Kook gistknoedels in water

Germknödel is een Beiers-Oostenrijkse specialiteit, die wordt aangeboden als hoofdgerecht of als dessert als dessert. Het fijne gerecht is ook erg populair in de berghutten. De naam is samengesteld uit het woord gist en knoedels. Gist is de naam die wordt gegeven aan gist in Beieren en Oostenrijk. Daarom zou je gewoon gistknoedels kunnen zeggen. De gistknoedels worden traditioneel gekookt in water. Hoe gaat dat precies in zijn werk?

De gistknoedels trekken in heet water tot ze gaar zijn

Wanneer de gistknoedels zijn gevormd, worden ze gebruikt om op een bebloemde plank en met een Katoen ongedekt. Door te meelen komen de knoedels niet vast te zitten aan het hout.

Kort voor het einde van de Koken water wordt verwarmd in een voldoende grote pot. Afhankelijk van de hoeveelheid water, 1 tot 2 theelepels Zout Toegevoegd. Wanneer het water kookt bruisend, de gistknoedels zijn gepekeld. De Deksel wordt diagonaal op de pot geplaatst en weer aan de kook gebracht. Haal dan de pot uit het kookgedeelte en laat de knoedels ongeveer 10 minuten steil.

Steelpan

Verwarm water tot het kookt, voeg zout toe en dan de gistknoedels. Bron:Cv

Daarna zijn de dumplings Gespiegeld en trek warm water aan voor meer vijf minuten. De gistknoedels worden vervolgens gemengd met een Skimmer uit het water gehaald en idealiter direct als hoofdgerecht of dessert geserveerd.

Gistknoedels kunnen ook in een stomer worden bereid

De gistknoedels hoeven niet per se in sudderend water te worden gekookt. Als u een Stoomboot of een Gebruiken voor je pot kun je ook de gistknoedels gebruiken bevochtigen. Bij het gebruik van de pot moet je bijvoorbeeld de gistknoedels gebruiken 20 minuten steil laten. In een moderne stoomboot zijn de dumplings al na ongeveer 15 minuten gekookt.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Flantaart met kokos en ananas

De temperatuur moet worden ingesteld op 100 °C kan worden ingesteld. De kooktijd van de gistknoedels is natuurlijk altijd afhankelijk van de respectievelijke Grootte afhankelijk.

Na het koken wordt de “Powidl” gevulde gistknoedels besmeerd met fijne maanzaadboter en met een hete Vla Geserveerd.

Gistknoedels met vanillesaus

Traditioneel worden de knoedels geserveerd met maanzaadboter en vanillesaus. Bron: Cv