Is het toegestaan om ‘s avonds fruit te eten?

Huishoudelijk en exotisch fruit is kerngezond en een integraal onderdeel van de dagelijkse voedselinname in de meeste huishoudens. Elke Duitser is gemiddeld zo’n 62,5 kg per jaar. Appels en peren, maar ook bananen en sinaasappels zijn even populair als kleine snack voor kinderen en volwassenen gedurende de dag. Maar is het ook toegestaan om ‘s avonds fruit te eten?

Fruit in de avond kan de maag raken

Het eten van fruit ‘s avonds laat kan de spijsvertering beïnvloeden. Omdat de functies van het lichaam ‘s avonds worden afgesloten, worden de vruchten niet meer goed verteerd en ‘s nachts in de darm blijven. De vrucht kan gaan gisten en daardoor een Opzwellen oorzaak. De vele verschillende suikerhoudende en zure vruchten zijn ook in de avonduren ongeschikt als tussendoortje als je een gevoelige maag hebt en Maagzuur neigst.

Als het ‘s avonds fruit moet zijn, moet je suikerarm fruit die gemakkelijker te verteren zijn. Deze omvatten bijvoorbeeld watermeloen en papaja, maar ook lokaal fruit zoals bosbessen of frambozen zijn geschikt. Maar zelfs deze vruchten mogen alleen met mate kan worden geconsumeerd.

De fructose in fruit kan je op de lange termijn dik maken

Zelfs als fruit een essentieel onderdeel is van een uitgebalanceerd dieet, kan de fructose die het bevat een Gewichtstoename bevorderen. Fructose is een eenvoudige suiker en wordt meestal zeer snel gedurende de dag verwerkt.

‘s Avonds ziet het er anders uit. In de late avonduren kan de fructose niet meer helemaal binnen zijn. Energie kan worden geconverteerd. De onbewerkte suiker wordt vervolgens doorgegeven aan de lever, waar het wordt overgebracht naar Vet Verwerkt. Deze vetten komen op hun beurt in de Bloedbaan en worden uiteindelijk afgezet in de cellen van het lichaam. De fructose, die het lichaam ‘s avonds nog verwerkt, is nog steeds beschikbaar als energie. Hierdoor is het mogelijk dat je niet in slaap kunt vallen.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Aperitiefverrassingsbrood

Een kleine tip: Als je ‘s avonds langer op wilt blijven, kun je een appel of een peer eten. Gedroogd fruit zoals dadels, vijgen of pruimen zijn ook goed geschikt. Deze vruchten hebben een bijzonder hoog gehalte aan fructose.