Een gids om te weten of kersen slecht zijn?

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe te vertellen of kersen slecht zijn, zoek niet verder. Deze blogpost zal je leren hoe je bedorven kersen kunt herkennen.

Het kan moeilijk zijn om te zien wanneer het fruit bedorven is, maar je zult in staat zijn om de tekenen herkennen gemakkelijk met een beetje oefening.

Blijf lezen voor onze tips om te bepalen of uw kersen al dan niet verlopen zijn.

If your cherries are squishy and mushy to the touch, or if fluids are spilling from them, they have properly gone bad.

Hoe weet je of kersen bedorven zijn? De lange verhalen tekenen

controleren of kersen slecht zijn

Kersen zijn kwetsbaar fruit dat snel bederft. Om vast te stellen of je kersen bedorven zijn of niet, zijn hier enkele tekenen die erop wijzen dat kersen bedorven zijn:

Schimmelgroei

Als u witte of zwarte schimmelplekken op uw kersen vindt, consumeer ze dan niet. De steel is vaak de eerste plek om te zoeken naar schimmelontwikkeling.

Als de beschimmelde kersen er verder prima uitzien, kun je proberen de schimmel te verwijderen door zachtjes te wrijven met uw vingers of met een schone, droge doek.

Controleer op maden

Zelfs als je net verse kersen thuis hebt gekocht, moet je dit advies in gedachten houden.

Controleer een paar kersen op witte wormen aan de binnenkant. Als die er zijn, elke kers zorgvuldig uit elkaar halen en inspecteren alvorens ze op te eten of te bewaren.

Kleur, lekkage en textuur

kersen kleur en textuur

Verse en hoogwaardige kersen zijn glanzend, mollig en stevig van textuur, kleur en lek.

Als uw kersen plakkerig en papperig aanvoelen, of als er vocht uit komt, zijn ze bedorven. Gerimpelde kersen zijn misschien ook niet vers genoeg om te consumeren.

Controleer ook of de kersen verkleurd zijn. Waarneembare veranderingen wijzen erop dat de kersen hun versheid hebben verloren en mogelijk bedorven zijn.

Zachte stengel

Als het steeltje van uw kers zacht is, betekent dit dat de vrucht overrijp is en op het punt staat te bederven.

Of, als het steeltje moeilijk te verwijderen is, is de kers te vroeg geplukt en zal hij niet zo lekker smaken.

Tip: Before you purchase or eat cherries, inspect the stem.

Slechte geur

Kersen met een zure of gefermenteerde geur duiden op beginnend bederf.

Alternatief, als u een onaangename geur of geur van de kersen waarneemt, moet u ze weggooien.

Tip: If you're not sure whether your cherries are still good to eat, there's a simple test you can do at home.

Bekijk de kersen en kijk of ze bedekt zijn met een dikke, slijmerige substantie. Als dat zo is, zijn ze waarschijnlijk slecht, en moet je ze weggooien.

Als je rottende kersen te dicht inademt, kun je schimmel inademen, wat allergische reacties of ademhalingsmoeilijkheden veroorzaakt.

Dus, hou een veilige ruimte tussen jou en de kersen.

Hoe kersen langer te bewaren

kersen bewaren

Een zak met slechte kersen weggooien kan zeer onaangenaam zijn.

Om u uit dergelijke scenario’s te houden, hebben we een lijst met fantastische kersenopslagsuggesties voor u samengesteld.

Koel de kersen

Kersen houden van een koele temperatuur. Koelen is essentieel om uw kersen zo lang mogelijk vers te houden.

Als kersen op kamertemperatuur blijven, verliezen ze snel aan kwaliteit.

Tip: Thus, if you want to enjoy your cherries for a more extended period, place them in a plastic bag and put them in the refrigerator.

Als je de kersen niet gaat eten, was ze dan niet.

Schimmels en bederfveroorzakende micro-organismen gedijen goed in een vochtige omgeving. Dus, als je de kersen niet meteen gaat consumeren, was ze dan niet.

Tip: Remember not to remove the stems. Remove them when you're ready to eat them, not before. 

De kleur en de stevigheid van de steeltjes helpen om te bepalen of ze in goede staat zijn of niet. Ze moeten ze op dat moment hebben.

Droog de kersen

Als je veel kersen hebt of een zak vol van de boerderij, kan het drogen ervan een geweldige manier zijn om ze te bewaren. Kersen drogen kost ook niet veel moeite.

Was de kersen grondig.

Verwijder de pitten en steeltjes alvorens de kersen te drogen. Als je een handvol wilt nemen en ze ongestoord wilt consumeren.

U kunt de kersen drogen zonder de steeltjes en pitjes te verwijderen als u daar last van heeft.

Tot slot, schik de kersen op een plaats en droog ze in de zon, oven of dehydrator.

Als u wilt dat uw gedroogde kersen vochtig zijn, laat ze dan voor het drogen een nacht weken in suikersiroop.

Verwijder slechte kersen voor het bewaren

de slechte kersen verwijderen

Zeef de slechte kersen weg voordat u ze opslaat. Beschimmelde kersen kunnen meer schadelijke stoffen en vocht in de partij brengen, waardoor deze bederft.

Verwijder dus altijd de rotte kersen voordat u ze klaarmaakt voor bewaring.

Vries de kersen in

Een andere geweldige aanpak voor langdurige bewaring is het invriezen van de kersen. Bevroren kersen zijn geweldig voor het bereiden van smoothies of het toevoegen aan bakbereidingen.

Bovendien heeft het invriezen van de kersen geen invloed op hun smaak of versheid tot een jaar lang.

Dus als u de kersen voor langere tijd wilt bewaren, kan invriezen een van uw meest aanvaardbare alternatieven zijn.

Tip: Fill a freezer-safe container with frozen cherries. Before freezing the container, mark it with the kind and date of the cherries. Frozen cherries last a year.

De kersen inblikken

Het inblikken van kersen is een geschikte methode om kersen te bewaren. Omdat suiker een geweldig conserveringsmiddel is, het wordt veel gebruikt om kersen te conserveren.

Met ongeopende kersen in blik kun je een jaar of twee vooruit.

Het verwijderen van de steeltjes en pitjes van de kersen vóór het inmaken kan een wijs besluit blijken te zijn, omdat u dan meer kersen in een pot kunt bewaren.

Als u zelf kersen wilt inblikken, gebruik dan altijd een goede inmaakgids.

Het belangrijkste nadeel van het inblikken van kersen is dat de kers te zoet kan worden als hij in suikersiroop wordt bewaard. Als je echter een zoete trek hebt, kan deze bewaarstrategie ideaal zijn.

De gevaren van het eten van verlopen kersen

het eten van slechte kersen

Het consumeren van elk verlopen voedsel is gevaarlijk. Omdat kersen bijzonder bederfelijk zijn, is het gevaar aanzienlijk groter.

Bevroren, ingeblikte of gedroogde kersen kunnen veilig worden geconsumeerd gedurende een langere periode, zelfs na de vervaldatum.

Als u echter symptomen van bederf waarneemt, moet u ze koste wat kost vermijden. Bederfveroorzakende bacteriën produceren veel gifstoffen, die u ziek kunnen maken.

Beschimmelde kersen zijn niet anders. Schimmels creëren een vorm van gif dat bekend staat als mycotoxine.

Deze chemicaliën zijn in verband gebracht met verschillende ademhalingsproblemen en allergische reacties bij bepaalde mensen.

Dus, als je schimmelplekken op de kersen vindt of als de geur slecht is, gooi ze dan weg.

Veelgestelde vragen over kersen

populaire vragen kersen

Heeft u nog meer vragen over hoe u kunt zien of kersen slecht zijn? Hier zijn nog enkele veelgestelde vragen over kersen.

Zijn kersen slecht als er schimmel op zit?

Kersen zijn niet per se slecht als er schimmel op zit. U moet de kersen echter inspecteren op andere tekenen van bederf, zoals zachtheid of verkleuring, voordat u ze consumeert.

Kun je kersen invriezen?

Kersen kunnen in hun geheel, ontpit of onontpit ingevroren worden. Als u kersen echt invriest, moet u ze vooraf goed wassen en drogen.

Leg de kersen op een met perkament beklede bakplaat en vries ze twee uur in of tot ze stevig zijn.

Hoe lang blijven kersen goed?

Kersen zijn over het algemeen ongeveer een week houdbaar in de koelkast, maar kunnen tot twee weken meegaan als ze goed worden bewaard.

Als u niet zeker weet hoe lang uw kersen in de koelkast hebben gelegen, is het altijd beter om aan de voorzichtige kant te kiezen en ze weg te gooien.

Eindoordeel

Zo, hoe te vertellen of kersen slecht zijn? Als kersen slecht zijn, hebben ze een zure geur en smaak. Het vruchtvlees is verkleurd en er kan schimmel op het oppervlak zitten.

Als u een van deze tekenen ziet, kunt u het fruit het beste weggooien.

Kersen die slecht beginnen te worden, maar nog eetbaar zijn, kunnen worden gebruikt in gekookte gerechten of tot jam worden verwerkt.

Daar heb je het! Dit zijn een paar eenvoudige manieren om te zien of kersen slecht zijn. Je kunt ervoor zorgen dat je altijd verse, heerlijke kersen bij de hand hebt door deze tips op te volgen.

Lees ook:   Keukenapparatuur reparatie