De Hoe een vriezer werkt is vrijwel identiek voor alle apparaten. Er zijn echter verschillende soorten kou: statisch, gebrouwen of geventileerd. De kou statisch is het basiskoelsysteem van de eenvoudigste vriezers. De kou Gebrouwen wordt verkregen dankzij een ventilator die de koude lucht roert en distribueert om een homogene bevriezing van het voedsel te garanderen. De kou Geventileerde is de koude die wordt gebruikt in Amerikaanse koelkasten. Het is een droge verkoudheid die je vrijstelt van ontdooien. De energieklasse van diepvriezers bestaat zoals voor alle andere huishoudelijke apparaten. Energieklasse A++ en A+ vriezers zijn het zuinigst om energie te verbruiken.
Wat is het koelprincipe van een vriezer?
De vriezer absorbeert warmte uit voedsel om het naar buiten te evacueren. Het mechanisme werkt via een Koelmiddel die door een koelcircuit. Tijdens de passage in het circuit wordt de vloeistof verdampt en gaat naar de staat gasvormig. Het resulterende gas wordt vervolgens omgeleid naar een compressor die het gas zal comprimeren en verhoog de temperatuur. Dan gaat het gas door een condensator (het spoeltje aan de achterkant van de vriezer) om terug te keren naar de vloeibare toestand en evacueren naar buiten alle warmte geabsorbeerd. Tot slot de vriesregelaar koelt de vloeistof maximaal af om een negatieve temperatuur wat leidt tot de bevriezing in het apparaat.
Andere elementen die bijdragen aan de werking van de vriezer
Andere stukken nemen deel aan de Vriesproces :
- de thermostaat : zijn functie is om de temperatuur te bereiken;
- de motor : het betrekt de compressor;
- de tegenstand : het voorkomt dat de verdamper bevriezen waardoor de verkoeling.
De verschillende koelsystemen van een vriezer
Het koelcircuit is praktisch identiek van het ene diepvriesmodel naar het andere, maar diepvriezers bieden meerdere Koelsystemen :
- Statisch : Dit vriesmodel maakt gebruik van de Conventioneel koelsysteem. Warme lucht stijgt op terwijl koude lucht naar beneden blijft. Het is daarom noodzakelijk om waakzaam te zijn over de distributie van voedsel in de vriezer.
- Gebrouwen : Dit vriesmodel heeft een waaier Waardoor homogeniseren van de temperatuur dankzij het mengen van de lucht. Het koud gebrouwen voorkomt grotendeels de vorming van vorst.
- Geventileerde : efficiënt en economisch, dit koelsysteem rust de High-end apparaten zoals de kast met vriesvak of de Amerikaanse koelkast. Dit type vriezer biedt een constante temperatuur, omdat de lucht volledig wordt geëvacueerd en de “No Frost” -technologie u bevrijdt van de Ontdooien en dat doe je Energiebesparing. Het grootste nadeel van deze koude modus is echter dat het droogt sneller uit voedsel.
Kenmerken van gebrouwen koude
De koud gebrouwen of dynamisch is een luchtkoelingstechnologie die werkt via een waaier gelegen op de bodem van de vriezer. De omgevingslucht is Gebrouwen en de koud is beter verdeeld in het apparaat voor een homogeen bevriezen voedsel in de vriezer. De belangrijkste voordelen van gebrouwen koude zijn eenBetere voedselconservering in de vriezer. De geroerde lucht maakt het ook mogelijk om Vries producten sneller in dan een vriezer om statische kou. De koud gebrouwen heeft nog steeds het nadeel van een hoge luchtvochtigheid die de vorstvorming Vandaar de noodzaak van een regelmatig ontdooien.
Kenmerken van geventileerde kou
Het is een droog koud. Het wordt ook wel “Geen vorst” vanwege de vorming van vorst vrijwel onbestaande voor dit type apparaat. Deze koelmodus is het meest actueel en de meest efficiënt Vandaag. Het is aanwezig op Alle Amerikaanse koelkasten. Het werkt dankzij een waaier die de omgevingslucht roert. Lucht circuleert in een Verdamper wie voert al het vocht af aan de buitenkant van de vriezer. De omgevingslucht is dus koud en droog. Dit koelsysteem heeft vele voordelen:
- Een Snelle koeling omgevingslucht na elke deuropening;
- de lucht zodanig wordt verdeeld dat homogeen in de vriezer;
- De droge kou maakt het mogelijk om vorstvorming verminderen op de wanden van de vriezer;
- Een Betere conservering Levensmiddelen.
De energieklasse van de vriezer
Net als andere apparaten, Diepvriezers worden gedistribueerd door Energieklasse met de letters A tot G. Het gebruik van een vriezer is identiek aan dat van een koelkast. Beide werken 24 uur per dag. De Energieprestaties van uw vriezer moet daarom in aanmerking worden genomen in de begroting van het huis. De Stroomverbruik van een vriezer kan variëren van 100 tot 300 kWh/jaar Dit vertegenwoordigt een jaarlijkse elektriciteitskost van € 15 tot € 45.
De autonomie van de vriezer is een belangrijk element om rekening mee te houden. Het vertegenwoordigt de aantal uren waarbij de vriezer houdt een temperatuur onder nul om de bevriezing sommige voedsel. Dit is een interessante optie in het geval van Stroomuitval of mislukking, omdat het voorkomt dat producten dooi.
Inhoudsopgave