Warm soep op in de magnetron

Opwarmsoep in de magnetron

De magnetron is een van de belangrijkste keukenapparatuur in veel huishoudens. Moderne elektrische apparaten zijn tegenwoordig geschikt voor ontdooien, verwarmen, koken of nu ook om te grillen. Voor elke taak zijn de magnetrons uitgerust met verschillende programma’s. Door het hoge wattage worden veel gerechten al na enkele ogenblikken bereid. Als je alleen kant-en-klaar voedsel wilt verwarmen, zoals een soep, moet je op een paar dingen letten.

Voedsel uit de koelkast moet langer worden verwarmd

Moderne magnetrons kunnen tegenwoordig eenvoudig worden aangepast aan de gewenste taak. Je hebt heel vaak een instellingsoptie voor een programma. Het wattage kan apart worden gekozen. Bij het verwarmen van een soep wordt bijvoorbeeld alleen een laag wattage gebruikt. De soep is al klaar en hoeft alleen nog maar verwarmd te worden. Bij het verwarmen is tijd belangrijker dan de hoeveelheid wattage. Als de soep kamertemperatuur heeft, moet een kortere tijd worden gekozen dan wanneer het voedsel uit de koelkast komt. Om ervoor te zorgen dat de soep niet spat bij verhitting, moet het gebruikte vat altijd worden afgedekt.

Magnetronschalen maken koken of verwarmen gemakkelijker

Soepen kunnen natuurlijk direct in het bord of in een soepkom worden verwarmd. In speciale magnetrongerechten is het eten gemakkelijker te bereiden. Bovendien hebben goede magnetronschotels thermische bescherming. Dit betekent dat de gerechten gemakkelijk aan te raken zijn na verwarming of verwarming. Een goed verwarmde soep heeft een temperatuur van ongeveer 75 tot 80 °C. Als de soep in het bord wordt verwarmd, wordt de warmte overgedragen aan het porselein en is er een risico op letsel wanneer het uit de magnetron wordt verwijderd. Ook is het gevaarlijk dat je vaak niet ziet hoe heet de verwarmde vloeistoffen uit de magnetron eigenlijk zijn.

Lees ook:   Sneak peek: tarte bourdaloue op de cover van Foodies

Een soep duurt slechts een paar minuten in de magnetron

Als je een soep in de magnetron wilt opwarmen, moet je kiezen voor een wattage tussen de 400 en 600 watt. Een kwart liter heldere soep zonder afzettingen heeft na ongeveer twee tot drie minuten de juiste temperatuur. Een halve liter duurt ongeveer een minuut langer. Een stoofpot met vlees en groenten moet ongeveer vijf minuten worden verwarmd. Het is ook mogelijk dat de soep in verschillende stappen wordt verwarmd. Om dit te doen, stelt u eenvoudig een tijd van twee minuten in en controleert u de temperatuur. Het proces wordt dan gewoon herhaald.

nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.