Waarom breed meubilair een goede keuze is

Vooral in kleine ruimtes moet je geen ruimte weggeven. Maar ook als je voldoende leefruimte hebt, moet je de bestaande ruimte optimaal omvormen tot bruikbare opslagruimte. Brede meubelelementen brengen rust en zorgen voor een royaal gevoel van ruimte. En zelfs voor kleine ruimtes zijn ze geenszins een contradictie, maar precies de juiste keuze.

Opslagruimte moet goed worden gepland

Vooral bij keukenmeubilair, maar ook in andere woonruimtes, is het de moeite waard om van tevoren na te denken over basisvereisten. Wat komt er straks in deze kast? Als u aan de veilige kant wilt zijn, maak dan een lijst van uw stuwstoffen. Voor bijzonder grote apparaten zoals een keukenmachine of een hoge koffiepot is het zinvol om hoogte en breedte te meten om vervelende verrassingen te voorkomen. Tip: Met behulp van de Blum Zone Planners zo’n lijst wordt in een paar minuten gemaakt.

Haal het meeste uit de bestaande ruimte

Met veel smalle elementen naast elkaar heb je meer kasten, maar niet per se meer ruimte! Ook de kastzijden en de ladeframes vragen ruimte. Plan je bijvoorbeeld een kast van 120 cm breed in plaats van twee kasten van 60 cm breed, dan win je waardevolle centimeters bruikbare opbergruimte. Daarnaast ben je veel flexibeler in het vullen van de lade. Kookpotten vullen bijvoorbeeld een kast van 60 cm breed niet helemaal, maar een andere pot past er ook niet in. Met een brede kast kunt u de resterende ruimte gebruiken voor andere opberggoederen en zelfs met een scheidingswand in de lade en flexibele binnenafdeling zoals ORGA-LINE of AMBIA-LINE zorg voor orde.

Een brede kast in plaats van twee smalle elementen biedt tot 15% meer opbergruimte.

Een brede kast in plaats van twee smalle elementen biedt tot 15% meer opbergruimte.

Slimme combinatielades zijn bijvoorbeeld een Fragment voor oBenodigdheden en specerijen. Ook een samenvoeging van bestek en werkbestek of bestek en kleine delen kan logisch zijn, afhankelijk van de indeling van de keuken.

Met een flexibele interieurindeling kan een ruime lade op vele manieren worden gebruikt.

Met een flexibele interieurindeling kan een ruime lade op vele manieren worden gebruikt. Foto: Julius Blum GmbH

Een brede lade herbergt niet alleen bestek, maar biedt ook ruimte voor werkbestek, kookgerei of kleine onderdelen. Foto: Julius Blum GmbH

Een brede lade herbergt niet alleen bestek, maar biedt ook ruimte voor werkbestek, kookgerei of kleine onderdelen. Foto: Julius Blum GmbH

Wat in het onderkastgebied geldt, is ook niet mis met wandkasten. In een brede bovenkast met klepfront kunnen veel gerechten worden ondergebracht. Vooral bij borden en bekers is de accommodatie flexibeler en wordt de ruimte optimaal benut. Nog een pluspunt: je bespaart Kosten, naarmate er minder lades zijnzargen, klepbeslag en zijwanden voor karkassen zijn vereist. In plaats daarvan kunt u overwegen om uw brede kastelementen te gebruiken met elektrische openingssteun, zoals SERVO AANDRIJVING door Blum – hoe te openen zelfs zware pull-outs en flap fronten door lichtjes te tikken en te sluiten Altijd zacht en stil.

Voor gemakkelijke toegang, zelfs in het bovenste gedeelte. Foto: Julius Blum GmbH

Voor gemakkelijke toegang, zelfs in het bovenste gedeelte. Foto: Julius Blum GmbH

Meer informatie over optimale planning van opslagruimte

Lees ook:   Slowjuicers