Heb je een rijstkoker nodig?

De graanrijst is een van de belangrijkste basisvoedingsmiddelen op aarde. Alleen al in Azië wordt per hoofd van de bevolking en per jaar tot 120 kg geconsumeerd. Zelfs op onze breedtegraden is rijst een populair bijgerecht. In veel huishoudens wordt het graan bereid in een pot heet water. Heb je eigenlijk een rijstkoker nodig voor de juiste bereiding?

Rijst wordt ook gekookt met een rijstkoker na ongeveer 20 minuten

Telt de rijstkoker mee? Thailand, Cambodja of Laos de Basisch in de keuken is het vrij zeldzaam in onze huishoudens. Echter, degenen die Aziatische keuken houdt van, moet een rijstkoker of rijstkoker kopen.

Rijst koken is mogelijk met het eenvoudige kooktoestel heel eenvoudig. De rijst wordt gewassen en toegevoegd aan de rijstkoker. Voor het gevulde gedeelte wordt het water gevuld en wordt het deksel gesloten. Na ongeveer 20 minuten de rijst is gaar.

Als je nog niet klaar bent met het koken van het hoofdgerecht, is dat geen probleem. Zodra de rijst gaar is, schakelen de meeste fornuizen over op een Houd warm functie. Dus de rijst kan ook 10 of 15 minuten worden later geserveerd en is nog warm. Kortom, het koken van rijst met de rijstkoker lukt altijd.

Met grotere apparaten kunnen rijst, groenten en vis tegelijkertijd worden gekookt

Ander Voordeel bij het gebruik van de rijstkoker is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het koken. Zo kun je al het andere voorbereiden. In het geval van hoogwaardige apparaten, Kook niet over of branden.

De handel biedt nu rijstkokers aan die niet alleen geschikt zijn voor de bereiding van graan. Met een speciale insert kunnen de fornuizen Groente of Vis bevochtigen. Kook de rijst op de bodem van het fornuis en de groenten en vis aan de bovenkant. Met een beetje vaardigheid wordt alles tot het punt gekookt en kan het samen worden gegeten.

Lees ook:   Chocolate Chip Cookies: Een Airfryer Recept

Rijstkokers schoonmaken is kinderspel

Dat Schoon is ook geen probleem met de meeste modellen. De Gebruiken die verkrijgbaar is bij veel rijstkokers Aluminium wordt eenvoudig in de gootsteen geplaatst met Zeepsop Gewassen. De vaatwasser mag alleen worden gebruikt als de fabrikant dit uitdrukkelijk aanbeveelt.

De Verwarmingsspiraal en de Deksel kan na afkoeling worden gereinigd met een vochtige doek. Daarna is de rijstkoker weer klaar voor gebruik.

Als je nu besluit om een rijstkoker te kopen, vind je hier de juiste Media Markt vouchers.