Sapcentrifuge: Groenten en fruit op de juiste manier sap maken met apparatuur

Vers sap is een delicatesse – of het nu groente- of vruchtensap is. Sap smaakt het best vers en is nog beter en goedkoper dan sappen uit de supermarkt. Om vers sap te kunnen persen, heb je een sapcentrifuge nodig. Maar niet alle sapcentrifuges zijn praktisch – waar u op moet letten met deze apparaten, kunt u hieronder lezen.

De moderne en westerse wereld is geobsedeerd door een gezonde levensstijl. Waar je ook kijkt, het internet, de reclameposters op straat en de artikelen in kranten en tijdschriften overweldigen ons met informatie over voeding en fitness. Iedereen wil mooi en gezond zijn. Zelfs in onze kindertijd zeiden ouders en grootouders: “Eet veel groenten en fruit – dit is de enige manier om op te groeien en sterk te worden”. We hielden nog steeds niet van de gekookte bloemkool. Tegenwoordig weten we als volwassenen echter hoe we de gezonde angst van groenten kunnen wegnemen – bijvoorbeeld als bloemkool in de oven met veel gegratineerde kaas of selderij gemengd met wortelsap. Heerlijk!

Praktische en gebruiksvriendelijke sapcentrifuges

Als je een verlangen en eetlust hebt voor een vers appelsap, wil je niet lang te maken hebben met ingewikkelde functies. Daarom moeten de functies altijd gemakkelijk te gebruiken zijn en moet de sapcentrifuge snel en zorgvuldig werken – een hoog wattage (idealiter ongeveer 1000 watt), een hoog aantal bochten en een hoge sapopbrengst zijn hiervoor bepalend. Een goede sapopbrengst wordt gekenmerkt door het feit dat de groenten en fruit verstoken zijn van sap en alleen een droge afvallen overblijft. De grootte van het apparaat is echter bijzonder belangrijk. De trechter moet zo groot zijn dat er hele vruchten doorheen passen (nee, geen watermeloenen), zodat je ze niet extra hoeft te snijden. Een hele appel moet er zonder problemen in passen. Ook moeten de containers zo groot zijn dat u de machine niet na elke afzonderlijke sap hoeft te reinigen. Bovendien moet de sapcentrifuge eenvoudig te demonteren zijn en de afzonderlijke onderdelen vaatwasmachinebestendig. Niets is vervelender dan een sapcentrifuge die ingewikkeld is om schoon te maken en te demonteren. Het volume moet ook worden opgelet, zodat tijdens het persen van het ochtendsap de hele nachtbar niet gelooft dat een Airbus A380 naast de deur zou opstijgen. Het materiaal is ook een belangrijk criterium om een lange levensduur van de sapcentrifuge te garanderen.

Lees ook:   Wat Kost Een Golden Retriever Pup?

Wetenswaardig: Een alternatief voor de elektrische sapcentrifuge is de stoomjuicer, die al sinds de 20e eeuw wordt gebruikt. Hier worden de vruchten met stoom geperst en wordt het sap tegelijkertijd bewaard.

Maak heerlijke recepten met sapcentrifuges

Nu kan niets sap in de weg staan – behalve mogelijk een stroomstoring, het gebrek aan groenten en fruit, een aardbeving of een aanval door moordende tomaten. Met de sappen gemaakt van groenten of fruit kun je je kookkunsten uitbreiden. Tover een heerlijke smoothie met vruchtensap en amandelmelk tevoorschijn! Of maak je eigen groentebouillon door verschillende groenten te persen en de reductie in je sauzen en soepen te gieten! Probeer de droge restjes in de pan te bakken of gebruik ze als vulling voor de kerstgans! Met een sapcentrifuge heb je eindeloze mogelijkheden om gezonder en bewuster van je leven te genieten.

Foto credit: Bosch sapcentrifuge – Bosch Home