Hoe werkt het pizzaassortiment met de Miele oven?

Moderne ovens van het merk Miele zijn uitgerust met allerlei functies en programma’s die al zijn ingesteld. Het voordeel van deze programma’s is dat je niet hoeft te letten op de temperatuur of de tijd om te koken, frituren of bakken. Als je je pizza wilt bakken zoals je favoriete Italiaan, is er ook een speciaal automatisch programma. Hier kun je precies zien hoe het pizzaprogramma werkt.

Het programma voor het bakken van pizza is instelbaar in het display

De moderne ovens van de fabrikant Miele hebben tal van automatische programma’s voor koken, frituren en bakken. Als u een pizza wilt bakken, hoeft u alleen maar het menu-item “Auto” te selecteren. Daarna verschijnt een grote selectie van verschillende voedselcategorieën op het display. Zodra je het menu-item Pizza hebt gevonden, wordt het fel gemarkeerd en druk je alleen op de OK-knop in het controlegebied. Afhankelijk van het geselecteerde automatische programma ontvangt u voor de start talloze hints op het display. Deze instructies verwijzen naar de bak- of bakvorm, het niveau voor het inbrengen en, in het geval van pizza, ook naar de kooktijd. Daarnaast start het bakprogramma pas als de oven de gewenste temperatuur aangeeft. Dit is te zien op het display van de oven.

De instelling van eigen programma’s kan op elk moment worden aangepast

Zelfs met een automatisch programma moet je natuurlijk op regelmatige tijdstippen in de oven kijken. Door afwijkingen in de recepten of de ingrediënten is het mogelijk dat de pizza eerder klaar is of een iets langere baktijd nodig heeft. Als u de oven eerder hebt gebruikt voor een ander kook- of bakproces, is enige voorzichtigheid geboden. Voordat een automatisch programma wordt gestart, moet de oven eerst weer worden afgekoeld tot kamertemperatuur. Dit geldt ook voor de programma’s die je zelf hebt ontwikkeld en ingevoerd. Elke kookstap en de individuele instellingen van de bedrijfsmodus, de temperatuur en de kooktijd kunnen op elk moment worden aangepast en gewijzigd.

Lees ook:   Mini appeltaartjes

Voor de automatische reeksen levert Miele het juiste receptenboek met

De automatische programma’s zoals het pizzaprogramma van Miele verwijzen altijd naar de receptsuggesties die u worden aangeboden in het receptenboek van de fabrikant. Voor uw eigen recepten en creaties kunt u de basisinstellingen van de automatische programma’s in de moderne ovens gebruiken en deze aanvullen met uw eigen instellingen. Miele’s eigen programma’s kunnen ook onder uw eigen naam in de oven van Miele worden opgeslagen. Dit is bijvoorbeeld logisch als je een grote bak pizza wilt bakken voor het hele gezin. Het is ook mogelijk om uw eigen programma’s op elk gewenst moment te verwijderen.