Kitchenettes met elektrische apparaten

Bij het kopen van uw keuken heeft u verschillende opties: u kunt uw elektrische apparaten afzonderlijk kopen en ze zelf in elkaar zetten. U kunt ook kiezen voor een kitchenette met elektrische apparaten. In dit geval krijg je alles voor een all-inclusive prijs, d.w.z. de koelkast, kookplaat, afzuigkap en andere apparaten die je normaal in je keuken zou gebruiken. Wij geven u graag inzicht in de voor- en nadelen van het kopen van een kitchenette met elektrische apparaten en helpen u hopelijk een beetje tijdens de planning.

Wat onderscheidt de kitchenette met elektrische apparaten en welke kosten moet u betalen?

Kortom, je krijgt hier een “alles-in-één” oplossing. Je koopt alle apparaten in één keer tegen een vaste prijs, waarmee je nauwkeurig kunt rekenen. De apparaten passen allemaal in de kitchenette, u hoeft zich geen zorgen te maken of de afmetingen of aansluitingen passen. Bovendien bespaart u uzelf de tijd en moeite om de afzonderlijke apparaten samen te vinden.

Witte kitchenette

Witte kitchenette met grijs aanrechtblad

De prijs van een kitchenette met elektrische apparaten varieert van ongeveer 700 euro tot 7000 euro. Het wordt voornamelijk gemeten aan de hand van de waarde van de geïnstalleerde apparaten, de gebruikte materialen en de functies die de keuken moet vervullen.

Welke varianten kun je kiezen?

Kitchenettes met elektrische apparaten zijn er in verschillende soorten, ontwerpen, vormen en maten.

Het keukenblok

Het keukenblok is waarschijnlijk de meest klassieke vorm, die ook bekend is van enkele keukens, kantoorkeukens, enz. Het wordt geleverd met rechte lijnen en een eenvoudig ontwerp dat weinig ruimte in beslag neemt. Deze variant is dan ook bijzonder geschikt voor kleine ruimtes of huishoudens met één of twee personen. Een nadeel is dat er hier regelmatig weinig werkruimte is, wat het dagelijks leven voor enthousiaste koks moeilijker kan maken.

Lees ook:   Vaatwasser Reinigen - Hoe Maak Je Die Schoon?

De tweedelige keuken

Als u een grote ruimte beschikbaar heeft, biedt een tweedelige keuken veel voordelen voor u. Je kunt je er gemakkelijk in verplaatsen, hebt vrij veel opbergruimte en zelfs deuren of kachels aan een muur staan deze keuze niet in de weg.

Tweedelige keuken met donkergrijze fronten

Tweedelige keuken met donkergrijze fronten

De hoekkeuken

Deze vorm strekt zich uit over een of meer hoeken, meestal in een L-vorm. Dit scheelt u lange afstanden. Als je liever wat meer werkruimte hebt, is een U-vorm of een G-vorm een goed idee om vierkante ruimtes te vullen.

Cemento keuken van nobilia met leisteengrijs werkblad; Foto: nobilia

Cemento keuken van nobilia in U-vorm met leisteengrijs werkblad; Foto: nobilia

Het kookeiland

Het kookeiland bevindt zich in een keukenblok in het midden van de kamer en is dus van elke kant te bereiken. Op deze manier is het uitstekend om met meerdere mensen te koken; het wordt ook geleverd met veel werkruimte en opslagruimte. Deze vorm wordt vaak gebruikt als roomdivider. Het is echter alleen geschikt voor grote ruimtes, omdat het al veel ruimte in beslag neemt en alleen zinvol is waar er nog voldoende vrije ruimte is voor beweging.

Welke apparaten zijn geïntegreerd?

Met welke elektrische apparaten de kitchenette wordt geleverd, hangt af van het gekozen model. Hieronder geven we een overzicht van de regelmatig meegeleverde apparaten:

Koelkast

koel-vriescombinatie van LIebherr; Foto: Liebherr

Dit is (vrijwel) altijd inbegrepen. Deels heeft het een eenvoudige vriezer, deels is het een hele koel-vriescombinatie.

Meer informatie over koelkasten

Haard

Het fornuis is een integraal onderdeel van elke kitchenette. De laatste jaren nemen industriële kookplaten steeds vaker de plaats in van keramische of keramische kookplaten. De bediening verloopt vaak via touch sensor knoppen.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Groentewok met kip en kokosmelk

Meer informatie over kookplaat & fornuis

Oven

Siemens oven met zelfreinigende pyrolyse functie; Foto: Siemens

Siemens oven met zelfreinigende pyrolyse functie; Foto: Siemens

Dit is meestal te vinden in grotere keukens, in kleinere vrij zelden, omdat op deze manier ruimte kan worden bespaard. Hij commt met diverse functies zoals convectie/hete lucht, grill, maar ook stoomkoken of zelfreinigend.

Meer informatie over ovens &steamers

Afzuigkap

Het verwijdert de geuren die tijdens het koken worden geproduceerd, zodat ze zich niet door de kamer verspreiden. In de meeste gevallen worden wandafzuigkappen boven het fornuis geïnstalleerd, maar in grotere keukens worden ook onderbouwafzuigkappen gebruikt.

Meer informatie over afzuigkappen

Vaatwasmachine

Hier kunt u letten op een laag elektriciteits- en waterverbruik, dat verschilt afhankelijk van de fabrikant. Met behulp van een eco-programma kan extra energie worden bespaard.

Meer informatie over de vaatwasser