Hoge kasten: soorten, maten, afmetingen en tips voor keukenplanning

Hoge kasten zijn de perfecte metgezellen in uw keuken als het gaat om optimaal gebruik van de ruimte. Ze kunnen zich aanpassen aan het ontwerp van uw keuken of, wat op dit moment trendy is, dienen als blikvanger in uw kook- en eetkamer.

Typen

Hoge kasten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

Hoge kast met uittrekbare delen

Een hoge kast met de trendy apothekersuittreksels, die gemakkelijk in te trekken en in te trekken zijn en geschikt zijn voor het opbergen van een breed scala aan keukengerei, kunt u meestal plannen als een integraal onderdeel van uw keuken. Zo past het zich perfect aan de rest van het keukenmeubilair aan in hoogte, diepte en ontwerp, en resulteert het in een harmonieus totaalbeeld met de andere componenten.

Hoek hoge kasten

Zwarte keuken met hoge hoekkasten; Foto: Schwab Küchen Salzburg

Een hoek hoge kast is de perfecte verbinding tussen twee poten van je keuken. Het biedt veel opbergruimte, omdat het overtuigt met een grote diepte. Meer informatie over hoekkasten vindt u in de sectie hoekoplossingen.

Apothekerskast

Een apothekerskast is een trendy element in een moderne keuken, die inspireert met veel opbergruimte en een aansprekende uitstraling.

Hoge kast met draaideuren

hoge kast met draaideuren; Foto: Easy

hoge kast met draaideuren; Foto: Easy

Een hoge kast met draaideuren is de meest gebruikte variant van hoge kasten. Het dient vaak als een nutskast en heeft ruimte achter een van de deuren voor bezems, emmers en stofzuigers.

Toepassingen

Hoge kasten dienen als opslag voor allerlei soorten keukengerei. In de kast van een apotheker vinden kleine materialen, zoals kruiden en benodigdheden, een optimale plaats. In een hoge kast met draaideuren worden schoonmaakmiddelen op een visueel aantrekkelijke manier opgeborgen. Vooral apparaten zoals de stofzuiger of bezem zijn terughoudend om in de weg te staan en waarderen nog steeds de snelle toegang.

Lees ook:   Zit jouw klassieke gerecht in de nieuwste Foodies?

Planning & Afmetingen

Hoge kasten voor de keuken zijn verkrijgbaar in standaard en speciale afmetingen. De breedte kan worden gekozen op basis van uw wensen en doel, de diepte moet worden aangepast aan de rest van het keukenmeubilair. Meestal is dit 60 centimeter. Een hoge kast kan zich qua uitstraling en design precies aanpassen aan het bestaande meubilair, of scoren als solitaire met een sensationeel design. Dit kan een hoogglans contrasterende kleur zijn, of een versie in massief hout. Dat laatste zal meestal het geval zijn bij een apothekerskast.

Onze tips

Als je iets extravagants wilt, kies dan voor een apothekerskast, misschien in een contrasterende kleur. Deze liefdevol ontworpen en praktische hoge kasten zien er niet alleen geweldig uit, ze zijn ook ideaal voor het opbergen van veel onderdelen en zorgen zo voor orde in uw keuken.

Omslagfoto: HAKA keuken