Baktijd van tarte flambée?

In het thuisland elzas wordt tarte flambée “tarte flambée” genoemd. Als we de geschiedenis mogen geloven, werden de eerste tarte flambées meer dan 200 jaar geleden gebakken. De tarte flambée werd vroeger voor het brood gebakken in de houtgestookte ovens. Hoe lang is de baktijd van een tarte flambée in een moderne oven?

De tarte flambée wordt erg heet gebakken op de middenrail

De klassieke tarte flambée bestaat uit een Deeg die alleen is gemaakt van bloem, zout, water of melk. De dunne bodem is bedekt met crème fraîche, Uien en spek gegarneerd.

Voor de Bakken van de tarte flambée moet de oven Voorverwarmde worden. Aangezien de tarte flambée zeer snel gebakken moet worden, 230 °C bij Circulerende lucht of 250 °C bij Boven- en onderwarmte ideaal.

Zodra de oven de temperatuur heeft bereikt, wordt de tarte flambée aangebracht op de middenrail geduwd en voor ongeveer 8 tot 10 minuten gebakken. De Baktijd is bijna hetzelfde voor langwerpige, vierkante of ronde tarte flambée.

Tarte flambée in de oven

Tarte flambée wordt gebakken op een medium rail, afhankelijk van de stand, tussen de 230 en 250 graden. Bron: Cv

Een kleine tip: Omdat de oven erg heet is en de tarte erg dun, moet je in de gaten houden wat er achter de ovendeur gebeurt. Een minuut meer of minder kan beslissend zijn. De tarte flambée wordt vervolgens uit de oven gehaald, gesneden en onmiddellijk gegeten.

De klassieke tarte flambée is klaargevuld in de vriezer van de supermarkt

Niet iedereen heeft de tijd om zijn eigen tarte flambée te bereiden. De tarte flambée is dan ook al vele jaren verkrijgbaar in de Vriezer van supermarkten. De tarte flambées in de supermarkt zijn meestal rond.

Vriezer in de supermarkt

Veel supermarkten bieden tegenwoordig tarte flambée aan in hun assortiment. Bron: Cv

Voor het bakken worden deze kant-en-klare taarten ook gemaakt in de voorverwarmde oven gelegd. In het geval van een oven met Circulerende lucht ingesteld op 230 °C. Op Boven- en onderwarmte het is maar 250 °C. De meeste fabrikanten geven op de middenrail een baktijd van 6 tot 8 minutenn. Net als bij zelfgevulde tarte flambée, moet je altijd vasthouden aan het bevroren voedsel.

Lees ook:   Spruitjes roerbak met spek