Geniet langer van vers voedsel met BioFresh Safes van Liebherr

Het immer populaire en bekende gezegde “Je bent wat je eet” is geen toeval. Een gezond voedingspatroon vormt de basis voor ons fysieke en mentale welzijn. Deze omvatten vooral veel verse vitamines. Met Liebherr’s BioFresh technologie is het nu mogelijk om nog langer van vers voedsel te genieten.

Een gezond voedingspatroon wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Vers en hoogwaardig voedsel speelt hierbij een belangrijke rol. Maar niet alleen de kwaliteit, ook het type verpakking wordt steeds belangrijker. Duurzaamheid en milieuoverwegingen bepalen onze benadering van voedsel. Toch wordt er nog steeds veel te veel voedsel weggegooid.

Voedselverspilling: dit is hoeveel we weggooien

Meer dan 50 kg voedsel per persoon in Duitsland belandt jaarlijks in de bak. Voor een groot deel belanden vers voedsel zoals groente en fruit, maar ook brood, zuivelproducten, yoghurt en fastfood belanden in de vuilnisbak. Deze verspilling van voedsel kon eenvoudig worden vermeden: enerzijds door bewust te winkelen en anderzijds door een goede opslag.

Ideale voedselopslag

Verschillende voedingsmiddelen vereisen verschillende bewaarcondities. Bovenal zijn de temperatuur en luchtvochtigheid belangrijk voor de houdbaarheid van het voedsel. Er zijn veel voordelen verbonden aan de juiste opslag in de koelkast: Naast het duurzaamheidsaspect en dat voedsel alleen zijn volle smaak ontwikkelt met de juiste opslag, kunnen er ook grotere hoeveelheden voedsel worden bewaard.kan worden gekocht.

Liebherr BioFresh: Het feelgood klimaat voor voedsel

BioFresh koelkast van Liebherr – Altijd thuis vers voedsel op de markt

Elke dag boodschappen doen is voor velen onmogelijk in het dagelijks leven en daarnaast wil je de tijd anders gebruiken. Vooral gevoelige voedingsmiddelen zoals sla, bessen of vis en vlees gaan echter niet lang mee in de koelkast. Dan moet je of weinig kopen, snel eten of gewoon weggooien. Met BioFresh is er nu echter een technologie van Liebherr die de houdbaarheid van zelfs bederfelijk voedsel aanzienlijk verlengt en ook vitamines en voedingsstoffen behoudt.

Lees ook:   met deze tips is je ijskast in 5 stappen schoon

Langere houdbaarheid door ideale bewaarcondities

Dankzij BioFresh Safes van Liebherr wordt voedsel bewaard bij een temperatuur van iets meer dan 0 graden Celsius en een ideale luchtvochtigheid. Deze combinatie betekent dat voedsel dagen later nog vers van de markt is. Het resultaat: langer houdbaar, minder voedselverspilling. Met BioFresh blijven zelfs pluksalades tot 8 dagen vers, andere groenten en fruit zoals wortels of appels blijven zelfs een maand vers in de koelkast.

Een overzicht van alle voedingsmiddelen en de ideale BioFresh Safe inclusief de bijbehorende houdbaarheid vind je hier.

De BioFresh Safes in een oogopslag

Groenten en fruit kun je het beste bewaren bij bijna 0 graden Celsius en een hoge luchtvochtigheid in de Fruit & Groente veilig in de ideale omstandigheden.

Groenten en fruit kun je het beste bewaren bij bijna 0 graden Celsius en een hoge luchtvochtigheid in de Groente & Fruit veilig onder de ideale omstandigheden.

Vlees en worsten zijn erg veeleisend. Ze bewaren optimaal in de BioFresh-DrySafe bij een lage luchtvochtigheid en een temperatuur van iets meer dan 0 graden Celsius.

Vlees en worsten zijn erg veeleisend. Ze bewaren optimaal in de BioFresh-DrySafe bij een lage luchtvochtigheid en een temperatuur van iets meer dan 0 graden Celsius.

De Vis & Zeevruchten veilig is perfect voor visliefhebbers: bij -2 graden Celsius verdubbelt de houdbaarheid van vis en zeevruchten opnieuw in vergelijking met BioFresh-Safe.<span stijl="lettergrootte: 16px;"> </spanwijdte>

De vis – zeevruchtenkluis is perfect voor visliefhebbers: bij -2 graden Celsius verdubbelt de houdbaarheid van vis en zeevruchten in vergelijking met de BioFresh-kluis.

Zuivelproducten zoals kaas of yoghurt hebben ook speciale eisen op het gebied van klimaat. Ze kunnen ook het beste in de DrySafe worden bewaard bij temperaturen net boven de 0°C.

Zuivelproducten zoals kaas of yoghurt hebben ook speciale eisen op het gebied van klimaat. Ze kunnen ook het beste in de DrySafe worden bewaard bij temperaturen van iets meer dan 0 graden Celsius.

Liebherr vloerstaande en inbouwunits met BioFresh functie

Heb je de smaak te pakken? Wij vertellen u welke Liebherr vloerstaande en inbouwunits zijn uitgerust met BioFresh Safes:

Naar de vrijstaande units met BioFresh functie

Naar de vrijstaande units met BioFresh functie

Naar de inbouwapparatuur met BioFresh functie

Naar de inbouwapparatuur met BioFresh functie

Liebherr BioCool Box – Het iets andere groente- en fruitcompartiment

Iedereen kent het: het groente- en fruitcompartiment in conventionele koelkasten, wat echter weinig of geen effect heeft op de versheid en houdbaarheid van het voedsel. Het compartiment biedt alleen een aparte opslagruimte voor groenten en fruit. De situatie is anders met de BioCool Box van Liebherr. Dankzij BioCool kunnen verse groenten en fruit niet alleen worden gescheiden, maar ook onder ideale omstandigheden worden bewaard. Door het vocht in de BioCool Box te reguleren, blijven appels, wortelen, peren, radijsjes en al het andere langer eetbaar en vers.

Lees ook:   Proef traditie: pandancake met kokosglazuur

DuoCooling – De Liebherr versheidsstandaard

Liebherr hecht veel belang aan de versheid van voedsel en stelt daarom hoge eisen vanaf de ontwikkelingsfase. Alle Liebherr koel- en vriescombinaties hebben de zogenaamde DuoCooling functie. Dit zorgt ervoor dat voedsel – ongeacht waar het in de koelkast wordt bewaard – altijd beschermd is tegen uitdroging en dus nog langer vers blijft. Dit is standaard van versheid bij Liebherr, zelfs zonder BioFresh-technologie.

Dankzij de DuoCooling-technologie kan de temperatuur in Liebherr koelkasten en diepvriezers nauwkeurig en individueel worden ingesteld en geregeld. Concreet betekent dit dat de koel- en vriesdelen niet via een opening met elkaar verbonden zijn, waardoor er geen luchtuitwisseling is. Op deze manier voorkomt DuoCooling dat het voedsel uitdroogt en zorgt het ervoor dat het langer vers blijft en dat geuren uit het koel- of vriesgedeelte niet worden overgebracht naar het andere compartiment.

Liebherr koel-vriescombinaties met DuoCooling functie

Naar de vrijstaande units met DuoCooling-functie

Naar de vrijstaande units met DuoCooling-functie

Naar de inbouwapparatuur met DuoCooling functie

Naar de inbouwapparatuur met DuoCooling functie

Meer informatie over Liebherr