Bestek is nodig – maar welke? Tips voor het vinden van het beste beste bestek

Eten met je vingers heeft soms zijn aantrekkingskracht, is van tijd tot tijd praktisch en in sommige culturen heel normaal – maar meestal grijpen we graag naar bestek. Als je ook op zoek bent naar nieuwe eethulpmiddelen, helpen onze tips je om de beste voor jou te vinden.

1. Verstandige beperkingen voordat u koopt: kwaliteitskenmerken en belangrijke factoren

Dankzij een goede voorbereiding is je selectie nu beperkt en wat meer gedefinieerd. Om niet in een bestekval te vallen, moet u uw potentiële nieuwe aankoop controleren op de volgende kenmerken:

Het bestek is

  • Vaatwasmachinebestendig (tenzij je echt van polijsten houdt)
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • roestvrij
  • robuust
  • Stal
  • schoon verwerkt

en heeft

  • geen scherpe randen op handgrepen, vorken en lepelapen
  • hoogwaardige grondmesbladen

2. Voor dagelijks bestek raden wij 18/10 roestvrij staal aan

De rvs legering van 18% chroom en 10% nikkel is eenvoudig schoon te maken en blijft lang mooi. Als je het wat exclusiever wilt, kun je ook bestek laten maken van het duurzame materiaal met een edele zilveren coating.

3. Niet alleen de look, maar ook het gevoel is cruciaal

Bestek van koper is trendy, maar is het ook aangenaam om te eten?

Bestek van koper is trendy, maar is het ook aangenaam om te eten?

Pak indien mogelijk het bestek en kijk of je het gewicht, de vorm en de lengte goed aankunt.

En last but not least: Neem de tijd met de selectie!

Hier krijg je een inkijkje in de bestekwereld van XXXLutz en de bijpassende XXXLutz vouchers vind je hier.

Voedsel en psyche: hoe bestek de smaak beïnvloedt