Waarom aandacht moet worden besteed aan de kwaliteit van keukenkastjes

De postbode was terug en bracht kleurrijke brochures – met geweldige keukenaanbiedingen. In de winkel ziet de keuken er verleidelijk uit en soms maak je zelfs de fout om de keuken meteen te kopen. Maar meestal zijn de keukenkastjes niet wat je wilt. Omdat de kwaliteit van de keukenkasten zorgvuldig moet worden gecontroleerd om niet alleen tijd, maar ook kosten te besparen.

Zelfs als uw budget klein is, moet u altijd letten op wat uw keuken wel en niet moet kunnen doen. Daarnaast moet het ook bij je persoonlijkheid passen – want je moet er vele jaren mee kunnen leven en werken. Natuurlijk zijn er goedkope aanbiedingen die de moeite waard zijn en op de lange termijn echt leuk. Terwijl zelfs goedkope vaatwassers doen wat ze moeten doen en ook met goedkope ovens kunnen worden gekookt, kunnen keukenkastjes snel onaantrekkelijk worden door gebrek aan kwaliteit. Natuurlijk kun je gerechten en keukengerei zelfs in lelijke keukenkastjes bewaren, maar wat heb je aan het kopen van een goedkope designkeuken als het lijkt alsof hij na een jaar een bombardement heeft overleefd? Maar de oplossingen zijn eenvoudig en niet eens duur.

Stof, stof overal

Stof komt in elke scheur en elke hoek. Daarom kiezen steeds meer mensen voor minimalistische interieurs, waarbij veel kleine decoratieve objecten – ook wel stofvangers genoemd – gewoon wegvallen of in kasten met glazen deuren staan. Een modern interieur stelt je in staat om snel te stofzuigen – in tegenstelling tot oma, die honderden kleine kattenfiguren op de plank heeft, die twee uur meer nodig hebben om schoon te maken. Nou, oma heeft ook tijd voor zoiets, ze is tenslotte met pensioen. Maar we moeten werken en hebben geen tijd voor kattenfiguren en stof. Daarom moeten keukenkastjes uitstekende handgrepen vermijden – omdat ze op magische wijze stof aantrekken. Nog gemener zijn handgrepen die een kleine strook vormen met een nis, die nog moeilijker schoon te maken zijn. Op een gegeven moment geef je het afstoffen op en laat je de handvatten gewoon aan hun lot over. Heel belangrijk: geen uitstekende handgrepen.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Preisoep met gerookte haring en mosselen

Lak met bubbeleffect

Ja, niemand heeft er iets aan als de mooie, glanzende verf kleine belletjes aan de keuken heeft en op sommige plaatsen zelfs is afgebladderd. Dit gebeurt wanneer de kasten boven het fornuis of de waterkoker worden gemonteerd: De waterdamp verzacht de onderste lak van het keukenkastje en vormt zo kleine belletjes. Na enige tijd bladdert de verf af en laat een onregelmatig en lelijk effect achter. Maar als je van een discrete tweedehands look houdt , ga er dan voor! Als u uw verffront intact en lang wilt houden, moet u kiezen voor laatste stroken aan de onderkant van de kastdeur. Deze voorkomen dat de waterdamp in de verfopbouw terechtkomt.

De deuren van Pisa

Goedkope kasten hebben weinig en onstabiele ophangingen voor de kastdeuren, die na korte tijd gewoon lusteloos in de rails hangen en niet vlak sluiten. Als u het effect van schuine deuren wilt voorkomen, moet u letten op de kwaliteit van de scharnieren, zodat de kastdeur altijd vlak en recht sluit, zonder aanpassing.

Soms is meer gewoon meer

Alle mooie designkasten zijn nutteloos als het interieur weinig opbergruimte biedt. Let dus ook op de functionaliteit van de keukenkastjes! Het is altijd beter om iets meer opslagruimte beschikbaar te hebben dan je elke keer dat je een nieuwe serviesset koopt zorgen te moeten maken over de ruimte.

Dus als je nu de keukenstudio binnenstormt en de keukenaanbiedingen bekijkt, vergeet dan niet: geen uitstekende handgrepen, fronten met sluitstrip, goede deurophangingen en praktische opbergruimte. Een kattenfiguur mag misschien wel – maar alleen misschien.

Lees ook:   Gevuld stokbrood met gehakt

Foto credit: Tischlerei Sigg