Hoeveel kost een bakplaat?

Koop bakplaat prijs

De accessoires voor de oven worden meestal altijd meegeleverd bij de aankoop van het elektrische apparaat. Dit omvat meestal een rooster, een vetbak en bijna altijd een geschikte bakplaat. Door veelvuldig gebruik zijn de lakens vaak na een paar jaar versleten en zien ze er niet meer mooi uit. De aanschaf van bakplaten is heel goed mogelijk. Maar hoeveel kost een bakplaat?

De prijs van de bakplaat is afhankelijk van het materiaal en de apparatuur

Omdat de bakplaat geschikt is voor het bakken van taarten en pizza’s, voor het warm houden van voedsel of als drager voor bakschalen of potten, kan worden gezegd dat het het belangrijkste accessoire van de oven is. Afhankelijk van de apparatuur bestaat het uit plaatstaal, plaatstaal, roestvrij staal of aluminium. Vaak zijn ze ook antiaanbaklaag, geëmailleerd of geverfd met een hittebestendige verf. Vanwege het gebruikte materiaal en de oppervlaktecoating wordt de prijs meestal ook samengesteld. De goedkope vellen met een hittebestendige verfafwerking zijn verkrijgbaar in de handel of vaak op de non-foodafdelingen van supermarkten onder de 10 euro. Voor een geëmailleerde of antiaanbak van stevig plaatstaal of lichtgewicht aluminium moet je rekening houden met 25 tot 35 euro per bakplaat. Bakplaten van roestvrij staal zitten bij veel leveranciers in dezelfde prijsklasse.

Uitschuifbare bakplaten voor ovens hebben voor- en nadelen

De kookkamers van de ovens hebben allemaal verschillende afmetingen. Hierdoor zijn de bakplaten niet gestandaardiseerd. Natuurlijk profiteren ook de fabrikanten van elektrische apparaten van deze omstandigheid en bieden ze vervangingen voor hun ovens aan. De accessoires voor terugkoop zijn dan altijd wat duurder dan de bakplaten uit de handel. Elk van de grote fabrikanten van keukenapparatuur noemt zijn eigen prijzen. Als je een bakplaat, een cakerek of zelfs een vetkuip wilt kopen, moet je precies meten. Bij het meten zijn breedte en lengte cruciaal. Als de bakplaat aan de zijkanten te kort is, glijdt deze uit de beugels. Als de bakplaat te lang is, kan de ovendeur niet meer gesloten worden. Uitschuifbare vellen zijn ook in de handel verkrijgbaar. Deze bakplaten zijn al verkrijgbaar vanaf een prijs van 15 euro en passen in bijna elke oven. Het nadeel is echter dat het onderdeel niet strak is voor aanpassing. Vloeistoffen en vet druppelen in de oven. De oven moet ook worden uitgerust met een vetkuip of vaker worden schoongemaakt. Als u kiest voor een uitschuifbare bakplaat, vindt u hier geschikte XXXLutz-vouchers voor uw aankoop.

Lees ook:   Foodies weekmenu #51 - Foodies
nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.