De ultieme gids over hoe groene bonen in te vriezen met FoodSaver

Sperziebonen zijn een geweldige lente traktatie, en als je je ooit hebt afgevraagd hoe groene bonen in te vriezen met FoodSavergeven we je hieronder het overzicht.

Laten we het toegeven, bevroren sperziebonen zijn een handige manier om groenten binnen te krijgen, maar soms kunnen in de winkel gekochte bonen een beetje glansloos zijn.

Sperziebonen invriezen met een FoodSaver is een geweldige manier om je eigen bonen in te vriezen, zodat ze elke keer aan je voorkeuren voldoen.

Je verse sperziebonen invriezen is ook een fantastische manier om ze lang te bewaren, en het is zo gemakkelijk.

You only need to choose a preferred way to prep your green beans, vacuum seal them with your FoodSaver, and enjoy them at a later date!

Sperziebonen voorbereiden voor vacuüm sealen

de groene bonen voorbereiden

Als je leert hoe je verse sperziebonen met een FoodSaver kunt invriezen, zijn er een paar verschillende manieren waarop je ze kunt voorbereiden voordat je ze verzegelt.

Elk heeft zijn voordelen en plaats, dus voel je vrij om de opties door te nemen en de methoden uit te proberen om je favoriet te vinden.

Mijn keuze is met blancheren om wat extra kleur te behouden, maar sommigen vinden het wat tijdrovender.

Hoe maak je groene bonen klaar om in te vriezen?

groene bonen klaarmaken om in te vriezen

Hoe je er ook voor kiest om je bonen te bereiden, hier zijn enkele essentiële tips om je sperziebonen klaar te maken om in te vriezen.

Was de groene bonen

Als je verse sperziebonen gebruikt, wil je ze eerst wassen voordat je iets anders doet!

Verse sperziebonen hebben een grotere kans om besmet te raken door dingen in de omgeving of door andere mensen/dieren die ermee in aanraking komen.

Tip: A quick rinse will ensure they're safe and long-lasting.

Droog de groene bonen

Nadat je ze gewassen hebt, zorg je ervoor dat je ze droogt. Je kunt de sperziebonen uitschudden in een vergiet en dan droogdeppen met een papieren handdoek. vermindert extra ijsvorming wanneer je ze invriest.

Tip: Skipping this step will add more ice to your green beans once in the freezer.

Verwerk uw groene bonen

haal de punt eraf

Verwerk je groene bonen door de toppen af te snijden en bonen die niet rijp genoeg zijn weg te gooien of andere problemen hebben.

Als je bonen overrijp zijn voordat je ze invriest, worden ze misschien niet zo lekker. Als ze onderrijp zijn, zul je ze zo moeten eten als je ze ontdooit.

Het controleren van je sperziebonen is eenvoudig. Verse groene bonen zijn helder groen, ze knappen gemakkelijk en schoon in plaats van te buigen of draderige helften te produceren, en ze hebben geen vlekken of kneuzingen.

Dan, de extra stengelgroei afsnijden aan de top van de bonen omdat dit was waar de boon aansloot op de planten. Het is een beetje onaangenaam om te eten.

Je kunt ze in deze fase ook in kleinere hapjes snijden voordat je je sperziebonen invriest met FoodSaver.

Hoe groene bonen invriezen met FoodSaver en blancheren

groene bonen blancheren

Het blancheren van sperziebonen is een gebruikelijke praktijk, en de meeste in de winkel gekochte bevroren en ingeblikte sperziebonen ondergaan het blancheerproces.

Er zijn een paar voor- en nadelen verbonden aan het blancheren van sperziebonen.

Voordelen:

  • De groene bonen behouden een betere, groenere kleur.
  • De hitte kan eventuele resterende micro-organismen doden voor het invriezen.
  • Geblancheerde groene bonen zijn langer houdbaar.

Minpunten:

Step One

Spoel je sperziebonen af en dep de bonen droog, snijd dan de bovenste stengels van de bonen.

Stap Twee

Maak vervolgens een grote pan water klaar om te koken. Doe dit in batches als je veel sperziebonen hebt…dus maak je geen zorgen als je geen pan hebt waar ze allemaal in passen.

Stap Drie

Terwijl het water aan de kook komt, bereid je een ijsbad voor door een kom te vullen met koel water en ijs.

De sperziebonen gaan van het kokende water naar het ijswater om de bonen te shockeren en te blancheren. Blancheren is een beproefde conserveringstechniek.

Stap Vier

lagere bonen partijen

Zodra het water kookt, kleine partijen sperziebonen laten zakken met behulp van een werktuig dat de bonen snel kan verzamelen en eruit halen.

Ik zou manden aanraden die lijken op die welke gebruikt worden bij het frituren of met sleuven.

De bonen zullen na ongeveer drie minuten klaar zijn om eruit te komen. U weet dat ze klaar zijn als de kleur iets verandert in een helderder groen.

Stap Vijf

Als ze gaar zijn, haal dan onmiddellijk de bonen eruit en leg ze in het ijswater. Het ijswater voorkomt overkoken.

Vervolg dit proces met uw resterende groene bonen. Voeg zo nodig meer ijs toe en wacht tot de bonen niet meer warm zijn.

Stap Zes

Dep je sperziebonen weer droog, en dan ben je klaar om verder te gaan met het vacuüm sealen en invriezen van je sperziebonen met een FoodSaver.

Alles wat je moet doen is de sperziebonen inpakken in de vacuum seal zakken. Zorg ervoor dat ze niet te vol zijn of op elkaar liggen.

Laat de FoodSaver machine draaien om de zak te sluiten en alle lucht te verwijderen.

Nu heb je bevroren groene bonen die 1 tot 2 jaar een mooie kleur houden vanuit uw huis!

Tip: Ensuring they’re not laying on top of one another allows them to not freeze together.

Hoe Groene Bonen In te Vriesen Zonder Blancheren

invriezen zonder blancheren

Wil je niet al het gedoe van het blancheren van sperziebonen? Je kunt sperziebonen rauw invriezen, en het is gemakkelijk. Ik geef toe dat dit een gebruikelijke keuze is als ik weinig energie heb.

Voordelen:

  • Het invriezen van rauwe sperziebonen is snel en gemakkelijk met minimale voorbereiding.
  • Je hebt dan nog bevroren bonen die ongeveer een jaar goed blijven.

Nadelen:

  • Rauwe sperziebonen zijn misschien wat lelijker dan geblancheerde als ze niet ingevroren zijn.

Stap Een

spoel de sperziebonen

Voor rauwe sperziebonen begin je vergelijkbaar met blancheren. Je moet je sperziebonen spoelen.

Misschien wil je dit grondiger doen omdat de sperziebonen niet zullen koken voor het invriezen.

Stap Twee

Vervolgens moet u de groene bonen droogdeppen om te voorkomen dat er te veel vocht in uw zak bevriest.

Stap Drie

Verwerk vervolgens de bonen door de stengels bij te snijden en beschadigde groene bonen te verwijderen. Om de beste kwaliteit groene bonen te behouden, wilt u alleen de beste bonen van de tros.

Stap Vier

Nu is het tijd om te vacuüm sealen. Je hoeft de sperziebonen alleen maar in een vacuümzak te verpakken, strak en zonder dat de bonen elkaar overlappen. Druk extra lucht eruit, en voel je vrij om de zak te labelen.

Laat de FoodSaver draaien om de zakken te sluiten en alle lucht te verwijderen. Uw ingemaakte groene bonen blijven tot een jaar houdbaar in de vriezer.

Hoe gekookte groene bonen in te vriezen

gekookte groene bonen

Veel mensen realiseren zich niet dat je volledig gekookte sperziebonen kunt invriezen met FoodSaver.

Als je de sperziebonen al hebt gekookt voor een maaltijd, maar aarzelt om ze weg te gooien, is dit een geweldige manier om ze nog een paar maanden te geven.

Voordelen:

  • Voorkom verspilling van extra sperziebonen met een eenvoudige invriesmethode.

Minpunten:

  • De textuur zal waarschijnlijk wateriger en zachter zijn dan sommige andere conserveringsmethoden.
  • Door hun gekookte aard zijn de groene bonen waarschijnlijk slechts 10-12 maanden houdbaar, zelfs ingevroren.

Stap Een

Eerst moet je ervoor zorgen dat je bonen volledig afkoelen.

Stap Twee

Dep vervolgens al het water of vocht van de sperziebonen af.

Stap Drie

bonen vacuüm sealen

Als de sperziebonen gedroogd zijn, begin dan met het vacuüm sealen. Leg ze plat in FoodSaver vacuümzakken. Verwijder alle lucht uit de zak.

Tip: Write the dates on the bags so you know when they were cooked and sealed.

Stap Vier

Maak ten slotte het vacuüm sealen van de groene bonen met uw FoodSaver af door de machine te laten draaien om alle extra lucht te verwijderen en de zak te laten krimpen.

Plaats de zakken in de vriezer, en je hebt met succes sperziebonen ingevroren met FoodSaver.

Geniet van thuis ingevroren sperziebonen

Toen je je voor het eerst afvroeg hoe groene bonen in te vriezen met FoodSaverJe had vast nooit gedacht dat het zo makkelijk zou zijn.

Groene bonen thuis invriezen is een geweldige manier om voedsel te bewaren zonder je zorgen te maken over het gedoe van boodschappen doen. Plus, het kan je helpen de boodschappen nog een paar dagen uit te stellen.

U kunt rauwe of gekookte sperziebonen invriezen met uw FoodSaver, waardoor het een veelzijdige optie is voor mensen die hun voedsel graag bewaren.

Zolang je de bovenstaande stappen volgt, heb je heerlijke sperziebonen bij de hand die lang meegaan.

Met uw FoodSaver kunt u op uw gemak genieten van de voordelen van het invriezen van uw sperziebonen!

Lees ook:   Krokante knoflook garnalen