Amchur Powder Substitute – Are There Any?

Kent u een amchur poeder vervangers? Stel je voor dat het op is.

Amchur heeft zich nu over de internationale grenzen verspreid voor het maken van heerlijke, gezonde gerechten; en is een bekend ingrediënt op kaarten van de wereldkeuken.

Bedenk eens hoeveel gerechten je met Amchur kunt koken. Van stoofschotels en soepen tot curry’s en zelfs chutneys.

Gedroogde onrijpe of onrijpe groene mango wordt gebruikt om dit poeder te makenwaardoor het een wrange en pittige smaak krijgt. Het is in wezen een droog groen mangopoeder.

Amchur makes varieties of cuisine wonderful by balancing salt, sugar, heat, and acidity in your food. 

Als je geen amchurpoeder meer hebt of overweegt het te vervangen, wat zou je er dan voor in de plaats doen?

Er is een lange lijst van vervangers voor Amchur poeder. Van citroensap, citroenzuur, sumak, groene mango, enzovoort. De lijst is lang.

Hoe werkt Amchur poeder?

hoe werkt amchur poeder

Bij het maken van Indiase gerechten is de kans groot dat je Amchurpoeder bent tegengekomen bij het lezen van de verschillende recepten.

Amchur poeder is een Indiase specerij die iets speciaals toevoegt aan vele gerechten. Een unieke specerij met een bittere en ranzige smaak die lijkt op citroensap.

Heb je je ooit afgevraagd wat je moet doen als je geen Amchur poeder hebt?

Wat als ik geen Amchur poeder in de buurt kan vinden? Maar, kan dit ingrediënt worden vervangen? Ja, dat kan, maak je geen zorgen!

In het volgende deel delen we enkele ideeën voor alternatieven voor Amchurpoeder waarmee je heerlijke gerechten kunt maken.

Dit ingrediënt wordt gemaakt door groene mango te malen.

De bovengenoemde ingrediënten zijn voorbeelden van producten die goed functioneren als vervangers van Amchurpoeder.

Tip. Amchur Powder is good for the health of your heart, it helps to control heart failures.

Zijn er Amchur poeder vervangers?

zijn er amchur poeder vervangers

Laten we erin duiken! Juist, Als het amchur ingrediënt niet beschikbaar is, kunnen verschillende alternatieven worden gebruikt bij het koken met Amchur poeder.

Als je een geschikt alternatief voor Amchurpoeder mist of moet vinden, dan hebben we een hele lading vervangers opgesteld die het beste werken in de plaats ervan.

Tip: Is Amchur harmful? Absolutely not. Amchur is a beneficial substance for the body and helps reduce oxidative stress and increase metabolism. 

Deze specerij is ook rijk aan vitamine C en arm aan koolhydraten, wat zeer heilzaam is voor het lichaam.

Lees ook:   Deze smoothie recepten wil je vandaag nog maken

Waar moeten we op letten bij het kiezen van een alternatief voor Amchur poeder?

waar moeten we op letten

Amchur is geen essentiële Indiase specerij voor masala dabba, maar het is vaak gebruikt in Indiase keukens en gebruikt als een ingrediënt in chaats, kruidenmixen, samosa’s en zelfs snacks die beroemd zijn om hun wrange en pittige smaak.

Bij het vinden van vervangers voor het Amchur poeder, zijn er dingen waar je op moet letten bij het kiezen van één, deze zijn;

  • Zuurgraad.
  • Vocht – Amchur is droog, dus het toevoegen van een vloeistof kan het recept en de kookconsistentie beïnvloeden.
  • Doel – Als u een Indiaas kruidenmengsel wilt maken, is het sterk aan te bevelen zelf amchur te halen.

Beste van de Beste Amchur Poedervervangers

Hieronder staan enkele van de beste alternatieven voor amchurpoeder. De nummers 1-7 zijn de beste alternatieven en 8-10 zijn enkele andere opties om te overwegen.

De onderstaande lijst zou ideeën moeten opleveren als je een amchur mist of op zoek bent naar iets dat direct toegankelijker is.

Probeer ze eens en kijk zelf.

Citroensap/limoensap

limoensap

Tenzij je een kruidenmix of gerecht maakt waarbij je overtollig water moet vermijden, denk ik dat dit het makkelijkst is en een heel goed alternatief voor amchur.

Het wordt door mijn moeder gebruikt als back-up als de amchur op is en ze er op dit moment niet gemakkelijk aan kan komen.

Wij hebben altijd vers citroensap bij de hand!

Zure/zure smaak. Ik denk dat het een van de beste alternatieven is voor mangopoeder.

Citroen/kalk kan een verschillende zuurgraad hebben, zodat het moeilijk is een nauwkeurig substitutiepercentage te geven.

In het algemeen 1/2 tot 1 theelepel citroen/limoen sap: Een theelepel Amchur zou moeten werken.

Tip. Amchur powder works well as a substitute for dishes that need  a sour taste.

Citroenzuur Poeder

een citroenzuurpoeder

Dit is een ander goed alternatief. Citroenzuur wordt geleverd in de vorm van kristallen of poeder.

Als er kristallen zijnvermaal ze tot een fijn poeder met een vijzel/staaf.

Citroenzuur wordt gebruikt in veel Indiase snacks zoals Poha chivda en heeft een pittige smaak. 1 theelepel citroenzuur: 1 theelepel amchur.

Anardana poeder/ Granaatappelpoeder

Anardana Poeder betekent granaatappelpit. Dit is een methode om Anardana poeder te maken van gedroogde granaatappelpitjes.

Geeft dezelfde wrange/zure smaak als droog mangopoeder.

Het is niet zo gebruikelijk als Amchur, maar het komt vrij veel voor in Indiase keukens, dus wellicht heb je het in huis als je regelmatig Indiase gerechten kookt. 1 tl Anal Dana Poeder: 1 tl Amchur.

Tamarindepasta/Tamarindepoeder

tamarindepasta

Tamarinde heeft een vergelijkbare zuurgraad en kan dus als een goed alternatief worden gebruikt.

Een belangrijk ingrediënt in bruine chutney met samosa.

Het wordt vaker gebruikt in Indiase gerechten als zuursel. Het smaakt erg pittig. Tamarindepulp kan ook worden gebruikt.

Groene mango

Amchur poeder is een gedroogd mangopoeder verkregen uit groene mango. U kunt de kruidensaus dus zelf aanbrengen!

Groene mango koop je vaak in de supermarkt. Je kunt wat kleine stukjes tot puree maken om groene mangopulp of -puree te maken.

Aangezien het water aan de plaat toevoegt, is het geschikt om te koken zoals soep met chutney.

Dried green mango slices can also be crushed into powder.

Loomi

Loomi is een Perzisch gedroogd citroenpoeder, door velen ook bekend als Limu Amani.

Het heeft dezelfde zure kwaliteit als Amchur en voegt er geen water of andere vloeistoffen aan toe.

Een citruskruid dat een pittige smaak kan geven. 1 theelepel Loomi: 1 theelepel Amchur

Vruchtensap.

vruchtensappen

Als het bord een beetje water aankan, kan granaatappel een soortgelijke pizza aan het bord toevoegen in plaats van een snufje amchurpoeder.

Chaat Masala

Kan ik Chaat Masala gebruiken in plaats van Amchur Poeder? Het kruidenmengsel Chaat masala is niet de beste optie als 1: 1 alternatief voor Amchur poeder.

Er zijn verschillende andere ingrediënten in Chaat masala. Zwart zout heeft een zeer unieke smaak en kan het gerecht overnemen.

Chaat masala is een kruidenmengsel op basis van Amchur. Het kruidenmengsel wordt vaak gebruikt op kaarten en smaakt heerlijk als het op fruit wordt gestrooid!

Het is geen vervanging voor amchur, maar het kan gebruikt worden om chaat-achtige gerechten te bereiden. Let op het toegevoegde zwarte zout bij het veranderen van recepten.

Tomatenpasta

Als de tomatenpuree werkt op het serveergerecht, kruid het dan een beetje. De tomatenpuree is geconcentreerd, en het gerecht is geprikt.

Tajin

de tajin

Tajin poeder is samengesteld uit peper, limoen en zout. De zuurgraad en de zuurgraad worden zeker overgebracht.

Het wordt niet aanbevolen als vervanging, maar het kan gebruikt worden.

De meeste gerechten van Indiërs gebruiken chili en zout, dus u kunt het recept aanpassen om dit alternatief te gebruiken.

Tip. All these ingredients are key in adding a spicy, tart, citrusy and flavorful taste to your meals when used in place of amchur powder.

Lees nu: Kun je soep met melk invriezen?

Conclusie

Voor Amchur poeder alternatieven, elk van de bovenstaande stoffen kan worden gebruikt, waarom probeer je ze niet eens, zie de resultaten, en bedank me later.

Elk van hen heeft een unieke smaak met enkele wendingen die uw gerecht nog interessanter maken.

Amchurpoeder wordt vaak gebruikt in de Zuid-Aziatische keuken om een zure of pittige smaak toe te voegen, vergelijkbaar met citroen- of limoensap.

However, if you can't find Amchur powder in your local grocery store, you can use Amchur powder substitutes instead.

Op basis van uw recept kunt u limoensap of tamarinde gebruiken in plaats van amchurpoeder.

Citroensap is ook een goede keuze als uw koken extra zure ingrediënten vereist.

Als je eten zoet en zuur moet zijn, kun je ook Anardana of Rumi proberen.