kan duren om de gewenste planten te produceren.
Soorten door de mens gemaakte broccoli
Is broccoli kunstmatig of natuurlijk gekweekt? Broccoli is een door de mens gemaakte groente die onlangs een van de populairste groenten is geworden.
Zoals eerder vermeld, broccoli wordt vermeerderd en kan afhankelijk van de geografische ligging in verschillende klimaatomstandigheden over de hele wereld worden geteeld.
De hybride broccoli variëteiten zijn als volgt:
1. Belstar:
De hybride Belstar doet het de hele winter goed in het zuiden.
Het duurt 60 dagen voor de vijf blauwgroene koppen zich ontwikkelenkan dit gewas zowel in het voorjaar als in het najaar worden geoogst.
Daardoor staat deze cultivar erom bekend dat hij veel zijscheuten laat groeien nadat de primaire kronen zijn geoogst.
2. Calabrese:
Calabrese’ is een erfgoed cultivar die ideaal groeit voor Zones 3-10. Het is een vintage Italiaans ras met middelgrote tot grote groene kroppen.
This cultivar develops in 60 days and is known for its profuse sprouting side branches after the initial harvest.
3. Green Magic:
Green Magic’ is een hybride die goed gedijt in de zones 3 tot en met 9. Glad, middelgrote hoofden met uitstekende hittetolerantie zijn geproduceerd voor zuidelijke gebieden.
Deze soort, die blauwgroen van kleur is, wordt verondersteld een duidelijke botersmaak te hebben.
Ongeveer 60 dagen na het planten beginnen de eerste rijpe kroppen zich te ontwikkelen.
4. Eastern Magic:
Deze hybride is ontwikkeld voor de koelere noordelijke delen van de Verenigde Staten en Canada, en doet het goed in zowel de lente als de herfst.
Ze geeft uitzonderlijk grote blauwgroene kronen met een uitstekende smaak.
Eastern Magic’ is ook zeer hittebestendig, waardoor telers in koelere klimaten hun groeiseizoen kunnen verlengen. tot in de zomer.
Hij ontwikkelt zich in 60-65 dagen en groeit snel.
5. Bestemming:
De hybride die bekend staat als ‘Destiny’ is speciaal ontwikkeld om uitstekend bestand te zijn tegen hitte in de zones 7-11.
Na 70 tot 75 dagenproduceert hij groene kroppen die klein of middelgroot zijn en een paarsachtige zweem hebben.
6. DiCicco:
Dit Italiaanse erfgoedras kan worden geteeld in de zones 3-10 en produceert kroppen die in grootte variëren van zeer klein tot middelgroot en een blauwgroene kleur hebben.
Dit houdt in dat de planten koppen produceren met verschillende snelheden, wat handig is voor een huis tuin.
Expect to see mature heads in as little as 50 days, with more to come from vigorous side shoots.
7. Purple Sprouting:
Deze heirloom ontwikkelt talrijke kleine, paarse roosjes op elke plant in plaats van één grote krop. ‘Purple Sprouting’ is winterhard in Zones 2-11.
Planten in het vroege voorjaar, midzomer en vroege herfst voor drie opeenvolgende oogstseizoenen kunnen mogelijk zijn op plaatsen zonder zeer warme zomers of strenge winters.
Zijn vermogen om te “overwinteren” en weer te verschijnen in het vroege voorjaar is indrukwekkend.
U kunt de roosjes serveren met de bladeren en stengels eraan, net als broccoli. “neven” zullen we zo dadelijk behandelen.
Schrik niet als het paars tijdens het koken groen wordt!
8. Romanesco:
Deze oude Italiaanse erfplant onderscheidt zich door zijn chartreuse puntige spiraalvormige bloemen.
Te kweken in de zones 3-10, maar wees ervan bewust dat hij doorschiet bij het eerste teken van te hoge temperaturen.
Start zaden binnen en plant ze zo snel mogelijk in het vroege voorjaar, of zaai in de late herfst maar vermijd de hitte van juli.
Met een textuur die doet denken aan zeekoraal, is het geen verrassing dat deze variëteit een soortgelijke intrigerende smaak heeft, het best gekarakteriseerd als “nootachtig.”
Wat een gespreksstof voor zowel de moestuin als de eettafel!
9. Waltham 29:
Deze Waltham staat bekend om zijn koudebestendigheid, enorme blauwgroene hoofdtoppen en vruchtbare zijtakken.
Hij groeit op een niet-uniforme manier waardoor hij het hele groeiseizoen door kan oogsten en is ideaal voor de zones 3-10.
Laat 85 dagen rijpen.
10. De Zonnekoning:
Deze Burpee-exclusieve cultivar staat bekend om zijn hittetolerantie en kan met succes worden geteeld in Zones 1-11.
Zonnekoning,bekend om zijn voortreffelijke smaakproduceert blauwgroene kroppen van 6-8 inches in diameter met veel zijscheuten.
Deze zullen rijpen in ongeveer 70 dagen.
We kunnen ze vers of bevroren kopen in praktisch elke winkel en ze gebruiken om verschillende verrukkelijke recepten te maken.
11. Chinese Broccoli:
Ook deze is bladhoudend, met tinten variërend van glanzend blauwgroen tot donkergroen.
De stengels zijn dik, de bloemetjes zijn klein, en de smaak is bitter. Oogst in 50 tot 70 dagenof wanneer de stengels ongeveer 6 cm lang zijn en de bloemetjes zijn uitgebloeid.
12. Broccoli Raab:
Broccoli raab (B. ruvo) is een koolsoort die ook bekend staat als broccoletti, rabe, Italiaanse broccoli en rapini.
Het heeft donkergroene bladeren die slanke stengels domineren met kleine bloemtrossen, en het heeft een bittere smaak.
Hoewel hij qua uiterlijk op broccoli lijkt, is hij botanisch verwant aan rapen.
Veelgestelde vragen over broccoli: Door de mens gemaakt of natuurlijk?
Heb je andere vragen over of broccoli een door de mens gemaakte groente is? Hier zijn enkele aanvullende veelgestelde vragen.
Hoe wordt broccoli geteeld?
Voor de irrigatie van broccoli worden voren en boven sproeiers gebruikt.
Veel producenten maken gebruik van beregening tijdens het opkomen van het zaad of om voordat wordt overgeschakeld op beregening in de groeven of druppelbevloeiing. voor de rest van het gewas.
Is Broccoli een Hybride?
Broccoli is, net als spruitjes en kool, een lid van de Brassica familie.
Broccolini en broccoflower zijn twee hybride soorten broccoli (een kruising tussen broccoli en bloemkool).
Wie moet wegblijven van broccoli?
Net als andere groenten uit de kruisbloemige familie, kunnen rauwe en gekookte broccoli overmatig gas of een opgeblazen gevoel veroorzaken bij sommige mensen.
Broccoli kan spijsverteringsproblemen veroorzaken, vooral bij personen met het prikkelbare darm syndroom (IBS).
Eindoordeel
Is broccoli door de mens gemaakt of natuurlijk? Broccoli is een door de mens gemaakte plant, gecreëerd via een nauwgezet proces van selectief kweken.
Er kan geen broccoli zijn zonder mensen!
We danken ook de natuur, want na selectief kweken hebben deze groenten duizenden jaren van veranderingen ondergaan om te worden wat we nu kennen.
Wij hopen dat deze informatie nuttig is geweest en dat al uw vragen zijn behandeld.
Dus, eet wat voedzame broccoli!
Inhoudsopgave