Is het mogelijk om vleeskaas voor te bakken?

Voorgebakken Leberkaese vleeskaas

Vleeskaas is op veel plaatsen een populaire snack. In een broodje met uien of mosterd is het bijna een delicatesse. Afhankelijk van de regio wordt het ook aangeboden opgewarmd met aardappelsalade of gebakken met een gebakken ei. Vers gebakken, het smaakt natuurlijk het lekkerst. Voor deze gerechten kan de vleeskaas ook voorgebakken worden.

Voorbakken vindt plaats bij relatief hoge temperaturen

Het gebraad voor een vlees- of gehaktbrood is verkrijgbaar in de supermarkt of direct bij de slager van uw keuze. Je krijgt dit gebraad meestal gebotteld in een aluminium mal. Het gebraad voor de vleeskaas is net zo gevoelig als gehakt en moet daarom op dezelfde dag worden bereid. Om uw vleeskaas te laten slagen, moet u uw oven voorverwarmen tot ongeveer 180 °C. Bij deze temperatuur wordt de aluminium mal ongeveer 20 minuten ingebracht en voorgebakken. Hierdoor ontstaat de populaire korst op het oppervlak van de vleeskaas. Na deze tijd wordt ook de temperatuur verlaagd tot 120 of 130 °C en wordt de vleeskaas gebakken.

De baktijd van het gebraad is afhankelijk van het gewicht

De vleeskaas voor kant-en-klaar bakken wordt in de handel of bij de slager in verschillende maten aangeboden. Een vleeskaas van ongeveer 1000 gram heeft een baktijd van ongeveer 60 minuten nodig. Dienovereenkomstig kunt u na ongeveer 30 minuten een kleiner stuk van ongeveer 500 gram uit de oven halen. Of de vleeskaas kant-en-klaargebakken is, kun je eenvoudig controleren met een houten stokje. De stok wordt doorboord in het midden van de vleeskaas. Als er geen gebraad op de stok zit, is de vleeskaas klaar.

Lees ook:   Elderflower Champagne Punch

Voorgebakken vleeskaas kan in de koelkast worden bewaard

Na het bakken moet de vleeskaas een beetje ontspannen voor verdere verwerking of voor het eten. Het kan het beste uit de mal worden verwijderd en in aluminiumfolie worden gewikkeld. Na ongeveer 15 minuten kan de vleeskaas verder verwerkt worden. Eenmaal gekoeld kun je de voorgebakken vleeskaas ook in de koelkast bewaren. Gekoeld in één stuk, blijft het een paar dagen sappig en vers. Het kan gemakkelijk in dunne of dikke plakken worden gesneden. De gekoelde vleeskaas kan worden opgewarmd in de magnetron of in de oven. Verwarmen in de oven is gemakkelijker als je de vleeskaas in plakjes snijdt en in aluminiumfolie wikkelt.

nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.