Keukentrend koper: de mooiste ideeën en foto’s

Koper komt onze huizen binnen. Het metaal en de typische kleur staan momenteel bovenaan de lijst van actuele inrichtingstrends. Koperen katten stoppen niet bij de keuken en zorgen voor warmte, glans en extravagantie in moderne keukens. De keukentrend kan op verschillende niveaus worden geïmplementeerd. Van individuele lampen en vazen in koper tot koperkleurige stenen werkbladen, alles is mogelijk. We laten je de mooiste ideeën zien voor keukenapparatuur met koper en geven je tips voor keukenplanning.

Koperen idee #1: L-vormige witte keuken met koperen details en koperen muur

Witte keuken met koperen accenten; Foto: rational

Witte keuken met koperen accenten; Foto: rational

Koperen elementen komen goed tot hun recht in een eenvoudige, witte keuken. In dit voorbeeld werden verfijnde koperen details gebruikt. De basiseenheden van het kookeiland zijn bijvoorbeeld versierd met handgrepen van koper. Daarnaast werden de lampen en vazen in dezelfde kleur gehouden. Heel bijzonder is de wandbekleding van de keukenapparatuur. Oven, steamer en Co werden gemonteerd voor een koperkleurige muur in metallic look.

Wit en koper - een mooie combinatie; Foto: rational

Wit en koper – een mooie combinatie; Foto: rational

Koperen idee #3: Zwarte keuken met werkblad in koper

Zwarte keuken met koperen aanrecht; Foto: rational

Zwarte keuken met koperen aanrecht; Foto: rational

De kopertrend werkt echter ook in combinatie met zwart. Deze zwarte keuken is verfijnd met verschillende tinten koper. Het koperkleurige werkblad springt meteen in het oog en zorgt voor glanzende effecten. Passend werden hier ook de handgrepen en knoppen van koper gebruikt. Ook gemaakt van koper zijn de decoratieve panelen, die samen met de handgrepen een mooie eenheid vormen.

Koperen idee #3: Keuken met lampen en fittingen in koperlook

Witte keuken met koperen armaturen; Foto: rational

Witte keuken met koperen armaturen; Foto: rational

Als u niet meteen helemaal wilt gaan, vertrouwt u liever op kleine details van koper. We hebben al handgrepen en knoppen gezien, evenals koperkleurige lampen, maar nieuw is de koperkleurige kraan. Wat vooral praktisch is aan de kleine details, is dat ze ook achteraf kunnen worden geïnstalleerd. Kranen en lampen kunnen net zo gemakkelijk worden vervangen als keukengrepen.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Wraps met witte asperges, kookham en eiersla

Koperen idee #4: Keukenkasten met knoppen en handgrepen in koper

koperen keukengrepen; Foto: rational

koperen keukengrepen; Foto: rational

Waarschijnlijk is de gemakkelijkste manier om een keuken te renoveren het bevestigen van nieuwe handgrepen. Als u met uw tijd mee wilt gaan, kunt u nu vertrouwen op koperen keukengrepen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en vormen. Van vierkant tot rond en van hoogglans tot mat, alles is aanwezig.

Koperidee #5: Koperkleurige kranen als glanzende highlights in de keuken

In een trendy, koperkleurige coating wordt de Eos Neo een elegante blikvanger op wastafels en wastafels. Foto: Franke

In een trendy, koperkleurige coating wordt de Eos Neo een elegante blikvanger op wastafels en wastafels. Foto: Franke

De Zwitserse wastafels & kranen specialist Franke zet glamoureuze accenten met nieuwe kranen in metallic kleuren. De Atlas Neo en Eos Neo modellen gemaakt van massief roestvrij staal zijn nu ook verkrijgbaar in de PVD coating Copper. Dankzij de koperkleurige coating worden de kranen echte blikvangers en maken ze van de gootsteen het hoogtepunt van uw keuken.

Meer informatie over Franke-afsluiters

Omslagfoto: rationeel