Zoete aardappelen schillen – moet dat?

Na de zoete aardappel likken mensen in Duitsland nu hun vingers in rijen af. De veelzijdigheid van zoete aardappelen en hun hoge gehalte aan voedingsstoffen maken de batata’s een echt culinair genot, zelfs op onze breedtegraden. Maar moeten de heerlijke bijgerechten worden geschild voor het koken, vergelijkbaar met hun naamgenoten?

Aardappelen en zoete aardappelen zijn botanisch niet verwant

Wat veel mensen zal verbazen, Aardappels en zoete aardappelen zijn eigenlijk niet verwant. Omdat aardappelen de Solanaceae terwijl zoete aardappelen behoren tot het geslacht van Winch familie behoren tot.

Als aardappelen verkeerd worden bewaard, wordt de giftige solanine formulier. In zoete aardappelen wordt dit fenomeen echter niet gevonden. Om deze reden is het niet nodig om de zoete aardappelen te schillen.

In de schil van zoete aardappelen zitten veel waardevolle voedingsstoffen

Een ander argument hiervoor is de Bataten, zoals zoete aardappelen ook wel worden genoemd, met Schelp Eten is dat er veel in zit Voedingsstoffen Zoeken naar. Inbegrepen in de schaal is naast Vitaminen en Vezel ook Fenolzuur. Dit wordt een antioxiderende werking toegeschreven aan wat Ontstekingen is bedoeld om tegen te gaan. Als de zoete aardappelen worden gekookt met schil, blijven deze waardevolle ingrediënten behouden.

Een ander waardevol bestanddeel van de zoete aardappelschil is Caiapo. Deze stof zou een positief effect hebben op Preventie Van Hoge bloeddruk, diabetes en Anemie Toegeschreven.

Zoete aardappelschil

Door het schillen van de zoete aardappelen gaan veel belangrijke voedingsstoffen, vitamines en vezels verloren. Bron: Cv

Eet zoete aardappelen met schil – daar moet je op letten!

Als u ten volle wilt genieten van de heerlijke zoete aardappelen met schil, moet u ervoor zorgen dat u die koopt die zijn gemaakt van Organisch en niet met Pesticiden zijn behandeld. Natuurlijk moeten de batata’s grondig worden gewassen voor het koken, zodat geen Besmetten Blijf achter en word opgegeten.

Lees ook:   Wraprolletjes met zalm

Ook als aardappelen en zoete aardappelen in botanisch standpunt zijn niet verwant, maar ze kunnen op een vergelijkbare manier worden geschild. U kunt een in de handel verkrijgbare Politieagent en kan vrij gemakkelijk in de lengte worden geschild.

Zoete aardappel schillen

Als u uw zoete aardappelen wilt schillen, kunt u dit eenvoudig doen met een dunschiller of met een mes. Bron: Cv