“Special Mention” op de German Design Award 2023 voor Franke Alta’s Neo Sensor

De contactloze fitting Atlas Neo Sensor van Franke heeft bij de German Design Award 2022 de “Special Mention” award gewonnen in de categorie “Excellent Product Design – Kitchen”.

De German Design Council reikt elk jaar de German Design Award uit. De felbegeerde prijs voor innovatief design wordt uitgereikt door een internationale jury van topklasse en is een zeer gerespecteerd predicaat voor succesvol productontwerp in de industrie. De Atlas Neo Sensor contactloze kraan van Franke kan nu bogen op de “Special Mention” award in de categorie “Excellent Product Design – Kitchen”.

Wat maakt Atlas Neo Sensor zo speciaal

De contactloze klep van Franke belooft niet alleen een eenvoudige bediening, maar ook een milieuvriendelijk gebruik van hulpbronnen. Foto: Franke GmbH

De contactloze klep van Franke belooft niet alleen een eenvoudige bediening, maar ook een milieuvriendelijk gebruik van hulpbronnen. Foto: Franke GmbH

Zoals de naam al doet vermoeden, kan de nieuwe Franke-kraan worden geactiveerd zonder deze aan te raken – vergelijkbaar met wat we al weten van openbare toiletten of de gezondheidssector. De contactloze technologie verhuist nu ook naar onze keuken en brengt naast het hygiëneaspect nog allerlei andere voordelen met zich mee. Hierdoor kan de kraan nauwkeurig worden bediend – zelfs met afgezeepte handen kan deze contactloos worden geactiveerd en gestopt, zodat water niet onnodig hoeft te lopen tijdens het wassen. Bovendien wordt de waterstroom na 30 seconden automatisch gedeactiveerd.

Innovatief, doordacht ontwerp

De Atlas Neo Sensor fitting van Franke is verkrijgbaar in klassiek rvs of in de Industrial Black uitvoering. Foto: Franke GmbH

De Atlas Neo Sensor fitting van Franke is verkrijgbaar in klassiek rvs of in de Industrial Black uitvoering. Foto: Franke GmbH

De functionele kraan van Franke is niet alleen praktisch gezien een hoogtepunt, maar zet ook visueel mooie en tijdloze accenten op de wastafel. Met zijn eenvoudige, tijdloze ontwerp en hoge uitloop is de contactloze fitting verkrijgbaar in klassiek roestvrijstalen ontwerp en in elegant en modern industrieel zwart. Bij de uitlaat heb je de keuze tussen een vaste uitloop en een trekloop. De laatste variant heeft een kogelbesturing die de bewegingen ergonomisch maakt en voorkomt dat de slang draait.

Lees ook:   Pasta met witte asperges

Consistent ontwerpontwerp en implementatie

Deze functionele voordelen in combinatie met een elegante designtaal overtuigden de jury van de wereldberoemde German Design Award. De Franke Atlas Neo Sensor won van sterke concurrentie van grote merken van over de hele wereld. De “Special Mention” award wordt toegekend aan al die producten die positief opvallen door hun consistente ontwerpconcept en implementatie. Het ontwerp van de Atlas Neo Sensor is stijlvol en tijdloos – passend bij het extreem duurzame product van massief roestvrij staal. Martha Botey, Head Global Category Management Taps, Waste Management Systems &Worktops (Franke Home Solutions) over de award:

“We zijn verheugd dat de gerenommeerde German Design Award 2022 dit erkent en zijn er trots op dat we naast toonaangevende merkproducten uit andere industrieën passen.”

Ontdek Franke’s Atlas Neo sensor