Hoe te reinigen verbrande koperen chef-kok Pan en andere nuttige gidsen

Als je kijkt naar hoe verbrande Copper Chef pan schoon te maken en het nieuw te maken, verschillende methoden worden gebruikt om uw pan schoon te maken.

Zoals elke pan kan ook de Copper Chef pan tijdens het koken beschadigd raken.

Dit ziet er vaak uit als zwarte resten of verbrand vet op de bodem van de pan.

Als uw Chopper Chef een verbrande bodem heeft, moet u een mengsel van citroensap en baking soda of zout en azijn spray om koperen pannen goed schoon te maken.

Hoe “Verbrand Koperen Chef Pan” schoon te maken

Als er verbrande resten op uw koperen pannen zitten, vooral de Copper Chef pan, zijn er twee betrouwbare methoden om ze te reinigen:

  1. Citroensap en zuiveringszout
  2. Zout en azijn spray.

Citroensap en zuiveringszout

citroensap en zuiveringszout

Probeer voor moeilijke aangebrande rotzooi deze methode om een zelfgemaakte reiniger te maken met citroensap en zuiveringszout.

Tip: You can use this method for various messes, so keep it in mind for other areas damaged by greasy problems.

Stap #1: Maak het mengsel

Meng twee theelepels citroensap met twee eetlepels zuiveringszout tot de ingrediënten een dikke pasta vormen.

Het kan een beetje korrelig zijn, maar dat is oké om de verbrande plekken omhoog te krijgen.

Stap #2: Zet het mengsel neer

U kunt het beste een handdoek of spons gebruiken om het in de bodem van de pan te mengen.

Doe deze pasta op de bodem van de pan en wrijf het mengsel in de verbrande plekken.

Zodra het zwart volledig verwijderd is, kun je stoppen met schrobben.

Stap #3: Was het mengsel af

Zodra de zwarte plekken grondig gereinigd zijn, wast u het mengsel af in de gootsteen. Ga verder met het wassen van de pan zoals u normaal zou doen, en droog dan volledig af.

Zodra u volledig de verbrande plekken hebt verwijderd, uw koperen pan hebt gewassen en gedroogd, kunt u hem weer gebruiken.

Zout en Azijn Spray

azijn en zout

Voor een snel mengsel dat kan worden bewaard voor later gebruik, probeer een spray van zout en azijn te maken.

Tip: This mixture can be used all over the house and is easier and cheaper to make than some household cleaner brands.

Stap #1: Combineer de spuitmaterialen

Doe twee tot drie theelepels zout in een spuitfles. Vul vervolgens de rest van de fles met azijn. Meng de twee voor gebruik.

Stap #2: Spuit op de pan

Zodra de spray gecombineerd is, gebruikt u een flinke hoeveelheid op de pan. Wrijf met een zachte handdoek het mengsel in de bodem van de pan waar brandplekken achterblijven.

Als die er niet zijn, kun je nog steeds de spray gebruiken om de pan schoon te maken.

Stap #3: Was de resterende spray weg

Zodra u klaar bent met sproeien, wast u de spray af in de gootsteen. Was en droog de pan grondig voordat u hem opnieuw gebruikt.

Het enige probleem met deze methode is ervoor te zorgen dat het zout de bodem van de pan niet bekrast.

Als je de spray gebruikt, stevig maar voorzichtig wrijvenen niet gebruiken als er al krassen op uw koperen pan zitten.

Hoe verbrande resten te stoppen voordat het gebeurt

het voorkomen van verbrande resten

Nadat u de verbrande resten heeft opgeruimd, vraagt u zich misschien af hoe dit is gebeurd en hoe u dit in de toekomst kunt voorkomen.

Niemand wil elke keer dat hij kookt verbrande resten schoonmaken, dus hier zijn enkele nuttige trucs om in de toekomst niet meer aan hetzelfde probleem te lijden.

Houd de temperatuur van de kachel rond het gemiddelde

Wanneer u kookt met uw Copper Chef pan, zorg er dan voor dat u de temperatuur rond het medium houdt.

Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat het fornuis nooit hoog staat, waardoor de maximale stand middelhoog wordt.

Tip: Keeping the temperature down will also help with smoking while cooking. 

De temperatuur laag houden zorgt ervoor dat de pan niet te heet wordt.

Een hete pan is een van de belangrijkste oorzaken van aangebrande resten, omdat voedsel aan de hete pan kan blijven plakken aan de koperen bodem kunnen branden.

Gebruik oliën die bestand zijn tegen grote hitte

Het verversen van de olie die u regelmatig gebruikt kan ook helpen om uw Copper Chef pan schoon te houden.

Deze oliën zijn:

  • Avocado-olie
  • Pindaolie
  • Canola olie
  • Zonnebloemolie
  • Sesamolie
Tip: Most of these oils can be purchased at any grocery store and will have information on them about their flashpoint (i.e., what temperature is their limit).

Alle oliën hebben een rookpunt wanneer de olie heet genoeg wordt om te gaan roken. Dit is waarom pannen roken bij het bakken van voedsel.

De genoemde oliën hebben echter een hoog vlampunt, wat betekent dat ze bestand zijn tegen hoge temperaturen zonder dat er brand kan ontstaan.

Uzingen oliën met een hoog vlampunt betekent dat ze ook een hoog rookpunt hebben.t. Beide helpen aangebrand voedsel en resten te stoppen voordat ze beginnen.

Maak uw koperen pan schoon en droog voor elk gebruik.

schoonmaken en drogen

Een gemakkelijke truc om te voorkomen dat uw Copper Chef pan aangebrand voedsel verzamelt, is door uw pan tussen elk gebruik grondig af te wassen en te drogen.

Het wassen van uw koperen pan bestaat uit het gebruik van een kleine hoeveelheid afwasmiddel om de binnen- en buitenkant van het kookgedeelte schoon te maken.

Al het sop moet grondig worden afgewassen alvorens te worden gedroogd, hetzij door de lucht te drogen, hetzij door een handdoek te gebruiken om uw pan te drogen.

Tip: You can use the salt and vinegar cleaner during this process to clean off any mild or small burnt-on remains.

Gebruik uw Copper Chef pan niet als deze nat of gereinigd is. Door vuile of natte pannen te gebruiken, loopt u een groter risico op zowel stoom, rook en terugkomende brandwonden op de bodem van de pan.

Verwarm uw pan voor gebruik

Professionele koks zweren bij het voorverwarmen van uw pan voordat u ermee gaat koken.

Voor velen kan dit zijn door hem in de oven te zetten om op te warmen of door uw pan op het fornuis te laten staan om op te warmen voordat u er voedsel in laat vallen.

Tip: If you are unsure which way to heat your pan, try the stove method before the oven method.

Als u de oven gebruikt, zet hem dan op middelhoog vuur en laat de pan erin zitten tot hij warm is.

Over het algemeen zal dit tussen de 10 en 20 minuten in de oven gebeuren, afhankelijk van hoe hoog u de oven instelt. Wees voorzichtig bij het uit de oven halen en het gebruik van, want het zal nog heet zijn aan alle kanten.

Een andere manier is door de pan te laten zitten op de fornuis op middelhoog.

Dit verwarmt het kookgedeelte van de pan voor en zorgt voor een snellere totale kooktijd en minder kans op aangebrande resten.

Tekenen van een beschadigde koperen pan

tekenen van een beschadigde pan

In sommige situaties kan het het beste zijn om de integriteit van uw Copper Chef pan te controleren als deze merkbaar verandert, zoals het voortdurend krijgen van gebieden van extreem aangebrande resten op één plek of het veroorzaken van ziekte na het koken ermee.

Veel voorkomende tekenen dat uw koperen pan moet worden weggegooid zijn als hij krom wordt, de bodem krassen vertoont, of grote stukken verbrand vet weigeren te worden schoongemaakt.

Als uw pan krom is, kan dit problemen veroorzaken bij het gelijkmatig koken van voedsel en leiden tot morsen. Als de bodem van een koperen pan bekrast raakt, kan een deel van de coating in uw voedsel terechtkomen, wat giftig is.

Grote gebieden met brandschade kunnen etensresten van weken geleden bevatten, wat ziekte veroorzaakt en de kwaliteit van uw maaltijden aantast.

Veelgestelde vragen (FAQ)

veelgestelde vragen

#1) Hoe maak ik verbrande “Copper Chef” pannen schoon?

Het schoonmaken van verbrande koperen pannen vereist citroensap en zuiveringszout of zout en azijnspray.

Beide kunnen thuis worden gemengd, afgeschrobd met een zachte handdoek of spons, en grondig worden afgewassen voordat ze opnieuw worden gebruikt.

#2) Waarom brandt mijn koperen pan?

Koperen pannen branden aan doordat ze te heet worden tijdens het koken, niet grondig worden afgewassen en gedroogd voor gebruik, en door het gebruik van bakolie waardoor het aanbranden sneller kan gaan.

Om uw probleem op te lossen, kijken naar gemiddelde hitte voor het koken, uw pan volledig wassen en drogen voor elk gebruik, en uw olie vervangen door een met een hoog vlampunt.

#3) Wat zijn de waarschuwingstekens van een beschadigde koperen pan?

Als uw koperen pan kromgetrokken is, krassen heeft in de koperen coating, of resterende brandwonden heeft, moet u kijken naar de aankoop van een nieuwe pan.

Deze kunnen ernstige problemen veroorzaken voor u en uw dinergasten als ze niet goed worden verzorgd.

Reviewing Hoe schoon en bescherm je koperen chef-kok pan

copper chef pan

Bij de vraag hoe verbrande koperen koekenpan schoon te maken, kunnen twee zelfgemaakte methoden behulpzaam zijn: citroensap en baking soda en een zout en azijn spray.

Deze kunnen helpen uw Copper Chef pijn snel en effectief op te ruimen zonder de bank te breken.

U kunt ook verbrand eten voorkomen door uw fornuis op medium te houden, olie te verversen en uw pan voor te verwarmen voor gebruik.

Zorg er altijd voor om uw Chopper Chef pan schoon en gepolijst te houden om hem lang te kunnen gebruiken.

Lees ook:   The Mexican