Het ontwerpen van een kantoorkeuken: deze tips moeten worden overwogen bij het plannen van een keuken

Een kantoorkeuken moet in het dagelijks leven veel meemaken. Het is niet alleen een theekeuken, maar ook een lounge en bijkeuken, en het wordt ook bezocht door veel verschillende mensen op verschillende tijdstippen. Een kantoorkeuken moet dus aan een breed scala aan eisen voldoen, ook al is er meestal niet veel ruimte beschikbaar. We vertellen je waar je op moet letten bij het plannen van een kantoorkeuken.

Keukenplanning afstemmen op behoeften

In een kantoorkeuken is koken meestal niet geweldig, toch moet het elke medewerker goed door de dag en vooral de lunchpauze tijdens de week brengen. Bovendien is niet elk kantoor hetzelfde en dus moet niet elke keuken aan dezelfde behoeften en eisen voldoen. Daarom is het vooral belangrijk om na te denken over welke functie de kantoorkeuken moet vervullen voordat u de keuken plant: is er een kantine en moet de kitchenette functioneren als een pure theekeuken? Of moet de keuken ook extra ruimte bieden voor vergaderingen en vergaderingen?

Typische elementen van een kantoorkeuken

Een kantoorkeuken hoeft niet te schitteren met super-high-tech apparatuur. Er zijn echter bepaalde apparaten en elementen die niet mogen ontbreken: deze omvatten het immer populaire koffiezetapparaat, een magnetron en een waterkoker. Een vaatwasser is ook belangrijk. Hoewel het geen must is, zorgt het ervoor dat vieze koffiekopjes en waterglazen niet constant in de keuken staan.

Plan voldoende opslagruimte

In kantoorkeukens is een zekere mate van wanorde vaak onvermijdelijk. Veel medewerkers brengen hun eigen thee, sappen, snacks en eten mee – er blijft snel iets achter. Daarnaast voelt vaak niemand zich verantwoordelijk voor het handhaven van de orde. Daarom is het vooral belangrijk om veel opslagruimte in te plannen om rondslingerende objecten zoveel mogelijk te vermijden. Bovendien hebben kantoorkeukens meestal niet veel ruimte gepland. Veel boven- en uittrekbare kasten bieden hier een remedie.

Lees ook:   Gegrilde ananas van de BBQ

Gebruik onderhoudsvriendelijke materialen

Om de keukenhoek op kantoor zo duurzaam en hygiënisch mogelijk te houden, moet u bij het plannen vertrouwen op robuuste en onderhoudsvriendelijke materialen. Hoewel roestvrij staal bijzonder hygiënisch is, is het ook onderhoudsintensief en niet krasbestendig. Kunststof of gelakte fronten zijn bijvoorbeeld meer geschikt.

Vind een keukenplanner voor kantoorkeukens bij jou in de buurt

Omslagfoto: Foto: Inter IKEA Systems B.V.