Via het keukenkastje in de bijkeuken: keuken en bijkeuken van nobilia, Leicht, Schüller en Siematic

Vroeger was het een natuurlijk onderdeel van veel appartementen: de bijkeuken. De keukenfabrikanten LEICHT, Schüller en SieMatic brengen het terug met nieuwe concepten en verbinden het met een andere ruimte van centraal belang – de keuken. De nieuwe ideeën voor opbergruimte en doorgang in de keukenkastwand van de drie gerenommeerde keukenfabrikanten presenteren we hier in meer detail.

Bijkeuken – waarvoor?

Een bijkeuken heeft twee grote voordelen: het biedt opslagruimte en maakt het gemakkelijker om orde te houden in het appartement. Moderne appartementen hebben vaak geen opslagruimte, dingen zoals stofzuigers, drankkratten, wasdrogers, enz. nemen ruimte in beslag in de gang of badkamer en creëren snel rommel. Opslagruimtes, indien beschikbaar, worden vaak alleen onhandig gebruikt. De bijkeuken, zoals gepresenteerd door de fabrikant Schüller, kan bijvoorbeeld zelfs in kleine keukens worden gerealiseerd door middel van praktische kastconcepten. Dit is bijzonder slim – de leefruimte wordt immers steeds kleiner, vooral in steden.

Bijkeuken van nobilia

Moderne uittrektechnieken en organisatorische oplossingen zorgen voor voldoende opslagruimte; Foto: nobilia

Moderne uittrektechnieken en organisatorische oplossingen zorgen voor voldoende opslagruimte; Foto: nobilia

nobilia biedt praktische, individuele oplossingen voor wassen, reinigen, opslaan en recyclen – zelfs in de kleinste ruimtes. Het uitgebreide assortiment en de vele praktische accessoires maken een optimale ruimteplanning mogelijk, perfect afgestemd op uw behoeften. Bij nobilia biedt u veel Stauruam, korte woon-werkverkeer, praktische meubeloplossingen voor wasmachines, drogers en Co en is uit te breiden met veel accessoires en accessoires.

Meer informatie over de bijkeuken van Nobilia

Bijkeuken: slimme planning in plaats van extra vierkante meters – toon in toon met de keuken

Het concept van de keukenfabrikant LEICHT creëert een “kamer in een kamer” in de vorm van een inloopkubus. Extra vierkante meters zijn echter niet altijd nodig voor voldoende opslagruimte. SieMatic en Schüller scoren bijvoorbeeld met speciale kastoplossingen die de benodigde opslagruimte verzadigen door een slimme planning alleen. Het bijzondere aan de systemen is dat ze niet alleen qua functionaliteit een stap voor zijn, maar ook naadloos aansluiten bij de uitstraling van de rest van de keuken.

bijkeuken van Schüller; Foto: Schüller

Bijkeuken door LEICHT

De keukenkubus van LEICHT, die is ontworpen als een “kamer in een kamer”, biedt een aantrekkelijke optie voor meer opslagruimte in grote appartementen. De inloop bijkeuken is verborgen achter een keukenfront dat opent als een deur. Het interieur is royaal gedimensioneerd en voorzien van diverse opbergruimte elementen. Naast schoonmaakmiddelen, wasmachine en droger is er ook ruimte voor diverse voedingsmiddelen of een kleine kledingkast.

Kubus van de fabrikant LEICHT; Foto: LEICHT

De verborgen deur leidt naar de bijkeuken; Foto: LEICHT

De bijkeuken biedt veel ruimte; Foto: LEICHT

Bijkeuken van Schüller

De bijkeuken van Schüller is ook toegankelijk en past daarom meer in grote appartementen. Verschillende kastmodules, die visueel niet verschillen van de keukenfronten, kunnen echter anders worden gecombineerd en uitgerust met de elementen van de keuken. Afhankelijk van het interieur van de kast verandert het in een schoenenrek, een droogrek of een recyclingsysteem. Zonder speciale inlays bieden de kasten ook ruimte voor wasmachine en droger.

De bijkeuken van Schüller past optisch 1 op 1 op de keuken; Foto: Schüller

In het systeem van Schüller worden de wasmachine en droger op een verhoogd niveau geïnstalleerd; Foto: Schüller

Bijkeuken van SieMatic

Het luxe keukenmerk SieMatic maakt het eenvoudig om van de keuken een bijkeuken te maken zonder dat er extra ruimte nodig is. Het “MultiMatic” interieurkastsysteem bestaat al sinds 2003 en heeft sindsdien verschillende prijzen ontvangen. In de kasten met multifunctionele rails en de aluminium frames die erin hangen, is er geen ruimte voor een wasmachine, maar je kunt er wel veel keukenapparatuur, planken, opbergdozen en keukenrollen in opbergen. Daarnaast zijn er houders voor glazen en flessen verkrijgbaar.

Opslagruimtesysteem “MultiMatic” van SieMatic; Foto: SieMatic

Een Blick in het “MultiMatic” organisatiesysteem; Foto: SieMatic

Resultaat:

Netheid maakt je blij – daarom is het de moeite waard als je bij het plannen van je keuken voldoende nadenkt over je ruimtebehoefte en de opbergmogelijkheden in je keuken (of in je toekomstige bijkeuken?).

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Soep van vorig jaar

Opbergruimte in de keuken: 7 slimme ideeën en tips voor meer ruimte

Wasmachine in de keuken: het werkt met deze keukenfabrikanten

Omslagfoto: Easy