10 handige tips voor uw keukenaankoop

Uw droomkeuken moet u vele jaren vergezellen en u echt plezier en comfort bieden. Het is de moeite waard als je nadenkt over de planning en blunders vermijdt. We laten je 10 eenvoudige tips zien die veel mensen negeren bij het plannen en kopen van een keuken en vertellen je hoe je er rekening mee kunt houden.

1. Geen kant-en-klare keukenplanning

Het kan verleidelijk en sneller zijn als je een keuken plant die bij iedereen past. Maar het is de moeite waard om uw keuken precies aan te passen aan uw behoeften. Kijk goed naar je winkel- en kookgewoontes: voor hoeveel mensen kook je? Heb je vaker koude of warme gerechten? Kook je alleen of met z’n tweeën? Koop je elke dag kleine hoeveelheden of doe je alles in één grote wekelijkse aankoop? En wat bewaar je in de keuken? Schrijf alles op. De zoneplanner van Blum biedt u dan een waardevolle oriëntatie.

2. Hak en kook op de juiste hoogte

De juiste werkhoogte is afhankelijk van de lichaamsgrootte

De juiste werkhoogte is afhankelijk van de lichaamsgrootte

Niemand van ons is one-size-fits-all, iedereen is van verschillende groottes. Om ergonomisch goed en comfortabel in de keuken te kunnen werken, moet het de juiste werkhoogte bieden. Voor het snijden is dit ongeveer 10 tot 15 cm onder je elleboog. Uw timmerman of keukenplanner kan dit precies meten en voor u een ergonomisch op maat gemaakte keuken maken.

3. Korte afstanden in de keuken

In 20 jaar legt u tot 1500 kilometer af in uw keuken – als het goed gepland is! Zo niet, dan zijn er vele honderden kilometers meer. Let dus op korte afstanden en de juiste indeling van de verschillende werkgebieden “kousen”, “opslaan”, “spoelen”, “voorbereiden” en “koken en bakken”. Als u de gebieden correct indeelt, dagelijkse workflows, zoals de De vaatwasser opruimen, boodschappen doen of spaghetti Bolognese koken voor hongerige kinderen, nog makkelijker met de hand.

Lees ook:   Spoelbakken &Kranen Trends 2023

4. Bukken, strekken, buigen, strekken…

Veelgebruikte items moeten op een gemakkelijk toegankelijke hoogte worden opgeslagen; Foto: Julius Blum GmbH

Veelgebruikte items moeten op een gemakkelijk toegankelijke hoogte worden opgeslagen; Foto: Julius Blum GmbH

Een kleine wekelijkse taak voor jou: Observeer welke dingen je vaak uit de kast haalt in de keuken en wat je ervoor moet doen. Moet je altijd je favoriete potten en pannen uit de hoekkast graven? Dan wil je ze misschien in een goed toegankelijke lade onder de kachel leggen. Je moet altijd stretchen voor je snijplank? Dan is het beter om een smalle uittrek te plannen waarin het gemakkelijk toegankelijk is. Veelgebruikte opbergmiddelen kunnen altijd bij de hand worden opgeborgen in gemakkelijk toegankelijke ruimtes – zonder te buigen of te plakken. Zelden benodigde gebruiksvoorwerpen die je graag ver naar beneden of omhoog in de keuken opbergt. Je fondue kan zich ook boven in de wandkast comfortabel maken.

5. Chique lade! Is het ook verkrijgbaar in grote?

100 kleine laden zoals in een oude apotheek of laden met filigraan lage zijkanten kunnen individueel zijn en er interessant uitzien. Maar praktisch zijn ze zeker niet. Plan je lades zo breed en diep mogelijk, dan past er iets in. En met hoge zijkanten valt er niets uit. U heeft bijzonder goede toegang en overzicht over uw stuwgoederen met volledige uitbreidingen.

Meer opbergruimte in de keuken door brede en diepe extracten; Foto: Julius Blum GmbH

6. Sla niet op aan de verkeerde kant

Zorg ervoor dat u in uw budget voor uw droomkeuken hoogwaardige fittingen opneemt, d.w.z. scharnieren, ladegeleiders en kleppen. Omdat ze je keuken bij elkaar houden en je in beweging houden. In totaal open en sluit je meer dan 80 keer per dag laden, uittrekbare deuren, deuren of kleppen in je keuken. Kwaliteit loont hier, want goede armaturen gaan een leven lang mee in de keuken. Blum test bijvoorbeeld zijn scharnieren op 200.000 openings- en sluitbewegingen en onderwerpt ze aan duurzaamheidstests met warmte, water en zout. Zo ontstaat kwaliteit.

Lees ook:   Strawberry Daiquiri

7. Waar zet je al die spullen neer?

Je kunt nauwelijks genoeg opslagruimte hebben. En als je te weinig plant, raak je uiterlijk geïrriteerd als je eindelijk de fonduegerechten of de edele pannenset die je altijd al wilde hebben. Gebruik dus elke kubieke centimeter vakkundig. Bijvoorbeeld met de slimme en ergonomische opbergkast SPACE TOWER. Of gebruik de laatste lacune in je planning met een smal fragment à la SPACE TWIN. Of creëer opbergruimte verborgen in de basis met SPACE STEP – de staphulp om uw fondue aan de bovenkant van de wandkast te bereiken, is ook geïntegreerd.

Meer informatie over SPACE TOWER by Blum

8. Alles opgeborgen – zonder chaos

Het bestek insert ORGA-Line zorgt voor orde in uw lades; Foto: Julius Blum GmbH

Het bestek insert ORGA-LINE zorgt voor orde in uw lades; Foto: Julius Blum GmbH

Je hebt voldoende opbergruimte, goed bereikbare uittrekbare spullen, alle kookgerei opgeborgen. En toch heb je nooit bij de hand wat je nodig hebt? Dan is het tijd voor interieurafdelingen! Je kent ze waarschijnlijk al van de bestekdoos, maar wist je ook dat er flexibele interieurverdelingen zijn voor bijna alle opbergsels? Goed gerangschikt houden ze bijvoorbeeld potten, pannen en de bijpassende deksels op hun plaats. Of je kruiden met azijn en olie. Of wat dacht je van een beetje meer overzicht van al je bakingrediënten, zodat je niet het vijfde pak baking soda koopt. Met AMBIA-LINE en ORGA-LINE biedt Blum u twee variabele binnenscheidingssystemen voor alle toepassingen. En bijpassende keukenhulpen zoals de plaathouder, de meshouder – quasi een horizontaal messenblok – of de onmisbare foliesnijder zijn er om bij te passen.

Lees ook:   Tomatencarpaccio

9.Design is meer dan fronten en werkblad

Chic design heeft functionele fittingen nodig. Keukens met flinterdunne fronten en zonder handgrepen zijn erg in zwang. Met EXPANDO T by Blum kunt u zelfs materialen zoals beton, keramiek of steen als keukenfront gebruiken. Bewegingstechnologieën zoals TIP-ON en SERVO-DRIVE – elektrisch en bijzonder handig – maken handgrepen overbodig: tik er gewoon op om uw fronten te openen. Gedempt sluiten met BLUMOTION rondt het bewegingscomfort af.

10. U wordt geholpen in de showroom

Toegegeven, dat is veel informatie tegelijk. Daarom is het de moeite waard als u ondersteuning krijgt. In de Blum showroom in Dornbirn krijgt u onafhankelijk advies en kunt u vele meubelideeën live beleven en aanraken. Uw planning is al verder gevorderd? Neem dan gewoon je keukenplan mee en maak een keuken proefrit. In originele grootte kunt u uw keuken nabouwen en testen hoe ergonomisch deze is.