Hoe maak ik Leberkäse warm?

Een reeds gekookte Leberkäse is een paar dagen houdbaar in de koelkast. Het smaakt echter alleen echt lekker warm, daarom moet het voor consumptie worden opgewarmd. Er zijn verschillende opties om op te warmen. De grootste onderscheidende factor is meestal het temporele aspect.

Bak gehaktbrood in de oven

Leberkäse wordt meestal in grotere porties in de oven gebakken en vervolgens in plakjes gesneden en geserveerd. Daarom is de oven ook een logisch uitgangspunt als het gaat om het opwarmen van de Leberkäse. Het is raadzaam om het stuk vlees in plakjes te snijden voordat u opwarmt. Anders kan het heel lang duren voordat het stuk van binnen weer warm is. Daarnaast neemt het risico toe dat je de Leberkäse praktisch opnieuw bakt en uitdroogt.

Om uitdroging te voorkomen, mag de temperatuur in de oven niet te hoog zijn. Zo’n 100 tot 120 graden zijn meestal voldoende. Het kan echter raadzaam zijn om de Leberkäse aan het einde opnieuw bruin te maken met de ovengrill om een heerlijke korst te krijgen. Voor dit doel moet het eerst ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven worden verwarmd, voordat de grillfunctie ongeveer 5 minuten wordt gebruikt.

Pan, magnetron en andere alternatieven voor gehaktbrood

Wil je je gehaktbrood zo snel mogelijk verwarmen, dan is een pan of magnetron de ideale keuze. In een magnetron kan een plakje binnen een minuut of twee op de juiste temperatuur worden gebracht. Om smaakredenen wordt de pan echter vaak aanbevolen. Dit heeft vooral de achtergrond dat in de pan elke plak weer voorzien is van een korst. Bak de Leberkäse twee tot drie minuten in een niet al te hete pan van elke kant totdat er een bruine korst is gevormd.

Lees ook:   Weekmenu #170 - Foodies

Wat in een pan werkt, werkt meestal op de grill. Dat is ook het geval bij Leberkäse. Dus als u geen kans wilt missen om de grill aan te steken, kunt u dat hier doen. Net als bij de pan kunnen de plakjes snel en delicaat van beide kanten worden gegrild en zo de heerlijke korst verkrijgen.

Daarnaast is het waterbad ook een optie om leverkaas te verwarmen. Hierbij is het belangrijk dat het vlees vooraf is gestofzuigd zodat het niet direct in het water kookt. Krimpfolie verpakt in het plastic wordt de Leberkäse vervolgens in een waterbad geplaatst, waarbij de temperatuur altijd onder de 90 graden moet zijn.