9 keukenverlichting trends – Ideeën voor een modern huis

Het is ongelooflijk wat frisse verlichting met een kamer kan doen. Of het nu gaat om het simpelweg veranderen naar een helderder of zwakker licht of een complete armatuurupgrade, beide maken merkbare verschillen. Dit jaar zijn er een aantal fantastische verlichtingstrends om op te letten. Het beste deel – ze vereisen niet allemaal een aanzienlijk renovatiebudget. Of u nu uw keuken wilt verbeteren of volledig wilt veranderen, er zal iets op deze lijst voor u staan.

verdeler 1

De top 9 trends op het gebied van keukenverlichting

1. Industriële verlichting

brengt de vroege jaren 2000 terug met de opkomst van industriële inrichting, en de opties voor keukenverlichting zijn niet uitgesloten. Het leuke van deze stijl van verlichting is dat het zich mengt met veel kleurenschema’s. Als je voor een palet met een hoog contrast gaat, dan geven lichte witte en crèmes een groot verschil met de zwarte ijzeren styling die industrieel is. Maar zelfs heldere of pastelkleurenschema’s passen goed bij deze unieke verlichtingsarmaturen.


2. LED Strip Verlichting

Het lijkt alsof overal waar we kijken, de stripverlichting explodeert. Het lijkt nog maar een paar jaar geleden toen touwverlichting populair was voor het stylen van de kamer van een tiener. Hoewel die touwverlichting nog steeds bestaat, zijn we overgestapt op complexere technologie met stroken LED-lampen die bijna overal kunnen worden gemonteerd. En dit jaar zien we in keukens LED-stripverlichting onder werkbladen en de teenplanken van keukenkastjes. Dit is in sommige gevallen een praktische stijl, maar het voegt in andere gevallen een beetje flair toe aan het lichtontwerp.

Lees ook:   Dan keuken aanpassen: ideeën en informatie voor het renoveren van uw keuken

3. Hanglamp

Hanglampen zijn een verlichtingsstijl die nooit echt uit de mode is geraakt. heeft een aantal coole hangerontwerpen in petto. Of de hele keuken en eetkamer nu uitsluitend hanglampen zijn of dat ze gewoon bijdragen aan het karakter, er zijn veel unieke ontwerpen. Naarmate de wens van mensen naar milieuvriendelijke opties groeit, worden fabrikanten van verlichtingsarmaturen creatiever met de materiaalkeuzes die ze bieden. U kunt bijvoorbeeld veel hanglampen vinden die zijn gemaakt van gerecycled materiaal of die duurzaam geoogste materialen hebben die zijn gebruikt voor hun tinten.


4. Functionele verlichting

Als het gaat om interieurontwerp, hoeft niet alles extreem of flitsend te zijn. Sommige van de meest populaire trends zijn populair, simpelweg vanwege hun bruikbaarheid of functie. Keukenverlichting is dit jaar niet anders. Energie-efficiëntie staat bijvoorbeeld voor veel consumenten voorop. Dus, energiezuinige lampen, dimmerschakelaars en gerichte verlichting zijn drie populaire keuzes. Deze geven huiseigenaren meer macht om te besparen op hun energierekening en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.


5. Ongebruikelijke verlichtingsstijlen

Veel mensen houden van eenvoudige elegantie in een keuken. Over het algemeen zijn keukens om te koken en soms ook te eten. Maar sommige keukens zijn het centrum van het huis – het leven van het feest. In deze huizen volstaat eenvoudig niet. Fabrikanten van verlichtingsarmaturen stellen ook op dit front niet teleur, omdat er een aantal super unieke en bizarre armatuurontwerpen op de markt komen. Of het nu gaat om ongebruikelijke materialen die worden gebruikt of vreemde vormen, u hoeft niet dezelfde lamp te hebben als iedereen op uw blok.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Lamsstoofpot met rijst

6. Gootsteen hanglamp

De focus lag meestal op verlichtingsruimtes in de keuken waar mensen zich zouden kunnen verzamelen, zoals een eiland met zitplaatsen of boven het fornuis waar het koken plaatsvindt. Interieurontwerpers beginnen zich echter meer te concentreren op de gootsteengebieden. In plaats van een dof licht op de muur boven de gootsteen om de afwas te doen of groenten te wassen, beginnen we hanglampen te zien die passen bij de rest van het decor en de verlichting in de keuken.


7. Kroonluchter Verlichting

Op een gegeven moment zou kroonluchterverlichting een van de meer populaire stijlen zijn geweest om te vinden, vooral in een high-end of ritzy huis. Er zijn echter veel ongelooflijke kroonluchterontwerpen die betaalbaarder zijn en in veel interieurontwerpplannen passen. Verschillende kleuren en materialen worden nu gebruikt – niet alleen glas of diamanten.


8. Meerdere soorten verlichting

In veel soorten interieurontwerp is het doel om ervoor te zorgen dat alles hetzelfde is of samenvloeit. Hoewel dit nog steeds het geval is, zijn er enkele veranderingen gaande in verlichtingsstijlen. Het is niet ongewoon om multipl te hebbene verschillende soorten of stijlen van verlichtingsarmaturen in een kamer. Dit is vooral praktisch in de keuken. In gebieden die goed zicht nodig hebben, kunt u felle lichten hebben. En dan kun je op gebieden die niet zoveel licht nodig hebben, zoals een keukeneilandbar, hanglampen hebben met dimmerlampen.


9. LED Slimme Lampen

Er zijn veel soorten lampen met verschillende helderheidsniveaus. Een andere factor in hoe ze een kamer verlichten, is hun warmte of kou. Verschillende kamers hebben over het algemeen het een of het ander. De keuken is een van die kamers die kunnen profiteren van ijzige felle lichten, maar ook warmere en dimmer lichten. Als u meerdere verlichtingsarmaturen hebt, is dit gemakkelijk te bereiken door er verschillende lampen in te plaatsen. Met LED-technologie kunt u hetzelfde effect krijgen, zelfs als u slechts één lamp voor de keuken hebt. U kunt slimme LED-lampen krijgen en een schakelaar laten installeren waarmee u de helderheid en warmteniveaus van uw licht kunt wijzigen.

Lees ook:   Couscous met rode kool en geitenkaas

verdeler 4

Moet ik zelf nieuwe lampen installeren?

Als algemene regel geldt dat alles wat elektrisch is beter aan een professional kan worden overgelaten. Elektriciteit kan gevaarlijk zijn als er niet veilig wordt gewerkt. Een elektricien zal worden getraind in het veilig vervangen van verlichtingsarmaturen. Ze zullen ook in staat zijn om het werk correct af te ronden, zodat er geen risico is op brand door losse verbindingen.

Als u echter een nieuw type lamp wilt installeren, ga er dan achteraan. Zorg er wel voor dat je een goede trapladder gebruikt en niet balanceert op een keukentafelstoel!

verdeler 4

Conclusie

lijkt een jaar van woningverbetering te worden. Mensen brengen meer tijd thuis door, dus bedenken ze unieke manieren om hun ruimtes te verbeteren, en keukenverlichting is geen uitzondering. We hopen dat deze lijst je heeft geïnspireerd om je keuken op een frisse manier op te fleuren.

Gerelateerd lezen: 15 keukentrends om dit jaar te verkennen