Controle keukenmachine: Kenwood, KitchenAid of Thermomix

Kenwood, KitchenAid of Thermomix – de meningen over dit onderwerp lopen uiteen. Meestal zweer je bij de machine die je gebruikt, maar hoe kan het geheel objectief worden geëvalueerd? U kunt niet altijd vertrouwen op tests op internet, omdat ze vaak worden gesponsord door bepaalde bedrijven. Daarom is hier een objectief artikel dat het voor u gemakkelijk moet maken om de juiste machine te kiezen. Of misschien wilt u twee of alle drie de gepresenteerde keukenmachines bezitten – omdat ze allemaal voor- en nadelen hebben en elk een speciaal geschikt doel hebben.

Heb ik wel een keukenmachine nodig?

Je moet jezelf deze vraag eerst stellen voordat je het juiste model kiest. Allereerst moet je jezelf afvragen HOE je kookt. De keuze van de keukenmachine hangt hier sterk van af. In principe kan een onderscheid worden gemaakt tussen verschillende agitatoren. De KitchenAid heeft een roerwerk dat van boven naar het roerwerk komt, de Thermomix heeft een roerwerk aan de onderkant, wat ideaal is om te mengen en te roeren. Het koken van soepen kan er ook uitstekend mee. De Kenwood combineert deze twee mogelijkheden, omdat het een extra opzetstuk heeft om van onderaf te roeren. Maar nu komen we bij de belangrijke vraag.

Wat wil je precies doen met de keukenmachine?

Als je verse babypap wilt bereiden, van heerlijke zelfgemaakte soepen houdt en verse granen tot fijn meel wilt schilderen, dan is de Thermomix een zeer goede keuze voor jou.
Ben je daarentegen een gepassioneerde bakker en experimenteer je graag met deeg, dan is KitchenAid de ideale partner in je keuken! Deze keukenmachine is ook geschikt voor middelgrote tot grote gezinnen. Als je daarentegen rauw voedsel uit je keukenmachine wilt snijden, deeg wilt roeren en mengen, dan ben je goed geadviseerd met de Kenwood. Deze keukenmachine is ook zeer geschikt als je een heel groot gezin hebt of graag kookt, bakt en eten klaarmaakt voor je bezoek.

Lees ook:   Kip stripes met sesam

Moet het echt zo’n dure machine zijn?

Natuurlijk zijn er ook veel goedkope keukenmachines op de markt, maar de investering in een van deze merkapparatuur is zeker de moeite waard. Hier krijgt u niet alleen optimaal advies van de gespecialiseerde dealer en heeft u een lange garantieperiode, maar krijgt u ook een professionele reparatie na jaren en vooral: Alle reserveonderdelen zijn altijd beschikbaar als de fabrikanten van goedkope keukenmachines misschien lange tijd niet meer bestaan. De kwaliteit is ideaal. Dit begint bij de behuizingen, die gemaakt zijn van gegoten aluminium en niet van plastic. Hierdoor zijn de machines zwaar en staan ze stevig op het werkblad, zelfs bij het kneden van grote en zware hoeveelheden deeg. De prestaties van de motoren zijn permanent goed. Wat heb je aan een keukenmachine die geen kracht heeft? Ook wat aftopping betreft, staan de keukenmachines van het merk op nummer 1.

Foto credit: kitchenaid.de