SIO 4 Keuken: Individuele natuurstenen keuken met modern design en hoge afwerking

Hoogwaardig materiaal en vakmanschap, minimalistisch design en individualiteit. Dat is waar de natuurstenen keukens van SIO4 – een keukenstart-up uit Ludwigsburg – voor staan. De jonge keukenfabrikant SIO4 is afkomstig uit het familiebedrijf fs Küchen en richt zich op al die keukenkopers die niet op zoek zijn naar 0815 keuken. Het hart van SIO4 is silicaat, de chemische basis van natuursteen. Wat ze eruit toveren is indrukwekkend!

Elke keuken is uniek

Design keuken gemaakt van natuursteen door SIO4; Foto: SIO4

Design keuken gemaakt van natuursteen door SIO4; Foto: SIO4

SIO4 plant en realiseert uitsluitend individuele stenen keukens. Het doel is om keukens individueel te integreren in de woonkamer en keuken zonder afhankelijk te zijn van gestandaardiseerde afmetingen. Deze onafhankelijkheid in planning en productie betekent dat elke keuken met millimeterprecisie kan worden aangepast aan de wensen van individuele klanten. Dit onderscheidt SIO4 ook van andere producenten van stenen keukens.

Geen oppervlakkige stenen keuken

Natuursteen wordt meestal alleen als werkblad gebruikt. Het materiaal heeft nog veel meer te bieden. Afkomstig uit de diepste lagen gesteente en bodem, is natuursteen een van de oudste bouwmaterialen. Het is duurzaam, veerkrachtig en net zo divers als de natuur zelf. SIO4 heeft zich daarom tot taak gesteld om natuursteen niet alleen als werkblad, maar ook als frontaal materiaal te gebruiken. Het resultaat van intensief onderzoek en ontwikkeling: 8-10mm dikke massieve stenen fronten die een houten lichaam omhullen en zowel op keukeneilanden als op hoge kasten te vinden zijn.

Kubistische vormen en eenvoudig ontwerp

SIO4 ontwikkelt niet alleen keukens volgens bestelling en klantwensen, maar heeft ook twee standaardmodellen ontwikkeld: de CUBE-modelkeuken en het drijvende eiland ONE. Gemeenschappelijk voor alle modellen is het eenvoudige ontwerp en de kubistische vormen.

Lees ook:   Champignons bakken – zo werkt het!

SIO4 KUBUS

SIO4 model CUBE: Moderne stenen keuken bestaande uit verschillende modules; Foto: SIO4

SIO4 model CUBE: Moderne stenen keuken bestaande uit verschillende modules; Foto: SIO4

Het CUBE-model van SIO4 bestaat uit individuele, vrijstaande modules. Deze vrijstaande modules kunnen als zodanig worden opgezet of ontworpen als grote keukeneilanden met een doorlopend werkblad. Elke module staat voor een specifiek werkgebied en biedt maximale functionaliteit: de kookmodule is uitgerust met een spoelkookplaat, de werkmodule heeft een elektrisch hefsysteem en een geïntegreerd stellingsysteem kan worden gebruikt als staaf, aanrecht of extra plank.

SIO4 EEN

Drijvend kookeiland gemaakt van natuursteen: SIO4 Model One; Foto: SIO4

Drijvend kookeiland gemaakt van natuursteen: SIO4 model ONE; Foto: SIO4

Met het buitengewone model ONE lijkt SIO4 de wetten van de fysica te negeren, omdat de stenen keuken boven de grond lijkt te zweven. De basisstructuur van de ONE-keuken is een frame dat alle afzonderlijke componenten van de keuken verbindt en bij elkaar houdt. Maar het unieke ontwerp doet niet alles: de SIO4 ONE keuken heeft ook functionele uittrekelementen met een push-to-open systeem, zodat het greeploze ontwerp niet hoeft te worden onderbroken. Bovendien kan het frame individueel worden geverfd en zo worden aangepast aan de rest van het keukenontwerp.

Conclusie: Hoogwaardige keukens voor hoge kwaliteitseisen

Natuursteen in combinatie met een buitengewoon design en concept heeft natuurlijk zijn prijs. Daarom zijn SIO4-keukens niet bedoeld voor die keukenkopers die op zoek zijn naar een goede en goedkope keuken van de plank. Wie echter op zoek is naar een unieke keuken in een nobel, modern design en met hoogwaardige afwerking is bij SIO4 in goede handen.

Bulthaup, Poggenpohl, Siematic, Warendorf, Eggersmann en andere designer keukens in vergelijking van fabrikanten