Hoe schadelijk is de magnetron?

Of je houdt van ze, of je wijst ze volledig af. We hebben het over de magnetron. In de meeste huishoudens is het een integraal onderdeel van de keuken en wordt het gebruikt voor het ontdooien en verwarmen van voedsel. Maar hoe schadelijk is de straling van de magnetron eigenlijk en maakt voedsel uit de magnetron je eigenlijk ziek?

Is microgolfstraling gevaarlijk?

Bijna geen enkel ander keukenapparaat verdeelt de samenleving zo sterk als de magnetron. Een groot aantal supporters heeft te maken met evenveel negatieve houdingen. Er is geen grijs gebied. Of je houdt van de magnetron, of hij past niet in je keuken. Hand op het hart: Kun je je in zo’n gestandaardiseerd land als Duitsland voorstellen dat een keukenapparaat met schadelijke straling zelfs op de markt kan worden gebracht en verkocht? In tal van tests heeft het Federaal Bureau voor Stralingsbescherming nooit meer dan 1 procent van de opgegeven grenswaarde gemeten. We hebben het over moderne en natuurlijk volledig intacte magnetrons.

Magnetrons hebben een slechte reputatie

Magnetrons hebben een slechte reputatie

Vernietigt de magnetron vitamines in voedsel?

Naast de bezorgdheid over straling circuleert er nog een hardnekkig gerucht. Tegenstanders van microgolven beweren dat het verwarmen van het voedsel in de magnetron moleculen vernietigt en vitamines berooft. Vanuit een puur wetenschappelijk oogpunt rijst de vraag waar de vitamines naartoe moeten. Er is ook sprake van resulterende verontreinigende stoffen en dit gerucht is ook weerlegd door de BfS. Het is echter een feit dat vitamines, eiwitten en koolhydraten veranderen tijdens de bereiding van voedsel. Maar dit komt niet door een magnetron, want hetzelfde gebeurt bij het bereiden op het fornuis. Wanneer je het hebt over ongezond voedsel uit de magnetron, moet je context maken over kant-en-klaarmaaltijden. Want niet de bereiding in de magnetron, maar de grip op ongezond voedsel is het probleem.

Vernietigt de magnetron de vitamines in ons voedsel?

Vernietigt de magnetron de vitamines in ons voedsel?

Zijn dingen uit de magnetron radioactief?

In tal van professionele en fabrikantonafhankelijke tests zijn microgolven getest op het risico van straling en de vernietiging van vitale stoffen in voedsel. Geen van de geruchten heeft zich laten gelden en zou in een test kunnen worden bewezen. Experts zijn het erover eens dat u tot 80 procent energie kunt besparen met een magnetron in vergelijking met voedselbereiding op het elektrische fornuis. Dit is goed nieuws na zoveel gevaren waar jullie al jaren voor gewaarschuwd zijn en waarvoor geen bewijs is.

Lees ook:   Hemingway Daiquiri

Nieuwe en natuurlijk intacte magnetrons zijn geen risico voor uw gezondheid. Je kunt jezelf bevrijden van deze zorgen en voortaan plausibele argumenten bij de hand hebben in relevante gesprekken.

Is teflon coating giftig?