Kun je kip frituren in olijfolie? – Vergeet de mythe

Kun je kip frituren in olijfolie? Je weet misschien niet welke olie je moet gebruiken voor je frietjes.

En recht voor je, is er olijfolie. Zo, werkt olijfolie het beste bij het frituren van kip?

Dit artikel verlost je van die ontzetting.

Can you deep fry chicken in olive oil? Absolutely yes, olive oil is your best bet for a tantalizing deep fry chicken.

Wat je moet weten over kip en olijfolie

kip en olijfolie

Mijn jarenlange praktijk als voedingsadviseur en ik moet zeggen als liefhebber van kip heeft mij veel geleerd.

Een daarvan is dat een dieet van goed gekookte kip alles overtreft wat je dacht dat geweldig was.

Kip kan zoet zijn, je overladen met totale inspiratie, en je honger en eetlust masseren.

Ik houd kip, niet voor de verkoop voor levensonderhoud. Nu, genoeg daarover. Hoe je kip kookt bepaalt hoe je ervan geniet.

Het bepaalt ook hoe anderen die er van genieten. Hoe zou jij je voelen als mensen jouw eten opeten en ongelukkig lijken met gefronste gezichten?

moeten weten over

Slecht, toch?

Er zijn verschillende manieren om kip te bereiden, en toch lekker te maken.

Je kunt dat doen door frituren, roosteren, braden, grillen of bakken in de pan.

Als het om frituren gaat, dan komt dit artikel om de hoek kijken, vooral bij frituren.

En een van de belangrijkste aspecten waar je rekening mee moet houden is het soort olie dat je gebruikt om te frituren.

Note: Extra virgin oil bears a low acid point as a result of the cold processing. 

En dit zorgt er weer voor dat de natuurlijke inhoud niet verandert.

Soorten olijfolie

a soorten olijfolie

Nu, voordat we verder gaan, is er iets over olijfolie dat we allemaal moeten weten. Dat is het type olijfolie.

Het type olijfolie dat u gebruikt is van grote invloed op de kwaliteit van de resultaten die u krijgt bij het frituren.

Dit wordt beïnvloed door het rookpunt in de verschillende soorten olie.

En wat is het rookpunt?

Eenvoudig gezegd is het rookpunt de temperatuur waarbij olijfolie of andere oliën volledig stoppen en glinsteren.

Op dit puntbegint de olie in plaats daarvan te roken. En bij het bakken krijgt het voedsel een scherpe en verbrande smaak en een rookgeur.

Olijfolie van hogere kwaliteit heeft een lager rookpunt. Terwijl die van slechte kwaliteit een hoog rookpunt hebben. Hieronder staan de verschillende soorten olijfolie.

Extra Vergine olie

een extra olie van eerste persing

Van alle soorten olijfolie, extra olijfolie van de eerste persing onbetwistbaar de beste die er is.

Ze wordt koud verwerkt en is daardoor zeer goed bestand tegen hoge temperaturen.

Tip: Extra virgin olive oil is the best oil for deep frying your chicken.

Olijfolie van de eerste persing

Met een relatief hogere zuurgraad wordt olijfolie van eerste persing verwerkt door middel van koude verwerking.

Het blijft echter ongedefinieerd. Maagdelijke olijfolie is perfect voor koken op lage temperatuur.

Olijfolie van afvallen van olijven

olijfpulp

Olie uit afvallen van olijven is de mildste soort olijfolie. Het wordt gewonnen uit de resten van olijven die eerder zijn geperst.

Het wordt getrokken uit de overgebleven resten. Het wordt dus gemengd om de kwaliteit ervan te verhogen.

Maar toch blijft het relatief laag en slecht. Het wordt gebruikt bij het koken op hoge temperatuur.

Geraffineerde Olijfolie

geraffineerde olijfolie

Dit type olijfolie wordt gehyped voor weerstand tegen darmkanker. Ze wordt gemaakt van rijpe olijfvruchten, met zeer minimale hoeveelheden olijfolie.

Het is olijfolie van lage kwaliteit die gebruikt wordt om te frituren bij hoge temperaturen.

Dus, van deze vier soorten, is extra olie van de eerste persing de beste van allemaal. Ze is bestand tegen hoge temperaturen en dus zeer kostbaar.

Terwijl olie uit afvallen van olijven, gebruikt om bij hoge temperaturen te bakken, de slechtste kwaliteit heeft van allemaal. Het is goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar.

Kun je kip frituren in olijfolie?

kip frituren

Als u de verschillende soorten olijfolie bekijkt, weet u misschien niet welke het beste is om in te frituren.

De vraag of kip kan worden gefrituurd in olijfolie heeft een antwoord gevonden.

Ja, het is goed en raadzaam dat u olijfolie gebruikt voor het frituren van uw kip. Het baadt het met een ongeëvenaarde zoetheid.

Met jouw culinaire vaardigheden wordt het heerlijk en verrukkelijk.

Therefore, whether or not you can deep fry chicken in olive oil should no longer worry you. 

Met dat gezegd en gedaan, had je jezelf weer in een tweede fix kunnen vinden.

En dat is welk type olijfolie is het beste voor het frituren van kip?

Voor kwaliteit en delicatesse, is de extra olie van eerste persing de beste keuze. Het is bestand tegen hoge temperaturen en laat uw kip dus goed bakken in de olie.

De andere soorten olijven die gebruikt worden om hoge temperaturen te verhitten zijn niet geschikt om kip in te frituren.

Hoe kip te frituren in olijfolie

hoe te frituren

Hieronder volgt een stap-voor-stap handleiding voor het frituren van kip in olijfolie.

Stap #1: Doe de olie in een pan

Giet olijfolie in de koekenpan, tot deze bijna halfvol is.

Of giet het in hoeveelheden die u voldoende acht voor de hoeveelheid kip die u bakt.

Dan, in een frituurpan en verhitten onder temperaturen tussen 350 en 375F.

Stap #2: Meet de temperaturen met een thermometer

Om het verloop van de temperaturen vast te stellen kunt u er een thermometer in steken.

Anders dan de temperatuur te testen met een thermometer, kunt u er een stukje ui of een blokje brood in laten vallen en kijken hoe die een bruine kleur krijgen.

Stap #3: Plaats de kip in de olie

plaats de kip in de olie

Gebruik een tang om de kip vast te houden en leg de delen in de frituurpan.

Laat ze dan 10 tot 15 minuten frituren tot ze bruin worden.

Tip: Make sure to use tongs or a spatula to dip the parts of the chicken in the hot boiling oil. Also, do it carefully so that you do not burn.

Kun je kip frituren in extra vergine olijfolie?

Of kip wel of niet gefrituurd kan worden in extra vierge olie is een veel voorkomende vraag.

We noemden reeds dat extra olijfolie van de eerste persing de hoogste kwaliteit levert in al haar soorten.

kan kip frituren

Uw bezorgdheid moet zijn voortgekomen uit een algemene mythe dat extra vierge olijfolie niet kan worden gebruikt om te frituren.

Dit artikel is een klaroengeschal dat het bij een mythe moet blijven.

Het is goed en het beste om kip te frituren in extra olijfolie. Extra vierge olie maakt de kip overheerlijk.

Extra vierge olie werkt om een paar redenen het beste. Het is bestand tegen hoge temperaturen en verbetert de zoetheid van de kip.

Other than that, it is a healthy option since it has been found to remain stable when heated. 

En het is in verband gebracht met het helpen verminderen en beheersen van darmkanker.

Conclusie

Kun je kip frituren in olijfolie? Het moet een punt van ernstige zorg voor u zijn geweest.

Maar wees gerust dit artikel heeft geholpen de twijfels en de mythes over extra olijfolie van eerste persing weg te nemen.

Laat de extra vierge olijfolie u het moment besparen. Doe het frituren vakkundig, en kijk hoe uw familie of gasten genieten van elke hap.

Het geheim is extra vergine olijfolie voor het frituren van uw kip. Is dat zo?

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Lamsballetjes met bloemkoolcouscous, taco van parmezaan met rundertartaar en kabeljauw met groene asperges