Hoe gebruik je een bakplaat? Complete gids!

Hoe gebruik je een bakplaat? Bakplaten zijn meer dan gewoon een alternatieve koekenpan, want ze bieden meer oppervlakte en veelzijdigheid dan u misschien verwacht, en ze zijn ook eenvoudig op te zetten.

In dit blogartikel gaan we door elke stap van het gebruik van een bakplaat op de oven. Blijf lezen.

For 10-15 minutes, heat your griddle over high heat on the stovetop. Dip some long-handled spatula and paper towels with high smoke point cooking oil.

Veeg het hele oppervlak van de bakplaat af met de geoliede papieren handdoek, waarbij u voor de veiligheid een spatel gebruikt. Haal de bakplaat van het vuur en was, zodra hij koud is, af, spoel en droog hem. Uw kruiden zijn nu klaar voor gebruik in elk recept dat u kunt bedenken.

Wat is een bakplaat?

een bakplaat

Een bakplaat is een grote, doorlopende pan die gewoonlijk twee branders overspant. Bakplaten hebben meestal platte oppervlakken en kunnen gemaakt zijn van gietijzer, staal of zelfs koper.

De verschillende materialen bieden verschillende voordelen, maar kunnen alle drie nuttig zijn in de keuken.

De meeste mensen denken bij bakplaten aan een grotere versie van een koekenpan. Sommige bakplaten lijken echter op grillpannen en kunnen worden gebruikt om maaltijden in te grillen.

Hoe gebruik je een bakplaat?

Bakplaten zijn om verschillende redenen populair. Bijvoorbeeld, hun platte oppervlak ideaal voor het verbranden van groenten en het dichtschroeien van vlees.

Uw maaltijden koken is ook een gezond alternatief.

Maar als je niet weet hoe je een bakplaat moet bedienen, is dit het moment om het te leren.

Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het gebruik van een bakplaat:

1. Uw bakplaat instellen

instellen

Plaats de bakplaat bovenop de branders van uw fornuis. Vanwege het gevaar voor beschadiging van het kookveld, niet schuiven of neerzetten op een glad, vlak fornuis.

Afhankelijk van de grootte van uw bakplaat, heb je minstens twee branders nodig voor deze taak. Plaats de bakplaat bovenop twee branders die dicht bij elkaar staan.

Gezien de ongelijke grootte van de branders van een elektrisch fornuis, kunt u een kleinere bakplaat met één brander overwegen.

Zet de branders aan en stel de temperatuur naar wens in.

2. Opwarmen

De volgende stap op je to-do lijst is… de verwarming aan te zetten. U moet wachten tot de bakplaat is opgewarmd voordat u hem gebruikt.

Anders zul je warmere delen van de bakplaat hebben dan andere.

Er zijn verschillende technieken om te bepalen of de bakplaat heet genoeg is of klaar om te koken. De eerste stap is te controleren of er rook uit de bakplaat komt.

opwarmen

Dit geeft aan dat de bakplaat heet genoeg is om op te gaan koken.

Houd er echter rekening mee dat de bakplaat niet te heet mag zijn. Wanneer u begint te koken, zal dit veel rook produceren.

Een andere aanpak om te zien of een bakplaat heet genoeg is, is om een paar waterdruppels erop te laten vallen. Wanneer het water begint te sissen of te borrelen, is de bakplaat klaar.

3. Vet de bakplaat in.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten bakplaten verkrijgbaar, waarvan sommige anti-aanbak zijn.

Er is niet nodig om het oppervlak te smeren om te voorkomen dat het voedsel in bepaalde gevallen blijft plakken.

Echter, omdat we het hebben over gietijzeren bakplaten, heb je wat vet nodig om de pan in te vetten….

Je mag hiervoor elk vet gebruiken. Het moet in orde zijn zolang het plakkerigheid voorkomt.

In most circumstances, a little oil is sufficient to cover the bottom of these griddles.

4. Kook op de bakplaat.

Zodra het vet is aangebracht, kunt u beginnen met koken op de bakplaat volgens de aanwijzingen of het recept.

nu koken op de bakplaat

Het is het beste om extra vet te gebruiken tussen de gerechten, vooral als u in veel partijen kookt.

Zet het vuur laag of middelhoog als het vet begint te roken..

Op een bakplaat kan praktisch alles worden bereid, zoals omeletten, pannenkoeken, eieren, groenten en vele soorten vlees.

Veiligheidsoverwegingen bij het gebruik van een bakplaat.

Een bakplaat lijkt misschien een ongevaarlijk apparaat, maar dat is het niet. Er zijn een paar voorzorgsmaatregelen om te nemen.

Houd de ophoping van vet op uw grill in de gaten

Afhankelijk van uw bakplaat is er wel of geen ruimte voor het vet. Te veel olie kan overlopen vanwege het platte oppervlak.

U moet uiterst voorzichtig zijn bij het gebruik van een bakplaat op een fornuis, vooral als u tegelijkertijd op andere branders kookt.

Note: Fires may start when grease accumulates.

Gebruik de juiste spatelgrootte

Het koken van alles waarbij omgedraaid moet worden, moet op de juiste manier gebeuren.

juiste spatel

Het niet gebruiken van de juiste uitrusting kan leiden tot brandwonden en voedsel dat niet goed werkt.

Gebruik altijd een ovenwant

Bakplaten kunnen behoorlijk heet worden, en alle onderdelen van bakplaten worden warm. Een per ongeluk aanraken is hetzelfde als per ongeluk uw fornuis of grillroosters aanraken.

Dat wil je niet; bescherm jezelf daarom.

Plaats uw bakplaat op de branders voordat u ze aanzet.

Een gietijzeren braadpan moet voorzichtig met de branders worden verwarmd; dit massieve materiaal kan een thermische schok ondergaan en breken.

Schoonhouden

Het schoonmaken van uw bakplaat is eenvoudig. Tenminste, zolang je je eraan houdt. Na elk gebruik moet u uw bakplaat schoonmaken.

Verwijder extra voedsel voorzichtig van de bakplaat en schep het er eventueel met een spatel af.

Veeg vervolgens het oppervlak van de bakplaat af met een vochtige handdoek.

Tip: Do these procedures while the griddle is still hot to avoid food sticking. Just keep this in mind and take steps to avoid burning yourself. 

Om de bakplaat te beschermen brengt u er een klein laagje olie op aan.

Is het veilig om voedsel te koken op een bakplaat?

veilig om voedsel te koken

Nu dat je weet hoe je een platte bakplaat direct op een gewone kookplaat kunt gebruiken…, vraagt u zich misschien af of het goed is om gerechten op een bakplaat te bereiden of niet.

De uitleg is dat koken op een bakplaat verrassend gezond is. Dat is het inderdaad.

Denk je dat grillen en frituren verwisselbaar zijn? Ze zijn inderdaad niet hetzelfde.

Note: When working with a griddle, you don't need much oil and simply a little grease.

Het zal veel beter gaan als je gezonde oliën kiest, zoals avocado-olie of olijfolie, die de hoeveelheid verzadigd vet in uw voeding kunnen verminderen.

Tijdens het koken op een bakplaat wordt uw voedsel precies gebakken; het is ook een veel gezonder alternatief dan frituren.

Verder worden al deze zaken sterk beïnvloed door de maaltijd die je bereidt.

However, using a griddle to make the best pancakes and burgers is conventional. You will not be sorry if you use it.

Veelgestelde vragen over het gebruik van een bakplaat.

Heeft u nog andere vragen over hoe een bakplaat te gebruiken? Houd ons op de hoogte.

vragen over bakplaat

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen over bakplaat.

Hoe heet kan een bakplaat worden?

Het meeste koken gebeurt op een bakplaat temperatuur van ongeveer 340°-390° Fahrenheit.

Buitengrills en de meeste fornuizen kunnen kookgerei verhitten tot boven de 390°F. Voor optimale resultaten moet u voorverwarmen op medium-low tot medium.

Kun je water koken op een bakplaat?

Ja, je kunt water koken op een bakplaat als je potten gebruikt die bestand zijn tegen temperaturen van meer dan 210 graden Fahrenheit of 110 graden Celsius..

Houd er rekening mee dat u zich moet houden aan fundamentele veiligheidsrichtlijnen als u water kookt of apparatuur gebruikt die zeer hoge temperaturen bereikt.

Hoe verwarm je een bakplaat?

Verwarm de bakplaat voor op het fornuis voor 10 tot 15 minuten om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig heet is voordat het pannenkoekenbeslag wordt toegevoegd.

Er zijn vele technieken om de bakplaat te testen om er zeker van te zijn dat hij de juiste temperatuur heeft bereikt. Giet wat water op de voorbereide bakplaat.

Eindoordeel

Hoe gebruik je een bakplaat? Je begrijpt nu hoe je een bakplaat op een kachel gebruikt en wat je erop kunt koken.

Zorg er bovendien voor dat u uw bakplaat goed gebruikt, schoonmaakt en onderhoudt.

Het zal de levensduur van uw bakplaat verlengen en u in staat stellen er het meeste uit te halen.

Lees ook:   Pastaschotel Hawaï