Hoe weet je wanneer courgette slecht is? Complete gids!

Hoe te weten wanneer courgette slecht is? Niets is erger dan naar de supermarkt gaan, verse courgette uitzoeken, en dan thuis ontdekken dat hij slecht is.

Het kan moeilijk zijn om te weten wanneer courgette slecht geworden is…, maar in deze blogpost leren we je hoe je dat kunt doen.

Blijf lezen!

Squishy and mushy to the touch, poor zucchinis are easily identifiable. You may put them through a test by slicing them up. 

Als de binnenkant vezelig, draderig, rottend of sponsachtig is en een vieze geur heeft en veel harde, grote, rijpe zaden, gooi hem dan weg.

Hoe weet je wanneer courgette slecht is?

hoe te weten wanneer courgette slecht is

Verse courgettes uit de tuin of uit de supermarkt verliezen snel hun glans, omdat courgettes een bederfelijke groente zijn.

Gelukkig, kun je zien of de courgette bedorven is door te kijken naar een paar specifieke tekenen als volgt;

1. Verschijning

De meest opvallende indicatoren kunnen zijn veranderingen in het uiterlijk. De verse courgettes hebben waarschijnlijk glanzende schillen.

Daarom moet je die vermijden die beschimmelde of verslechterde huiden of onderdelen hebben.

U kunt ervoor kiezen de beschadigde delen weg te gooien en de goede te bewaren als de schade of de zwarte vlekken minimaal zijn.

een verschijning

De hele vrucht moet echter worden weggegooid als de rotte plekken groot zijn.

Sommige rimpeling of verschrompeling van de schillen kan ook voorkomen.

Wanneer een courgette deze kenmerken vertoont, is hij van binnen rot en waarschijnlijk niet meer houdbaar en moet hij worden weggegooid.

2. Vreemde geur

Verse courgette heeft een aangenaam plantaardig aroma dat niet overheersend is.

Maar, als courgette slecht wordt, een vreemde azijnachtige of gefermenteerde geur. Dit is één van de bedorven borden, en het moet weggegooid worden.

3. Proef

de smaak

Het beste is om een rotte courgette te herkennen voordat je ermee gaat koken, hoewel het uiterlijk en de textuur niet veel veranderen, zelfs als ze verwelken en ouder worden.

Proef het dan, en je weet dat het er is.

De cucurbitacines in courgette zijn verantwoordelijk voor de kenmerkende milde bitterheid, en soortgelijke chemicaliën kunnen worden gevonden in de komkommerfamilie.

Bij consumptie in kleine hoeveelheden heeft de hoeveelheid ethyleenglycol in onrijpe vruchten geen negatieve gevolgen voor de gezondheid.

De dosering van dit bestanddeel wordt echter verhoogd als de vruchten ouder zijn of, jammer genoeg, beïnvloed worden door de teeltmethode.

Om gezondheidsproblemen te voorkomen, kun je overwegen om je ervan te ontdoen.

Dus, snij een klein stukje van de courgette af en geef het een likje om te zien hoe het smaakt.

If the tip of your tongue feels bitter, your zucchini is terrible.

4. Textuur

een textuur

Hoe weet je wanneer courgette slecht is?

Je kan zien dat de rottende courgettes zo zacht en papperig zijn door de manier waarop ze aanvoelen in je handen.

Je zou kunnen proberen er een paar af te snijden om te testen.

Als de binnenkant draderig, vezelig, sponsachtig of rottend is en een vreselijke geur heeft, en vol zit met harde, grote, rijpe zaden, dan moet je ze weggooien.

Overly stringy or fibrous zucchinis will absorb too much water, transforming them into mush that will ruin the dish.

In de ergste gevallen worden ze papperig en geven ze witte melkachtige, prikkende vloeistoffen af.

Anders is het nieuwe restant nog bruikbaar als de papperige gebieden klein of ondiep zijn en gemakkelijk kunnen worden verwijderd.

Het is enigszins rubberachtig maar niet te zacht, en het kan nog worden gebruikt in bereide gerechten zoals soepen, stoofschotels en gebakken gebak.

Wanneer courgettes een bepaalde leeftijd bereiken, niet meer rauw worden geserveerd.

5. Zichtbare maden

een maden

Als je kleine witte beestjes ziet kruipen op het oppervlak van je courgette, is dat een duidelijk teken dat hij bedorven is.

Dit zijn maden, en ze geven aan dat de courgette is besmet met vliegenlarven.

Gooi het onmiddellijk in de vuilnisbak.

Hoe Zucchini langer vers te houden

Courgettes kunnen op verschillende manieren lang bewaard worden, waaronder op kamertemperatuur, in de koelkast en zelfs in de vriezer.

Hier zijn de richtlijnen hoe je ze kunt bewaren:

Kamertemperatuur

bij kamertemperatuur

Als u uw verse courgettes op kamertemperatuur wilt bewaren, let dan op het volgende:

  • bewaar ze in een koele, droge ruimte.
  • Niet wassen of uitsnijden.
Tip: It's simple to store your zucchini at room temperature; however, it won't stay long, just four days. 

Deze houdbaarheidsdatum kan worden verlengd tot 5 dagen indien ze niet in direct zonlicht worden bewaard.

Koelkast

in de koelkast

Courgettes moeten bewaard worden bij een temperatuur van 40 tot 50 graden Fahrenheitwat iets warmer is dan de typische koelkasttemperatuur van 40 graden Fahrenheit.

Overweeg daarom het volgende:

  • De courgettes moeten ongewassen bewaard worden. De courgettes kunnen klef worden en verwelken als er te veel vocht is.
  • Houd ze heel en snij ze niet uit elkaar.
  • Producten moeten worden bewaard in de groentelade, de deur of de groentelade van de koelkast. Deze plekken op uw koelkast kunnen het warmst zijn.

Vriezer

in vriezer

Courgettes kunnen worden ingevroren en tot een jaar bewaard worden.

In tegenstelling tot de vorige twee benaderingen moet u echter enkele extra stappen voorbereiden.

  1. Snijd uw courgettes in ronde plakken of repen van 12 inch.
  2. Blancheer ze een minuut in kokend ongezouten water.
  3. Laat ze snel uitlekken en leg je courgette munten in ijskoud water. Laat ze afkoelen voordat je verder gaat met de volgende stap.
  4. Verwijder met behulp van de papieren handdoeken zoveel mogelijk overtollig water van het oppervlak van de courgette om ijs en vriesbrand te minimaliseren.
  5. Verdeel je courgettes gelijkmatig over een dienblad en leg ze in de vriezer om voor te vriezen tot ze hard worden.
  6. Wanneer je courgettes droog en koel genoeg zijn, haal je ze uit de pan en doe je ze in vriesbestendige bakjes of hersluitbare zakjes.
  7. Vergeet niet om zoveel mogelijk lucht eruit te drukken voordat je ze invriest.

Wat zijn de gevolgen van het eten van slechte courgettes?

gevolgen van slechte courgette

Er zijn een paar gevolgen die kunnen voortvloeien uit het consumeren van slechte courgette.

Bijvoorbeeld;

Voedselvergiftiging

De eerste is dat je kunt eindigen met voedselvergiftiging. Zucchini is een soort pompoen, en net als andere soorten pompoen kan het een bacterie bevatten die listeria heet.

Deze bacterie kan ernstige ademhalings- en maagdarmproblemenen septikemie, een bloedinfectie.

Als je een van deze symptomen hebt, moet je onmiddellijk naar een dokter gaan.

Allergische reacties

Een ander gevolg van het consumeren van slechte courgettes is dat u last kunt krijgen van een allergische reactie kunt krijgen.

Sommige mensen zijn allergisch voor squash en ontwikkelen symptomen als netelroos, zwelling en ademhalingsmoeilijkheden.

U moet onmiddellijk een arts raadplegen als u een van deze symptomen heeft.

Courgette Toxiciteit

de courgette toxiciteit

Het consumeren van slechte courgette kan leiden tot courgettevergiftiging. Dit komt doordat pompoenplanten hoge niveaus van nitraten kunnen accumuleren in hun bladeren en stengels.

Wanneer deze nitraten worden geconsumeerd, kunnen ze problemen veroorzaken zoals braken, diarree en misselijkheid.

Als je een van deze symptomen ervaart, moet u onmiddellijk naar een dokter gaan.

Tip: While the consequences of consuming bad zucchini can be serious, there are some simple steps you can take to avoid them.

Ten eerste, zorg ervoor dat u uw handen grondig wast na het hanteren van pompoen. Ten tweede, kook de pompoen goed voordat je het eet.

En tenslotte, als u niet zeker weet of een pompoen slecht is of niet, kunt u het beste voorzichtig zijn en hem weggooien.

FAQs over Hoe weet je wanneer courgette slecht is?

populaire vraag over courgette

Heb je nog meer vragen over weten wanneer courgette slecht is?

Hier zijn nog enkele veelvoorkomende vragen over courgette.

Als courgette uitloopt, is het dan veilig?

Ja, gekiemde courgette is veilig om te consumeren. Kiemen geven aan dat de groente oud is en afbreekt.

Het koken van courgette kan het zachter en gemakkelijker verteerbaar maken.

Kun je de schil van courgettes eten?

Ja, je kunt courgette schil eten. De schil van de groente bevat veel voedingsstoffen die goed zijn voor de gezondheid.

Als u de schil echter liever niet eet, kunt u die er altijd afpellen voordat u de courgette consumeert.

Is het veilig om courgettes te eten die bruin beginnen te worden?

Komkommer die bruin begint te worden is nog steeds veilig om te eten. Het bruin worden is gewoon de natuurlijke manier van de groente om aan te geven dat hij oud wordt.

U kunt echter het eten van uitgebreid bruine courgettes vermijden, omdat waarschijnlijk vrij droog en niet erg smakelijk zal zijn.

Lees Volgende: Welke groenten zijn niet door de mens gemaakt?

Eindoordeel.

Hoe weet je wanneer courgette slecht is? Slechte courgettes hebben een doffe kleur en voelen papperig aan.

If you see any mold on the zucchini or if it has an off-putting smell, it is best to throw it out.

Hoewel courgette een taaie groente is, gaat hij niet eeuwig mee.

Als je twijfelt, ga dan voorzichtig te werk en verwijder courgettes die er niet goed uitzien.

Lees ook:   Smaakmaker: zo gebruik je ansjovis (incl. recepten)