Welke snijplank is het beste?

De snijplank is een belangrijk gebruiksvoorwerp in de keuken, dat heel vaak wordt gebruikt. Het moet stevig en robuust zijn, dus het snijden van voedsel kan het niet schaden.

Bovendien mogen de platen geen schadelijke stoffen bevatten en antibacterieel zijn. Ideal is een uitrusting met een Handvat om de bediening te vereenvoudigen. Voor veilig gebruik, Uitglijden Eigenschappen en voldoende grote afmetingen zijn essentieel om ongevallen tijdens het breken te voorkomen.

Als een Vaatwasmachine aanwezig is in het huishouden, dergelijke kenmerken zijn cruciaal. Er zijn extreem veel modellen om uit te kiezen, die verschillen in kleur en ontwerp, waardoor deze factoren nogal incidenteel zijn.

De doorslaggevende factoren zijn de Materiaal om continue hygiëne en een lange levensduur te garanderen. Dus zelfs hoogwaardige messen blijven scherp en stompen niet. Praktisch is een Goot in de snijplank om het sap van het gesneden voedsel te verzamelen.

Natuurlijke snijplanken van bamboe en hout


Snijplanken gemaakt van bamboe en hout zijn zeer klassiek en wijdverspreid. Aangezien ze bestaan uit hernieuwbare materialen worden geproduceerd, ze scoren met Ecologisch Kenmerken. Daarnaast hebben ze goede snij-eigenschappen en zijn ze flexibel, waardoor je je mesbladen beschermt.

Planken gemaakt van lokaal esdoorn- en kersenhout zijn veel moeilijker, ze overtuigen met krasbestendig en Bestendig Kenmerken. Woods zijn op regelmatige basis Zorg met olie, zodat het oppervlak van de planken langer glad en mooi blijft.

Ze hebben echter een slechte reputatie, veel gebruikers ervaren het materiaal als minder hygiënisch. Dit is niet waar, omdat de Tannines in hout hebben een natuurlijke antibacteriële werking. Hout is echter sterk Geuren en kleuren van voedsel gemakkelijker dan andere materialen. Houten planken mogen niet in de vaatwasser worden schoongemaakt, maar alleen met de hand.

Lees ook:   Tomatenrisotto

Fooi: Snijplanken van bamboe en hout moeten eerst volledig uitdrogen voordat ze worden opgeborgen. Anders Schimmel Settelen.

Houten snijplank

In tegenstelling tot hun slechte reputatie, zijn houten snijplanken een goede optie. Bron: Cv

Kunststof snijplank

Kunststof snijplanken zijn ook compliant en beschermen daarom uw mesbladen. Daarnaast zijn ze Goedkoper als houten planken en kan snel worden vervangen. Het materiaal neemt de geuren en kleuren van voedsel niet zo snel aan. Bovendien is het te vinden in de Vaatwasmachine schoon.

Plastic heeft echter veel nadelen, het blijkt tijdig Snijsporen , die in de loop van het gebruik steeds dieper worden. In deze gebieden, Bacteriën en zich snel vermenigvuldigen. Snijsporen die te diep zijn, zijn moeilijk goed schoon te maken, daarom hebben plastic snijplanken nogal een lage duurzaamheid op. Verder klein Plastic deeltjes in voedsel.

Kunststof snijplank

Kunststof snijplanken zijn een goedkope en mesvriendelijke optie. Bron: Cv

Glazen snijplanken

Glas is niet alleen extreem hard, maar tegelijkertijd ook erg hard broos. Daarom is het het slechtste materiaal voor messen, waarvan het lemmet aanzienlijk afstompt door het eenmaal op glas te snijden. Bovendien kan glas worden gemaakt door te hakken en grof te snijden snel kapot gaan.

Fooi: Glazen planken zijn beter geschikt als serveerbord en voor het decoreren van voedsel.

Glazen snijplank

Glazen planken moeten beter worden gebruikt voor het serveren van voedsel. Bron: Cv