Wat is het verschil tussen Sharon fruit en kaki?

Sharon fruit en kaki zijn twee soorten fruit die populair zijn in vele delen van de wereld. Beide hebben een paar belangrijke verschillen die van invloed kunnen zijn op hoe ze worden gekookt of gegeten. Lees meer over dit onderwerp in dit bericht.

Oorsprong van Sharon fruit en kaki

De Sharon vrucht komt van Israël terwijl de kaki’s in Azië en Noord-Amerika zijn thuis. Het is een kruising tussen de Aziatische kaki en de westelijke (Europese) kaki. De Sharon vrucht is groter en heeft een stevigere consistentie dan de kaki. De Sharon vrucht is minder zoet dan de kaki en heeft een licht zure smaak.

Uiterlijke onderscheidende kenmerken van Sharon fruit en kaki

Het uiterlijk is een belangrijk kenmerk om de verschillende soorten fruit te onderscheiden. De Sharon vrucht is rond en roodterwijl de kaki’s oranjebruin en eerder lang geleden wordt gevormd. De Sharon vrucht heeft een gladde schaal, terwijl de kaki’s een ruwe schaal heeft. Daarnaast heeft de Sharon vrucht een stevigere consistentie dan de kakipruim.

De Sharon vrucht is rond en rood en heeft een gladde schil

De Sharon vrucht is rond en rood en heeft een gladde schil… Bron: Cv

... terwijl de kaki nogal oranjebruin is en een ruwe huid heeft.

… terwijl de kaki nogal oranjebruin is en een ruwe huid heeft. Bron: Cv

Verschil in smaak: De Sharon vrucht smaakt licht zuur, terwijl de kaki zoet is

Qua smaak is er een groot verschil tussen de Sharon vrucht en de kaki. De Sharon vrucht smaakt licht zuur terwijl de kaki zoet is. Sommige mensen geven de voorkeur aan de Sharon-vrucht vanwege de zure smaak, terwijl anderen het te zuur vinden. De meeste mensen zijn het er echter over eens dat de kaki veel zoeter is dan de Sharon-vrucht en daarom populairder is.

Smaakverschil: De kaki is veel zoeter dan de Sharon vrucht

Smaakverschil: De kaki is veel zoeter dan de Sharon vrucht. Bron: Cv

Beide vruchten zijn rijk aan vezels en vitamine C

Zowel Sharon-fruit als kaki zijn rijk aan Vezel en Ascorbinezuur. Sharon fruit zijn ook een goede bron van Kalium terwijl kaki een goede bron van Beta-caroteen is. Beide vruchten zijn caloriearm waardoor het een goede keuze is voor mensen die willen afvallen of hun bloedsuikerspiegel onder controle willen houden.

Lees ook:   Rosbiefrolletjes met pesto

Sharon fruit en kaki zijn ook lange houdbaarheid, waardoor ze een praktische snack voor onderweg zijn. Sharon fruit kan vers of gedroogd worden gegeten, terwijl kaki vers, gedroogd of gekookt kan worden gegeten.

Resultaat

Samenvattend kan worden gezegd dat Sharon fruit en kaki twee verschillende soorten fruit zijn. De Sharon-vrucht is rond en heeft een roodachtige schil, terwijl de kaki een oranjebruine vrucht is die nogal langwerpig van vorm is. De kakipruim is ook zoeter dan de Sharon-vrucht.