Vervang bora actieve koolfilters zelf

BORA actieve kool filter vervangen

Bora’s effectieve kookveldafzuigingen zijn verkrijgbaar als recirculatielucht- en afvoerluchtsystemen. De recirculatieluchtsystemen van BORA zijn uitgerust met een actief koolfilter, dat regelmatig moet worden vervangen. Dit is gemakkelijk mogelijk met de verschillende systemen en je hebt geen training of opleiding nodig. De langwerpige of ronde actieve koolfilters kunnen in een paar eenvoudige stappen worden gebruikt.

De aanstaande filterwijziging wordt visueel weergegeven

Een actief koolfilter heeft slechts een beperkt absorptievermogen. Als gevolg hiervan is de tijdige vervanging van de filtereenheid bijzonder belangrijk. Met de systemen BORA Basic, BORA Pure en BORA X Pure is het noodzakelijk om het actieve koolfilter na ongeveer 150 bedrijfsuren te vervangen. De systemen BORA Professional, BORA Classic 2.0 of BORA Classic nemen ongeveer 400 bedrijfsuren in beslag. Als de zuurkasten zijn uitgerust met een luchtzuiveringsdoos, moet de vervanging na ongeveer 300 uur plaatsvinden. Zodra de filterwissel moet plaatsvinden, kunt u deze gemakkelijk herkennen aan het “F” -symbool in het weergavegebied van de ventilator. Bij de BORA Classic ventilator verschijnt een 5-cijferig display, dat aangeeft dat de resterende tijd niet wordt bereikt.

Bij het vervangen van het filter wordt de kanaalaansluiting tegelijkertijd gereinigd

Als u een zuurkast met een flexibel actief koolfilter heeft, gaat u als volgt te werk. Je moet de kookplaat en de kookplaatafzuiging volledig uitschakelen. Open vervolgens de inspectieoptie en maak de sluitingen los. Voor sommige BORA afzuigkappen zijn dit klittenbandsluitingen. Het apparaat wordt vervolgens losgekoppeld van de kanaalaansluiting, het vuile filter wordt verwijderd en het beste gereinigd van vuil met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Vuile roestvrijstalen onderdelen kunnen in de vaatwasser worden geplaatst. Daarna wordt het nieuwe filter in het kanaal geplaatst, precies zoals u het vuile filter hebt verwijderd. U moet ervoor zorgen dat de afdichtingen correct passen en vervolgens het filter op zijn plaats brengen. Het actieve koolfilter wordt vervolgens opnieuw bevestigd en getest op lekken. Als alles weer goed werkt, is de inspectie-unit gesloten en is de BORA kookveldafzuiging weer klaar voor gebruik. Natuurlijk moet je het vuile filter goed weggooien.

Lees ook:   Mini bosvruchtentaartjes - LeukeRecepten

Sommige BORA zuurkasten zijn uitgerust met filterpatronen

Als u een BORA-trigger met een actieve koolpatroon hebt, is de vervanging ook heel eenvoudig. Je zet de kookplaat en de kookplaatafzuiging uit en wacht tot je de “0” ziet. Open vervolgens de inspectieklep en draai het filterpatroon naar links om het los te maken. Dit is precies hoe je te werk gaat met de andere twee filterpatronen. De nieuwe filterpatronen worden vervolgens in omgekeerde volgorde opnieuw geïnstalleerd. Vervang in de volgende stap het fijne filter. Dit filter bevindt zich aan de linker- of rechterkant van de zuurkast achter een klep. De vuile unit wordt verwijderd en het nieuwe filter wordt direct daarna voorzichtig opnieuw geplaatst. De klep wordt afgeschoten en het hele systeem wordt gecontroleerd op lekkages. Als uw kookplaatafzuiging correct werkt, kunt u de inspectieklep sluiten en de vuile filters weggooien.

nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.